Lipkevičius prieš dvikovą su „Žalgiriu“: „Jie yra pakilime“

2020-12-19 13:52

Artėja didžiosios metų šventės, o „Betsafe-LKL“ sirgaliai savaitgalį sulauks įsimintinos dovanos – čempionato lyderių mūšio.

Per savaitgalį bus sužaisti du lygos mačai, o centrinis iš jų sekmadienį vyks Kaune, kur dabartinis šalies čempionas ir turnyro lyderis Kauno „Žalgiris“ keliaus į Panevėžį ir ten bandys palaužti antroje vietoje turnyrinės lentelės vietoje esantį „Lietkabelį“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos kviečiame žiūrėti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Šia akistata abi komandos užbaigs ilgą ir sekinančią savaitę – tai bus tretieji mačai abiem komandoms per septynias dienas.

„Žalgiris“ iškovojo dvi pergales Eurolygoje, tuo tarpu Panevėžio krepšininkai pergale ir pralaimėjimu baigė savo pasirodymą šio sezono Europos taurės turnyre.

Ar fizinis nuovargis gali tapti svarbiu sekmadienio rungtynių faktoriumi? „Lietbabelio“ kapitonas Vytenis Lipkevičius mano, kad tai esminio skirtumo sudaryti neturėtų.

„Fizinis nuovargis ir vieniems ir kitiems gal kažkiek reiškia, bet eini, žaidi, o tas nuovargis labiau gal po rungtynių pasijaus. Žaidi prieš „Žalgirį“, tad visada yra tos papildomos motyvacijos, noro. Jei jie būtų nežaidę, ar žaidę vienas rungtynes, o mes tris, tada gal skirtumas būtų. 

Šioje stadijoje kiekviena komanda turi didesnių ar mažesnių problemų, traumos, ligos ir taip toliau, bet nereikia to sureikšminti – eini, darai savo darbą ir viskas“, – LKL.lt sakė krepšininkas.

Sekmadienį taip pat nutrūks vienos iš šių komandų pergalių serija – abi ekipos šiuo metu yra laimėjusios po septynis mačus paeiliui ir yra karščiausios čempionato komandos.

Panevėžio komanda „Betsafe-LKL“ čempionate paskutinį sykį pralaimėjo dar rugsėjo mėnesį, tuo tarpu žalgiriečių pergalių serija startavo to paties rugsėjo pabaigoje būtent pralaimėjus „Lietkabeliui“ pirmame sezono tarpusavio mūšyje.

Tą sykį Kaune svečiai puikiai sužaidė antrą susitikimo dalį ir žalgiriečius nugalėjo 72:61.

Paklaustas apie tai, koks „Žalgiris“ buvo tada ir koks yra dabartinėje sezono stadijoje, Lipkevičius akcentavo pagerėjusį čempionų susižaidimą bei geresnį trenerio Martino Schillerio idėjų perpratimą.

„Lyginti, kas buvo sezono pradžioje ir dabar yra sunku, tai visos komandos žaidžia kažkiek kitaip. „Žalgiris“ dabar yra geriau susižaidę, po truputį trenerį perpratę, žaidžia laisviau. Pradžioje jie buvo ieškojimų kelyje daugiau, o dabar jau išsiryškinę geras vietas, paskutines kelias rungtynes tikrai neblogai žaidžia, yra pakilime ir tiek. 

Pirmas mūsų rungtynes laimėjome, gerai, ir viskas, dabar nauja diena ir žiūrėsime, kaip viskas bus“, – pergalės pirmame mače nesureikšmino V. Lipkevičius.

„Lietkabeliui“ pastaruoju metu teko susitikti su dviem iš trijų praėjusio sezono ketverto komandų ir su šiomis kliūtimis buvo susitvarkyta užtikrintai – nugalėtas tiek Klaipėdos „Neptūnas“, tiek ir Vilniaus „Rytas“.

Lipkevičiaus teigimu, nepaisant pasiektų pergalių, komandai šiuo metu iki geriausios formos dar šiek trūksta, o prie to turėtų prisidėti ir į komandą atvykęs naujokas Djordje Gagičius.

„Visada galvoji, kad ta optimali forma gali būti optimalesnė. Manau, tikrai dar nesame optimalioje formoje, nes dar įsivažiuoja naujas žmogus Gagičius, kai jis pasieks savo geresnę formą tiek komandiškai, tiek asmeniškai, mes dėsime žingsnelį į priekį. O dabar tiesiog dirbame ir stengiamės kaip komanda įeiti į tą geresnę formą“, – mintimis dalinosi pašnekovas.

Išvykusį vidurio puolėjas Mariną Maričių pakeitęs serbas Gagičius Lietuvoje debiutavo pakiliai – per du mačus rinko po 12,5 taško, atkovojo po 4 kamuolius ir rinko po 10 naudingumo balų.

Paklaustas apie tai, ką ekipos naujokas gali suteikti „Lietkabeliui“, Lipkevičius kalbėjo apie kovą po krepšiu, kuri ir yra stiprioji naujoko žaidimo dalis.

„Žmogus ateina, turi vieną ar dvi treniruotes ir pamatai jo galimybes. Gal dabar kažkur lėtesnis, gal dar šiek tiek ištvermės trūksta, bet tai žmogus, tikrai suprantantis krepšinį, gerai jį skaitantis ir galintis žaisti.

Yra tokių fizinių duomenų, kuriais mums tikrai pridės jėgos po krepšiu. Tikrai bus naudingas, tiksliau, jau dabar yra naudingas, bet kai pasieks optimalią savo formą bus jėga, kuri atriš rankas ir visiems kitiems“, – apie galimą naujoko įtaką komandos žaidimui pasakojo „Lietkabelio“ kapitonas.

Tai bus vienas iš dviejų savaitgalio mačų „Betsafe-LKL“ čempionate. Kitas vyks šeštadienį Alytuje – čia vietos „Dzūkija“ priims Prienų „CBet“ krepšininkus.

Rungtynes nuo 17 valandos tiesiogiai rodys BTV televizija ir LKL.lt.



Komentarai:

Anonimas
nusipirkau ALKOHOLINIO alaus ir pistaciju. laukiu rungtyniu. intriga nereali o.o. Lietkabelis susikaupes LKL, o Zalgiris gali atsipalaiduot. Nezinociau uz ka statyt, jei dalyvauciau lazybose.
2020-12-19
-4
Atsakyti
xoxo
tikiuosi bus kova kaip finalo vertų komandų akistata
2020-12-19
-3
Atsakyti
Dilmah
jokiam žalia mazgotė pakilime. Ryt vėl teisėjai tems nevykėlius!
2020-12-19
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.