Į „Šiaulius“ atvyksta ilgametis Latvijos rinktinės centras

2020-12-22 20:01
Nuotr.: Fotodiena.lt/E.Blaževičius
Nuotr. Fotodiena.lt/E.Blaževičius

Patyręs Latvijos rinktinės vidurio puolėjas Kaspars Berzins apsivilks geltonuosius „Šiaulių“ marškinėlius. 213 cm ūgio krepšininkas padėjo parašą ant sutarties ir Saulės miesto komandai atstovaus iki šio sezono pabaigos. 

Kelis paskutinius sezonus 35 metų krepšininkas žaidė Uogrės „Ogre“ gretose savo gimtoje šalyje ir Latvijos ir Estijos krepšinio lygoje (LEBL) šių metų čempionate per 9 rungtynes vidutiniškai pelnė po 13,4 taško ir atkovojo po 7,1 kamuolio, rinkdamas po 16,7 naudingumo balo.

Tarpsezoniu „Šiauliams“ draugiškose rungtynėse dusyk teko susidurti būtent su Berzinio vedama „Ogre“, abi komandos pasidalino po pergalę. Jei pirmose latvių ekipos laimėtose rungtynėse aukštaūgis savo komandai surinko 6 taškus ir dėl greitai surinktų pražangų aikštelę buvo priverstas palikti anksčiau laiko, tai antrosiose jis pridarė daugiausiai nemalonumų šiauliečiams, surinkdamas 16 taškų ir 14 atkovotų kamuolių, bet pergalė atiteko komandai iš Lietuvos.

Kaspars Berzins

Kaspars  Berzins
Pozicija: C, PF
Amžius: 35
Ūgis: 213 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Ogre, Latvija

Per savo karjerą Berzins atstovavo Malagos „Unicaja“, Fuenlabrados „Urbas“ ir Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“ klubams ACB lygoje (Ispanija), Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“, Samaros „Krasnyje Krylja“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubams VTB Vieningoje lygoje (Rusija), taip pat stipriausiems Latvijos klubams.

2008 m., žaisdamas Rygos „Barons LMT“ komandoje, kartu su dviem lietuviais Giedriumi Gustu bei Dainiumi Adomaičiu, latvis iškovojo FIBA Europos taurę.

Nuo 2009 m. Berzins gynė Latvijos nacionalinės rinktinės garbę, dalyvavo 2013 ir 2015 m. Europos čempionatuose. Šių metų vasarą buvo rinktinės kapitonu „Baltijos kelio taurės“ turnyre, kuriame be latvių dalyvavo Lietuvos ir Estijos rinktinės.

„Pagaliau užpildėme dar sezono pradžioje atsivėrusią skylę po krepšiu. Ieškojome vidurio puolėjo pozicijos žaidėjo, tačiau Kasparas gali rungtyniauti ir krašto puolėjo pozicijoje, pataiko iš toli, todėl varžovams gynyboje kels papildomų sunkumų. Jis turėjo puikią karjerą, žaidė labai aukšto lygio komandose, geriausiais metais buvo svarbus rinktinės narys ir sukaupė didžiulę patirtį. Išvykus patyrusiam Gediminui Orelikui, komandą papildėme dar labiau patyrusiu žaidėju. Tikimės, kad Kasparui pavyks greitai perprasti komandos žaidimą, nes laukiančiame rungtynių maratone jo pagalbos mums reikės nedelsiant“, – apie naują komandos žaidėją sakė sporto direktorius Mindaugas Žukauskas.

Artimiausias rungtynes, kuriose galima laukti K.Bėrzinio debiuto, „Šiauliai“ žais Citadele KMT turnyro antrajame etape gruodžio 27 d. svečiuose su Alytaus „Dzūkija“. 



Komentarai:

Mr123
klausimas ar judės
2020-12-23
+4
Atsakyti
Blem
tai rytas pasirinkome bensoną, kai galėjo imti šitą? Kebelis pasiėmė Gagic -gerai. Šiauliai Berzins -gerai. Rytas Benson -wtf? 🤣🤣
2020-12-22
-7
Atsakyti
Siauliai
O tai Siaiuliam truko centro arkaip ar vietoi Oreliko
2020-12-22
+5
Atsakyti
djgaffer
Šiauliuose dar turėtų užjudėti.Fizinės savybės jau ne tokios,kaip anksčiau,tačiau tritaškius puikiai meta ir taip turėtų praplėsti žaidimą.Ir patirtis aišku nemaža,žaidęs daug garsių klubų,tai matęs šilto ir šalto.Neblogą žaidėją Šiauliai pasiėmė.
2020-12-22
+4
Atsakyti
šiaulietis
cv neblogai atrodo, reikia tikėtis, kad ne tik cv liko
2020-12-22
+6
Atsakyti
Propeleris
Galvojau Andris Biedrins su savo GOAT metimu.
2020-12-22
-2
Atsakyti
Antanas
veidas tai aiskiai nar.kotiku paveiktas
2020-12-22
-9
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.