Mindaugas Brazys įvardijo geriausių LKL krepšininkų penketuką

2020-12-28 13:06
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Betsafe-LKL“ komentatoriams jau pateikus iš skirtingų lygos komandų sudarytus žaidėjų penketukus bei solidžiausiai vadovaujančius strategus, savo nuomonę išreiškė ir treneris Mindaugas Brazys.

Prieš išskirdamas geriausią įspūdį jam palikusius krepšininkus, specialistas užsiminė ir apie paminėjimo vertus žaidėjus, kurių Lietuvos pirmenybėse išvysti nebegalima, dėmesio susilaukė ir proveržio sezoną žaidžiantis „Žalgirio“ talentas.

„Gaila, kad išvyko tokie žaidėjai kaip Demetrius Jacksonas ir Regimantas Miniotas, jie iš esmės darė skirtumą. Galvojau ir apie Roką Jokubaitį – jis jaunas ir padarė didžiulę pažangą. Tarp trenerių galima išskirti Marių Kiltinavičių, jo komanda žaidė tikrai gerai“, – teigė Brazys.

Vis tik savo komandą treneris sukomplektavo ir iš likusių LKL krepšininkų. Brazio pasirinkimus bei juos lėmusius argumentus jums pateikia LKL.lt.

Mindaugo Brazio komanda:

Marquisas Wrightas, Prienų „CBet“

Kaip bebūtų, tai yra atakų organizatorius, kuris daro nemažą skirtumą, nuo jo daug priklauso „CBet“ žaidime. Komanda su Miniotu demonstravo tikrai gerą žaidimą ir Wrightas buvo vienas tų žaidėjų, kuris smarkiai prie to prisidėjo kaip atakų organizatorius. Taip pat jis gali pats užbaigti atakas ir kitiems sukurti progų, iki šiol atrodė gana solidžiai.

Vaidas Kariniauskas, Utenos „Juventus“
Žaidėjas, drąsiai galintis žaisti per tris pozicijas. Faktas, kad tai žmogus, kuris būdamas Kėdainiuose turėjo didžiausią įtaką, visa žaidimo kontrolė priklausė jam ir jis pats dažnai užbaigdavo atakas, yra labai įvairiapusiškas. Nors jo metimas nėra stabilus, Vaidas tą kompensuoja savo ūgiu, ypač kaip įžaidėjas, kuris gali centruoti. Puikiai įžaidžia kamuolį, mato aikštę. Jį galima išskirti į bet kurią iš 1-3 pozicijų.

Marius Grigonis, Kauno „Žalgiris“
Žaidžia savo geriausią sezoną. LKL galbūt ir nėra ta vieta, kur jis labiausiai atsiskleidžia, bet reikia žiūrėti plačiau ir, manau, kad rungtynėse su „Rytu“ ar kituose svarbesniuose mačuose jis turės didelį vaidmenį. Dabar jį kažkiek taupo ir jis negali pilnai atsiskleisti, bet žaidžia geriausią sezoną ir nepaminėti jo būtų neteisinga. Jei galima imti tik vieną žalgirietį, tai imu jį – kaip 2-3 pozicijų žaidėją.

Gytis Masiulis, Panevėžio „Lietkabelis“
Blankus sezono startas, nauja komanda ir treneris, reikėjo laiko perprasti, bet kuo toliau, tuo labiau atsiskleidžia. Statistiniai rodikliai irgi ženkliai pagerėjo. Tai yra jaunas žaidėjas su perspektyva. Jei Paulius Jankūnas baigs karjerą, o „Žalgiryje“ kitąmet bus kitas solidus ketvirtas numeris, Gytis galėtų pradėti ten žaisti nuo pagalbinio vaidmens, tai būtų neblogas variantas. Gal pačiam Gyčiui trūksta kūrybingumo, jo centravimas nėra stiprus, perimetre žaidimas su kamuoliu irgi silpnokas, bet palikti laisvo jo negalima, nes pataikys. Taip pat gali duoti ir prakirtimus, kovą dėl atšokusių kamuolių, greitą puolimą.

Maurice‘as Ndouras, Vilniaus „Rytas“
Daro didelį skirtumą „Ryto“ žaidime. Dabar greičiausiai žais daugiau kaip ketvirtas numeris, bet iš esmės gali žaisti ir penktu. Daug pridėjo „Ryto“ gynybai. Turi profesionalų požiūrį į gyvenimą ir sportą, norėjo padėti savo šaliai – nepavyko, ilgai užsibuvo ir žaidė tik atvykęs iš oro uosto. Ir už aikštės ribų, ir aikštėje yra tikrai fantastinis žaidėjas. Kas liečia gynybą, su savo ilgomis rankomis gali dengti ir mažus gynėjus, o puolime yra universalus – atakuoja tiek iš po krepšio, tiek iš vidutinio nuotolio.

Vyr. treneris – Mantas Šernius

Buvo sudėtinga išsirinkti. Martinas Schilleris dar nėra iki galo aiškus, su tokia komanda tikriausiai bet kuris treneris turėtų būti pirmoje vietoje. Nenadas Čanakas su „Lietkabeliu“ įsibėgėjo, bet jų pradžia buvo labai prasta. „Rytas“ ir Donaldas Kairys – nepykite, bet tikrai nerodo to, apie ką kalbėjo ir ko mes visi tikėjomės. 

Pasirinkau Šernių už jo gerą pradžią, su juo teko bendrauti ir žinojau, kokiomis sąlygomis buvo surinkta komanda ir koks mažas yra jų biudžetas. Pradžioje jie gerai žaidė ir kai kurie žaidėjai pas šį trenerį atsiskleidė. Dabar Prienai eina žemyn dėl Minioto išėjimo, bet tai yra teisinga, nes tokios komandos negali dėl žaidėjų konkuruoti su Ispanijos lygos klubais.



Komentarai:

Brazys bedarbis
Donaldas tuščias manekenas tik rankytėm ploti moka...kaip treneris jo supratimas kaip vaikų darželio fizruko, tik ploti rankytėmis ir dainuoti_o jūs vaikai taip darykit kaip Donaldas daro... Ryto komandos žaidimo lygis žemiau plintuso, manekenui tik ir belieka rankytėmis ploti ir nuo visų gauti, jam px kas vyksta aikštelėje, jokios reakcijos vadovavimo palaida bala px kad Rytas į viena kasa gauna...
2020-12-28
+10
Atsakyti
Anonimas
Ne kairi ismesti reikia, o nustoti tiekti savivaldybes pinigus tam sudklubiui. Ir vietoj jo isteigti nauja kluba su normaliais savininkais, kurie butu uz stabilumo islaikyma, o ne kazko atleidima is pareigu kas menesi.
2020-12-28
-6
Atsakyti
Rytietis
Be jokių kalbų paimti už pakarpos šitą Kairį, dėti gerą pendelį ir pasiūsti jį velniop!
2020-12-28
-1
Atsakyti
antanas
Ismeskit ta vobla is komandos. Kairys lyg prasvinkusi zuvis uzkritusi uz fotelio. Nesimato bet dvokia nezmoniskai.
2020-12-28
-8
Atsakyti
Dilmah
Nera tiek komandoj pinigu,kad treneri po pusmecio su triju metu kontraktu ismesti is komandos,galvokit savo galvom jeigu jus jas turite ,kalbu apie rytfanius,galvokit bukagalviai ar as vienas turiu galvot?
2020-12-28
-13
Atsakyti
Brazi
citata: "Gal pačiam Gyčiui trūksta kūrybingumo, jo centravimas nėra stiprus, perimetre žaidimas su kamuoliu irgi silpnokas, bet palikti laisvo jo negalima, nes pataikys." ir pasiima ji
2020-12-28
+1
Atsakyti
Donaldas
Ka cia pykti uz tiesa? Kairys yra kaip koks Kašpirovskis. Apsimete didziu strategu, dar zurnaliugos savo dadejo. O pasirodo sitas pseudo treneris tinkamas nebent mankstas jaunoms mergaitems vidurineje mokykloje pravedineti. Kitaip tariant jis saves treneriu negali vadinti budamas fizruku.
2020-12-28
+19
Atsakyti
djgaffer
Na,iš Kairio buvo tikėtasi greito puolimo ir gero sutarimo su žaidėjais.Bet tik puolimas kol kas pasitvirtina.O daugiau iš jo nelabai ko ir galėjai tikėtis,kai prieš sezoną pasako,jog nori Žalgirį nugalėti.Tada ir matom,kodėl ČL nesiseka,nes tikslas tik vienas-įveikti Žalgirį.
2020-12-28
-16
Atsakyti
Dilmah
gerai moliai, ką siūlot vietoj Kairio?😂😂😂
2020-12-28
-13
Atsakyti
Dilmah
Kairys best coach ever - kai sėdi palubėse :D :D :D
2020-12-28
-15
Atsakyti
Dilmah
jau šitam loxui geriau patylėt. Leiskit Kairiui dirbti. Taip, ar taip liko realiai tik LKL, gal viskas susitvarkys! Kairys tikrai perspektyvus treneris. Kadangi Rytas yra Lietuvos vienintelis grandas, tai ir spaudimas atitinkamas iš fanų!!! RYTAS=LIETUVA!!!✌🤘✌
2020-12-28
-9
Atsakyti
Revizor
Kad kairys lievas ir taip aisku,bet brazys...tai ka as zinau-dar didesnis -ys!,tokio tandemo kaip jis su adomaiciu dar paieskot reikia kokiuose sakiuose
2020-12-28
-11
Atsakyti
...
lkl geriausiuju rinkimai visad kelia juoka, zalgirio net neitraukinekit nes jie lkl 1koja losia, pries ryta pasistenge ir nusivale kojas 50 tasku skirtumu, absoliuciai geriausi legionieriai ir visas stafas visai kitam lygi.. kas bl imtu prienu zaidejus kai gali pasiimt walkup ar lekaviciu :D
2020-12-28
-1
Atsakyti
Kvietimas
Norit kaupt pinigėlius nieko neinvestavę,tik sugaišdami kelias sekundes per dieną? Junkitės prie manęs ir mano komandos. minepi.com/pajarolt Į invitation code laukelį suveskite pajarolt Tai virtualūs pinigai,kitąmet jau išeisiantys į rinką. Paskubėkite kol dar turime galimybę jungtis prie pasaulinio projekto. Jau prisijungė 10+ milijonų žmonių iš viso pasaulio. Išsamesnė info prisijungus. Laukiu jūsų savo komandoje. Sėkmės ir iki ;)
2020-12-28
+28
Atsakyti
Treneris treneriui
Mindaugas Brazys? who you are ?😂 pavydus šunys loja karavanas tesiasi. Matyt darbo mažai , kad tiek komentuoji🤔 Gėdos jausmo neturi.. treneris trenerį komentuoja? ohh dear kai darbai tavo kalbės aukščiau visko , gal tada kažka protingo šnekėk. o dabar maršt dirbt eksperte..
2020-12-28
-15
Atsakyti
RYTAS-PADARYTAS :DDDDD
ANEKDOTAS: rytas-cempionai.🤣🤣🤣😂😂😂🤣🤣🤣😂😂
2020-12-28
-1
Atsakyti
Anonimas
Kairys lyg ir buvo pristatomas kaip labai geras skautas, tai kiek juokinga, kad po šiandienai vengia naudotis šiuo gausiai apkalbėtu įgūdžiu ir kviečiasi tik kažkur kažkada patikrintus žaidėjus, kurie nesuteikia jokios naudos Rytui (na galbūt tik kaip ramstis). Nieko neteisiu, galbūt jie atsiskleis, bet kviestis pažįstamus žaidėjus su lengvai nuspėjamomis galimybių lubomis yra labai neskautiška taktika.
2020-12-28
-3
Atsakyti
Parabellum
Ka Kairys kalbejo bei kaip zadejo Zalgiri nugaleti tai mes pamenam, bet cia naturalu nes jis juk zino kad rytfaniai yra lochai ir jiems zadeti bei kabinti makaronus yra butina nes jie juk gyvena savo iliuziju pasaulyje.
2020-12-28
+3
Atsakyti
oho
prakalbo bedarbis egzpertas, kurio net Kedainiai neeme i komanda.... matomai uz tai ir nereikalingas, nes beleka sneka... go get job
2020-12-28
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 29

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.