Jasikevičius apgailestavo dėl nesustabdyto „Bayern“ lyderio: „Jo stiprybę kartojome 200 kartų“

2020-12-31 09:29
Nuotr.: Imago Images – Scanpix

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelonos“ komanda 2020-uosius palydi Eurolygos pralaimėjusi triskart paeiliui. Ši serija Naujųjų metų išvakarėse išsitęsė iki ilgiausios šį sezoną, kai katalonai Bavarijoje 77:90 krito prieš ambicingąją Miuncheno „Bayern“.

Jasikevičiaus auklėtiniai subyrėjo trečiajame ketvirtyje, kurį pralaimėjo net 17 taškų deficitu (10:27), ir šeimininkai triuškino „Barcą“ 74:55.

„Gerai kovėmės pirmoje dvikovos dalyje, laikėmės plano, bet trečiajame kėlinyje pametėme galvas, – po rungtynių sakė Jasikevičius. – Prisirinkome pražangų, greitai įėjome į bonusą, o varžovai įgijo pasitikėjimą.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
29
Naudingumas
41
Rezultatyvūs perdavimai
7
Dvitaškiai
64%
9/14

Barselonos klubas Miunchene vertėsi be Brandono Davieso ir Nikola Mirotičiaus, tuo metu „Bayern“ – be Vladimiro Lučičiaus.

Pastarojo netektį puikiai užglaistė karjeros pasirodymą surengęs Wade'as Baldwinas, kuris sumetė 29 taškus (9/14 dvit., 2/3 trit., 5/5 baud.), atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 41 naudingumo balą. Toks pasirodymas „Bayern“ lyderiui atnešė Eurolygos turo MVP laurus.

Jasikevičiaus teigimu, komanda buvo pasiruošusi šio amerikiečio stabdymui, tačiau numatytus planus griovė esminė klaida.

„Prieš rungtynes turėjome dvi vaizdo peržiūros sesijas, kuriose reikalavome, jog krepšininkai dengtų jo prasiveržimus į kairiąją pusę, kas yra jo stiprybė, – Baldwino pasirodymą komentavo Šaras. – Mes jam atidavėme kairiąją pusę, nepaisant to, jog kartojome 200 kartų.“

„Barcelona“ pirmąjį Eurolygos varžybų ratą užbaigė su 11 pergalėmis per 17 turų ir užimdama trečiąją poziciją. Visiškai šalia su tiek pat pergalių rikiuojasi „Bayern“ (11-6).



Komentarai:

Tadas
prigeriau vakar labai as kabake galva man skauda alus suriso mazgus bet as nevirtau nors takas man plauke
2021-01-01
+3
Atsakyti
djgaffer
Tai klausimas,ką žaidėjai veikė per tas peržiūras,jei neužteko 200 kartų pakartoti.Spėju miegojo,nes nesuprantama,kaip galima Baldwinui leisti veržtis į stipriąją pusę,kai tiek kartų kartota.Apie Naujų šventimą jie matyt tuo metu galvojo.
2020-12-31
-1
Atsakyti
Dar
sezonas tik įpusėjo ir kažką kategoriško apie Šaro treniravimo stilių teigti negalima-parodys antras ratas.Dabar gi piešiasi toks vaizdas,kad Jasikevičiui geriau dirbti yra su dar neapšlifuotais žaidėjais.O štai su tokiais,kaip Mirotičius,Higginsas,Calates reikia jau kito priėjimo.Paprasčiausiai tokiems žaidėjams reikia duoti daugiau improvizacijai laisvės, t.y. nekišti jų į tas siauras schemas.Manau,kad geriausias tokio darbo pavyzdys yra CSKA strategas Itudis,kuris jau ne vienerious metus puikiai susitvarko su už rusų milijonus pripirktomis žvaidždėmis.
2020-12-31
+4
Atsakyti
...
Gal ir nereikia į rėmus elitinių žaidėjų statyti (puolime), bet jau gynyboj ar taip sunku įsikalti kuris oponentas kairiarankis ir neleisti jo į tą pusę? Čia joks treneris neišgelbės jei tokių paprastų dalykų elitas nesugeba įsikirsti
2020-12-31
+1
Atsakyti
ka gi
o Schileris ji isjunge
2020-12-31
+3
Atsakyti
x
Man Schiller\'is kol kas už jį daug labiau patinka, o ir alga jo n kartų mažesnė. Manau, kad klaida būtų Šarą atgal į Žalgirį priimt, pats išėjo, tegul ir eina toliau kur nori. Žiauru man klausyt, kai jis (kaip tas pats Plaza) aiškina, kad myli Žalgirį, kad čia jo komanda, o nusisukęs dėsto, kaip jau n metų po kiekvieno sezono Eurolygos bandė bėgt iš čia kuo toliau. Jei fail\'ins Barcelonoj, bus mušta korta Eurolygoje, niekas jo nenorės, Turėjo visas sąlygas Kaune dirbti, išėjo, tai išėjo, klubas turi judėt toliau, o ne į kažkokią praeitį žvalgytis.
2020-12-31
-2
Atsakyti
uz zalgiri
jei jis nenurims su savo PLANU tai teks gryzt i Zalgiri ir vaizduot galaktikos lygio stratega. vietoj to kad leisti megautis zaidimu elitiniems krepsininkams jis stato juos i remus ir nuolat ant ju rekia. paziurekit i Zalgiri kaip atsigavo zaidejai kai isvaziavo staugunas? ar galvojat kad rekordinis tritaskiu pataikymas atsitiktinai atejo? o rekordinis Barcos klaidu skaicius? ten ka, nkl zaidejai surinkti?
2020-12-31
Atsakyti
Mielasai
Dėjo žaidėjai ant Jaskos, paims visas schemas ir sugrūs į giliai į vieną vietą :))
2020-12-31
-2
Atsakyti
x
gal barsai su savo žaidėjais reikia savvo stiprybes demonstruoti o nesivaikyti priešininko silpnybių. Jaska kartais akcentus ne ten sudėlioja , beje su žaliais taip pat būdavo.
2020-12-31
+5
Atsakyti
Vaizdo perziura
Tada nuejo pernieka 😃 neatidirbo vyrai Baldwins vare i nevilti Zalgiris Su Su Schileriu pristabde Baldwina Beje ir zalgiris juo domejosi
2020-12-31
+5
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 17

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.