Donaldas Kairys: „Sirgaliams linkiu neprarasti vilties“

2021-01-05 12:24
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Vilniaus „Ryto“ vyriausiasis treneris Donaldas Kairys klubo sirgaliams po pirmosios sezono pusės palinkėjo neprarasti vilties.

Dar prieš dvi savaites, po komandos nesėkmės FIBA Čempionų lygoje prieš Rygos VEF, „Ryto“ sirgalių grupuotė „B Tribūna“ viešai rašė, kad atsakomybę dėl komandos pasirodymo turi prisiimti treneris ir sporto direktorius, o abi šias pareigas užima Kairys.

„Palinkėčiau neprarasti vilties, palaikyti komandą ir kuo greičiau sugrįžti į arenas. Mums reikalingas sirgalių palaikymas, mes žaidžiame jiems, norime laimėti jiems“, – interviu „Ryto“ klubui kalbėjo Kairys.

Šį sezoną metamos baudos

74%
14,2
Pataiko: 14,2
Taiklumas: 74,5%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 21
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Apie komandos aistruolius treneris užsiminė ir išgirdus klausimą, ar jis bendrauja su klubo vadovybe.

„Kalbame tiek, kiek kalbame. Išsprendžiame savo užduotis, susirenkame tada, kada reikia, komunikacija vyksta. Suprantu ir fanus, jie myli krepšinį, jų širdys dega krepšiniu, jie nori komandą matyti kylančią į viršų, nori matyti geresnius rezultatus. Bet jie yra sirgaliai ir jiems reikėtų sirgti už savo komandą, o mes su klubo vadovybe surasime sprendimus, kurie mums padės iškilti“, – sakė Kairys.

Vilniaus klubas pirmoje sezono pusėje LKL iškovojo 8 pergales ir patyrė 5 nesėkmes, o FIBA Čempionų lygoje po ketverių rungtynių turi 1 pergalę ir itin susikomplikavo savo galimybes prasibrauti į antrąjį etapą.

Kaip treneris vertina pirmąją sezono pusę?

„Sezono pradžia buvo labai linksma ir energinga, visi buvome pasiilgę krepšinio, emocijos liejosi per kraštus. Jautėsi pilna arena. Bet visko negalima spręsti pagal tai – tai buvo tik sezono pradžia. Vienos komandos buvo greičiau įgavusios ritmą, kitos ekipos įsivažiavo vėliau. Mes jautėme pergalingo žaidimo skonį, mums gerai sekėsi.

Manau, kad emociškai perdegėme po rungtynių su Kauno „Žalgiriu“, galbūt net jų metu. Tai atsiliepė mūsų kitoms rungtynėms namuose su „Peristeri“. Tos dvi patirtos nesėkmės mums tikrai kirto per skaudžiai. Negana to, iškart po tų rungtynių praradome savo lyderį, savo įžaidėją Demetriusą Jacksoną“, – teigė Kairys.

Artimiausias rungtynes „Rytas“ žais rytoj, trečiadienį, kai Karaliaus Mindaugo taurėje išvykoje susitiks su Utenos „Juventus“. Mačą transliuos LRT televizija.

„B Tribūnos“ įrašas feisbuke po nesėkmės prieš VEF:



Komentarai:

Kai Ryto komanda treniruojama tuščio manekeno įveiks Žalgiri ir praeis į kitą Championų lygos etapa tada ir gryž viltis...o ne kai prapista Žalgiriui -50, Lietkabeliui -20, Vefui -25...kas toliau Donaldai? Utenai dar prapisk...
2021-01-05
+2
Atsakyti
Gėda šitam portalui jog kiekvienas straipsnis kuris susijęs su Rytu yra išskiriamas kaip kažkoks ypatingas, uždarant galimybę komentuoti neregistruotiems nariams. Nors visuose kituose straipsniuose ta galima daryti laisvai be jokių išskyrimų ar apribojimų. O kas liečia Rytą, tai čia eilinis Kairio pasiteisinimas. Kuris jau seniai mums fanams nepraeina taip lengvai. Visų pirma kas atsakys kur dingo ponas Gudelis? Juk žadėjo mums interviu kur jis atsakys į mūsų fanų klausimus. Bet vietoje to atsiuntė kažkokį pienių pakalbėti apie nieka, kuris ne tik kad neturi jokios įtakos klube, bet ir nepriėminėja sprendimus. Apie žmogų kuris klausinėjo jo iškart suderintus klausimus manau net nėra ką kalbėti. Nes tai asmuo girtas sėdęs prie vairo ( kelių gaidelis ) suvažinėjęs kitą žmogų ir pinigais išsisukęs nuo atsakomybės. O Kairio šitie postringavimai ir pasiteisinimai yra beverčiai. Kaip tu būdamas adrkvatus žmogus gali nurašyti du gėdingus pralaimėjimus VEF mėgėjams ant žalgirio? Tai yra treneris kuris labiau atitinka fizinio lavinimo studento lygį nei krepšinio trenerį. Kai tu turi 11 dienų pasiruošti rungtynėms prieš latvijos komandą su 7 žaidėjais kuriems pralaimėjai pirmą susitikimą ir tu būni sutriuškintas antrose rungtynėse, pasiteisinimų negali būti jokių. Manau trenerio pakeitimas čia yra neišvengiamas ir būtinas!
2021-01-05
+14
Atsakyti
Viltis durniu motina kaip sakoma, tai savo fanus durniais isvadino tik kita forma :D
2021-01-05
Atsakyti
abcdef
jau prasideda atmazkes sito klouno. realiai nematau jokiu sansu (kad ir kaip tai keistai skambetu), kad jie rytoj laimes utenoj. manau ne tik gaus, bet gaus taip, kad atsakomosios jau sunkiai ka pakeis. nei rungtyniu, nei normaliu treniruočiu seniai netureja, visiskai jokio susizaidimo o ir tas pats buvo apgailetinas. geros saibos nusimato is statymu rytoj :d
2021-01-05
+4
Atsakyti
55
Pradedu galvot kad jis tiesiog trolina:D
2021-01-05
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.