NBA keičia protokolą: žaidėjai privalės dėvėti kaukes ant atsarginių suolelio

2021-01-12 22:31
Nuotr.: AFP – Scanpix
Nuotr. AFP – Scanpix

Koronavirusui jaukiant Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) tvarkaraštį, lyga griežtina Sveikatos ir Saugumo protokolą.

NBA ir žaidėjų asociacija šiandien išplatino pranešimą, kuriame skelbiama, kad krepšininkai, per rungtynės sėdintys ant atsarginių žaidėjų suolelio, turės dėvėti kaukes. 

Kaukės žaidėjams bus privalomos ir rūbinėse, o pasitarimai prieš rungtynes nuo šiol yra ribojami iki 10 minučių.

Po keitimo bus sukurta žaidėjams atvėsti skirta zona, kur jie nuo komandos draugų bus atskirti 4 metrų atstumu.

Taip pat klubo nariai lėktuvuose turės sėdėti arčiausiai to žmogaus, prie kurio sėdės ir per rungtynes.

Patvirtintame Sveikatos ir Saugumo protokole yra ir daugiau naujovių – išvykose nebebus galima bendrauti su ne komandos nariais, žaisdami namų rungtynes žaidėjai negalės palikti  savo miesto ribų, išskyrus kelias išimtis.

Žurnalistas Adrianas Wojnarowski skelbia, jog taip pat svarstoma artimiausioms dviem savaitėms per rungtynes įvesti dar griežtesnę tvarką – būtų draudžiama apsikabinti ar sumušti rankomis su varžovų komandos krepšininkais.

Taip pat kontaktą planuojama sumažinti atsisakant rankų sumušimo po baudų metimų bei atidžiau prižiūrint veiksmą ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Griežtesnių priemonių NBA nusprendė imtis nukėlus dar vieną susitikimą – atšauktas ketvirtadienį turėjęs vykti Bostono „Celtics“ ir Orlando „Magic“ mačas.

Tai buvo jau trečias paeiliui atšauktas „Celtics“ mačas.



Komentarai:

Anonimas
Tegul dar padaro kad ginantis būtų laikomasi 2 metru
2021-01-12
-3
Atsakyti
00
cirkas tesiasi,cia jau nesportas,nors ju ir yra planas suzlugdyt ji
2021-01-12
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.