Auklėtiniams signalą pasiuntęs Gale'as: „Šiuo metu žaidžiame gatvės krepšinį“

2021-01-14 22:15
Nuotr.: BNS

Trečiadienio vakarą Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ iš lovos atsikėlė per vėlai. Per paskutines 3 lemiamo ketvirčio minutes dviženklį skirtumą panaikinusiems Davido Gale'o auklėtiniams pritrūko tikslumo ir teko pripažinti Alytaus „Dzūkijos“ pranašumą – 78:82.

Po rungtynių surengtoje spaudos konferencijoje Kėdainių ekipos strategas Gale'as buvo nusivylęs, jog eilinį kartą nepavyko laimėti mačo pabaigos.

„Suklydome per daug kartų ir visiškai nesivadovavome rungtynių planu. Kažkokiu būdu pralaimėjome rungtynes vos 4 taškais, – kalbėjo „Nevėžio-Optibet“ strategas. – Situacijų išpildymas turi būti geresnis ir krepšinio IQ privalo kilti. Kalbant apie talentą, dydį ir greitį – visur turėjome pranašumą, tačiau jie mus pergudravo. Labiausiai kentėjome, kai jie pelnė taškus po mūsų klaidų.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
29
Naudingumas
32
Atkovoti kamuoliai
7
Tritaškiai
55%
6/11

Paklaustas, ar nepakankamas kiekis treniruočių ir išretėjusi rotacija turėjo įtakos rungtynių baigčiai, Gale'as bedė pirštu į naujokus ir jų menką laiką, praleistą Kėdainiuose.

„Su pilna sudėtimi turėjome vos kelias treniruotes. E.J. Montgomery Lietuvoje yra vos 72 valandas, Arielis Hukporti po traumos sudalyvavo 3 treniruotėse, mums taip pat labai trūksta Jokūbo Gintvainio, – nuogąstavo Gale'as. – Aš manau, kad sugrįžęs jis stipriai pakeis mūsų žaidimą ir įneš šalto proto. Norėčiau, kad turėtume pilną sudėtį ilgesnį laiką ir su laiku forma tik gerės, bet kita vertus, pralaimėjome 3 rungtynes, kurias turėjome laimėti. Reikia išmokti žaisti pabaigas.“

Spaudos konferencijoje 36-erių strategas pripažino, jog patirtis lemiamomis akimirkomis suvaidino pagrindinį vaidmenį ir griežtai pabrėžė, kad jo auklėtiniai lemiamoje atakoje nežaidė pagal derinį.

„Pastatėme Hukporti į blogą situaciją. Viskas prasideda nuo išpildymo, pasakiau jiems, kokį derinį žaisti, jie nepaklausė, pastatė 18-metį po krepšiu ir jį užspaudė. Nesakau, kad jis turėjo pamesti kamuolį, tačiau tai nebuvo mano nurodymai ir Arielis neturėjo gauti kamuolio į savo rankas. Norėjau, jog Sedrickas Barefieldas sužaistų du prieš du, o visi kiti atsitrauktų į kraštus. Žaidėjai nesiklauso, neišpildo, ko prašau. Šiuo metu žaidžiame gatvės krepšinį ir tai nepadės mums laimėti šioje lygoje.

– Kiek reikia laiko, kad įsivažiuotų komandos naujokai bei po traumos sugrįžęs Hukporti?
– Visi trys yra skirtingi. Arielis yra netoli, tačiau kol kas jam yra uždėtas minučių limitas, kol susitvarkys su ištverme ir fizine kondicija. Kai viskas susitvarkys, jis bus didžiulė jėga ir jau šiandien parodė to užuomazgas. Apie E.J. nieko daug pasakyti negaliu, kol kas dar bandau jį pažinti. Jam reikia tobulinti savo metimą bei driblingą – išmokti žaisti ant perimetro. Imru Duke'as yra taip pat labai talentingas žaidėjas, tačiau jam trūksta šalto proto. Išleidau Imru, tačiau jis nei gynyboje, nei puolime nerodė rezultato. Negaliu laikyti aikštelėje žaidėjo, kuris nedaro, ko prašau.

– Svarų indėlį į sugrįžimą šiandien įnešė Julius Kazakauskas. Ar galėtumėte 196 cm ūgio po krepšiu rungtyniaujantį žaidėją palyginti su kokiu nors žymiu krepšininku?
– Julius yra kaip Charlesas Barkley, tik ne toks atletiškas. Šiandien jis pakeitė rungtynių eigą. Kai mačas slydo iš rankų, kreipiausi į savo štabą ir jie rekomendavo išleisti Kazakauską, kas mums labai padėjo sugrįžti. Jis yra komandos lyderis ne be priežasties. Julius tiek aikštelėje, tiek už jos ribų daro puikius dalykus. Tau sekasi, kai turi tokį žaidėją savo komandoje.

– „Dzūkijos“ prezidentas Tomas Pačėsas rungtynių metu iš kitos aikštelės pusės treneriui Nikola Vasiljevui garsiu tonu bandė patarinėti, kaip reikia žaisti. Ar girdėjote?
– Girdėjau, kad jis kažką šaukė. Nežinau, ką jis norėjo pasakyti ir nežinau, kas jis toks. Tuo metu buvau susikoncentravęs į savo komandą. Pažiūrėkite senus video, kai Markas Cubanas nusipirko Dalaso „Mavericks“ ir kokius dalykus jis išdarinėdavo.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.