Kuricas apie reiklųjį Šarą: „Jei pelnei 10 taškų, o tavo ginamasis tiek pat, tuomet nebežaisi“

2021-01-25 22:32
Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Šarūno Jasikevičiaus schemose puikiai save realizuojantis Kyle'as Kuricas pripažįsta – rungtyniauti pas reiklųjį lietuvį nėra paprasta.

31-erių snaiperis neslėpė, jog „Barcelonos“ klube vyrauja griežta tvarka, tačiau pripažino, kad ji duoda vaisių ir išryškina visų krepšininkų stiprybę bendrame komandos paveiksle.

„Jasikevičius yra tikrai reiklus. Jo kraujyje užkoduotas nugalėtojo mentalitetas, – „FullBasket TV“ sakė Kuricas. – Jeigu pelnei 10 taškų, o tavo ginamasis lygiai tiek pat, tuomet tu nebežaisi. Viskas labai paprasta.“

Kyle Kuric

Kyle   Kuric
Komanda: Barselonos FC Barcelona
Pozicija: SG
Amžius: 31
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: JAV

Kuricas Barselonoje žaidžia trečią sezoną iš eilės, bet pirmąjį prie Jasikevičiaus. Amerikietis Eurolygoje vidutiniškai rungtyniauja po 16 minučių ir pelno po 8,4 taško, o tritaškius meta net 59 proc. taiklumu ir pagal šį rodiklį neturi sau lygių.

Paprašius palyginti Kataloniją palikusį trenerį Svetislavą Pešičių ir Jasikevičių, Kuricui nebuvo sunku.

„Daug kas pasikeitė, – pažymėjo „Barcos“ taikliarankis. – Pasiruošimas rungtynėms, santykis tarp žaidėjų ir trenerių... Dabar viskas yra kitaip – kai kurie dalykai geresni, kai kurie ne. Bet skiriasi labai.“

Krepšininkas taip pat itin trumpai pakomentavo nemalonų įvykį klube, kada išsiskyrimas su Thomasu Heurteliu tapo skambiai Europoje nuaidėjusiu konfliktu. 

„Tai – verslas, – tvirtino Kuricas. – Nebuvo lengva, tačiau mes iš dalies esame pratę prie to. Bet mums svarbiausia – skinti pergales, o Thomasas – puikus žaidėjas, galintis labai lengvai rinkti taškus ir rezultatyvius perdavimus.“

„Barcelona“ Eurolygoje per 21 turą laimėjo 15 sykių ir šiuo metu rikiuojasi pirmoje vietoje. 

Per šią dvigubą savaitę Jasikevičiaus kariaunos namie laukia Artūro Gudaičio atstovaujamos Sankt Peterburgo „Zenit“ iššūkis ir išvykos akistata su Pirėjo „Olympiakos“.



Komentarai:

aciu dievui sito klouno nebera Zalgirije
2021-01-26
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.