Geriausiai apmokamų NBA žaidėjų dešimtukas: rekordinės LeBrono pajamos pasieks milijardą

2021-02-12 13:17
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr. AP - Scanpix

Žurnalas „Forbes“ sudarė geriausiai apmokamų NBA krepšininkų sąrašą, į kurį įeina ne tik didžiausius kontraktus turinčios žvaigždės, bet ir pelningas rėmimo sutartis sudarę krepšininkai.

Septintus metus paeiliui geriausiu uždarbiu gali pasigirti Los Andželo „Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas. Įdomu, jog 2016-2017 m. sezonas buvo vienintelis LeBrono karjeroje, kuomet jo atlyginimas NBA buvo didžiausias visoje lygoje. Tuomet jis Klivlando „Cavaliers“ gretose uždirbo 30,9 mln. JAV dolerių.

Prognozuojama, kad LeBronas 2021-aisiais susižers 95,4 mln. JAV dolerių, iš kurių 64 mln. sudarys reklamos bei kitos rėmimo sutartys.

Toks metinis uždarbis – didžiausias per visą NBA istoriją o tai Jamesui leis visos karjeros pajamas padidinti iki 1 mlrd. JAV dolerių sumos. Jis taps vos penktuoju sportininku, kuriam pavyko uždirbti milijardą nebaigus profesionalo karjeros.

LeBronas prisijungė prie golfo žvaigždės Tigerio Woodso, boksininko Floydo Mayweatherio ir futbolo ikonų Cristiano Ronaldo bei Lionelio Messi.

Koronaviruso pandemija Jamesui užkirto kelią dar vienam pasiekimui – jis būtų tapęs vos trečiuoju amerikiečiu sportininku, per metus uždirbusiu 100 mln. dolerių. 

LeBronas šį sezoną iš „Lakers“ ekipos turėjo gauti 39,2 mln. dolerių, tačiau pagal susitarimą su NBA, 20 proc. krepšininkų atlyginimų bus atidėta į rezervą, dėl ko Jamesas neteks apie 8 mln. dolerių.

Antroje vietoje žengia „Golden State Warriors“ veidas Stephenas Curry, uždirbsiantis 74,4 mln. dolerių, iš kurių 40 mln. sudaro pajamos iš reklamos bei rėmimo sutarčių.

Bruklino „Nets“ trijulės – Kevino Duranto, Jameso Hardeno bei Kyrie Irvingo bendros metinės pajamos turėtų siekti apie 160 mln. JAV dolerių.

Prognozuojama, kad geriausiai uždirbančių NBA žaidėjų dešimtukas 2021 m. susižers 558 mln. JAV dolerių, iš kurių 44 proc. sudarys reklamos bei kitos rėmimo sutartys.

10. Damianas Lillardas, Portlando „Trail Blazers“

Nuotr. AFP – Scanpix

Bendros pajamos: 39 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 25 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 14 mln. JAV dolerių

Lillardas neseniai prisijungė prie gėrimų kompanijos „Gatorade“ programos „Bolt24“, kuri startavo 2019 m.

„Dabar tai skamba naujai, tačiau ateis laikas, kai „Bolt24“ bus plačiai žinomas dalykas. Man tai atrodė kaip puiki galimybė“, – „Forbes“ gruodžio mėnesį sakė Lillardas.

9. Chrisas Paulas, Finikso „Suns“

Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Bendros pajamos: 40,1 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 33,1 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 7 mln. JAV dolerių

Paulas pastaraisiais metais pasinėrė į investavimą ir įsigijo akcijų bent dviejose kompanijose. Artėjantį sezoną jam taip pat priklauso 44,2 mln. JAV dolerių atlyginimas ir tai bus paskutinieji įžaidėjo kontrakto metai.

8. Kyrie Irvingas, Bruklino „Nets“

Nuotr. AFP-Scanpix

Bendros pajamos: 43 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 26 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 17 mln. JAV dolerių

Irvingas sausio mėnesio praleido 7 „Nets“ mačus, argumentuodamas, kad jam reikėjo pertraukos. Tokia pertrauka jam kainavo 900 tūkst. dolerių čekį už dvejas rungtynes ir papildomus 50 tūkst. dėl pažeisto NBA sveikatos apsaugos protokolo.

Irvingo ir „Pepsi“ reklama lėmė, jog krepšininkas atliko vaidmenį filme „Uncle Drew“, tačiau gėrimų kompanija su „Nets“ žvaigžde naujos sutarties nesudarė.

7. Klay Thompsonas, „Golden State Warriors“

Nuotr. AP-Scanpix

Bendros pajamos: 43,3 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 28,3 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 15 mln. JAV dolerių

Thompsonas prisijungė prie futbolininkės Alex Morgan, motociklininko Traviso Pastranos bei riedlentininko Paulo Rodriguezo ir įkūrė CBD kompaniją, kurios pagrindinė misija – aprūpinti atletus natūraliais produktais, malšinančiais skausmą.

„Warriors“ snaiperis taip pat turi rėmimo sutartis su tokiomis kompanijomis kaip „Tissot“, „Mercedes-Benz“, „Kaiser Permanente“, tačiau didžiausią pajamų dalį Thompsonui suneša Kinijos sporto bendrovė „Anta“.

6. Giannis Antetokounmpo, Milvokio „Bucks“

Nuotr. USA Today Sports-Scanpix

Bendros pajamos: 49 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 22 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 27 mln. JAV dolerių

Dvejus metus paeiliui MVP tapęs Antetokounmpo praėjusių metų vasarą padėjo parašą ant penkerių metų 228 mln. JAV dolerių sutarties, o kompanija „Disney“ gavo teises kurti filmą apie Antetokounmpo gyvenimą.

Kino ekranuose filmas apie graiko gyvenimo istoriją turėtų pasirodyti 2022-aisiais.

5. Jamesas Hardenas, Bruklino „Nets“

Nuotr. AP – Scanpix

Bendros pajamos: 50 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 33 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 17 mln. JAV dolerių

Oro gaiviklių kompanija „Pura“ gruodį paskelbė, jog gruodžio mėnesį Hardenas tapo šios bendrovės investuotoju ir vienu iš direktorių.

Tuo metu „Adidas“ Hardenui išmoka apie 14 mln. JAV dolerių per metus, o papildomas pajamas suneša ir tokios kompanijos kaip „Stance“, „Art of Sport“ bei „BodyArmor“.

4. Russellas Westbrookas, Vašingtono „Wizards“

Nuotr. AFP – Scanpix

Bendros pajamos: 58,1 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 33 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 25 mln. JAV dolerių

Westbrooką remiančių kompanijų skaičius šiek tiek aptirpo, tačiau didžiąją dalį pajamų iš reklamos jam suneša JAV sporto gigantas „Nike“. Krepšininkas taip pat sudarė nemažai pelningų sutarčių su dešimčia automobilių prekiautojų Pietų Kalifornijoje.

3. Kevinas Durantas, Bruklino „Nets“

Nuotr. AP-Scanpix

Bendros pajamos: 65,2 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 31,2 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 34 mln. JAV dolerių

Duranto pinigų kapšas nukrito lapkritį, kuomet „Uber“ už 2,65 mlrd. JAV dolerių nusipirko pristatymo paslaugą „Postmates“, į kurią investavęs buvo ir Durantas.

2016-aisiais metais į „Postmates“ 1 mln. investavęs Durantas sulaukė 15 mln. dolerių grąžos.

2. Stephenas Curry, „Golden State Warriors“

Nuotr. AP – Scanpix

Bendros pajamos: 74,4 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 34,4 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 40 mln. JAV dolerių

Curry atlyginimas jau ketvirtus metus paeiliui yra didžiausias visoje NBA, o pagal gaunamas pajamas iš reklamų jis nusileidžia tik nepralenkiamam LeBronui.

1. LeBronas Jamesas, Los Andželo „Lakers“

Nuotr. AP-Scanpix

Bendros pajamos: 95,4 mln. JAV dolerių

NBA atlyginimas: 31,4 mln. JAV dolerių

Reklamos sutartys: 64 mln. JAV dolerių

Karalius Jamesas su Michaelu Jordanu yra lyginamas jau labai ilgą laiką ir tai dar kartą įvyks liepą, kai kino ekranuose pasirodys antroji „Kosminio krepšinio“ dalis. LeBronas į šį filmą prisikvietė Anthony Davisą, Lillardą bei Klay Thompsoną.

Prognozuojama, jog vien iš filmo Jamesas gali užsidirbti 10 mln. JAV dolerių.



Komentarai:

as
2016-aisiais metais į „Postmates“ 1 mln. investavęs Durantas sulaukė 15 mln. dolerių grąžos. Wow
2021-02-12
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.