Schilleris – apie unikalią „Barcos“ savybę, Lekavičiaus progresą ir laukiančius tvarkaraščio iššūkius

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2021-02-17 14:35

Kauno „Žalgiris“ trečiadienį išsiruošė į Kataloniją, kur ketvirtadienio vakarą susitiks su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

Vyriausiasis treneris Martinas Schilleris prieš artėjantį susitikimą akcentavo varžovų gynybą.

„Barcelona“, be abejo, yra puiki komanda su labai gerais žaidėjais ir treneriais, – konferenciją pradėjo Schilleris. – Pagrindinis dalykas yra jų stipri ir griaunanti gynyba, jie turi ūgio ir agresyvumo. Laukia puikus iššūkis, kurio laukiame.“

Strategas taip pat patvirtino, jog Barselonoje komandai vis dar nepadės po užsikrėtimo koronavirusu sveikstantis Lukas Lekavičius.

„Jis sveiksta, tačiau jo ketvirtadienį nebus. Ir jis nebūtų galėjęs žaisti dėl Eurolygos taisyklių, kurios reikalauja tam tikro dienų skaičiaus po užfiksuoto teigiamo atvejo“, – teigė Schilleris.

– Gera „Barcelonos“ gynyba galėjote įsitikinti jau pirmajame mače, kai pelnėte 62 taškus. Gal galėtumėte papasakoti šiek tiek plačiau, kuo „Barcos“ gynyba yra tokia ypatinga?
– Ji pasižymi geromis gynybinėmis schemomis, kurios yra puikiai išpildomos, paremta atletiškumu su gerais žaidėjais. 

Tokia kombinacija sudaro puikią gynybą. Nekalbėsiu plačiai apie jų pikenrolo gynybą ir ką jie atlieka joje, tačiau minėtoji atletiškumo bei gynybinio talento kombinacija daro „Barcelonos“ gynybą labai gerą.

– Pirmajame mače „Barcelona“ suklydo 24 sykius, „Žalgiris“ – 19. Kas tai lėmė?
– Manau, kad tada abi komandos buvo labai agresyvios. Sakyčiau, kad tąkart abi komandos demonstravo puikią gynybą.

– Kokią svarbą komandoje turi Cory Higginsas bei Nickas Calathes, žinant jų demonstruotą žaidimą, kol rikiuotėje nebuvo Nikola Mirotičiaus bei Brandono Davieso?
– Pasakėte jau pats. Calathes yra vienas labiausiai dominuojančių kūrėjų visoje lygoje, o Higginsas pasitempė sezono metu, ypač (Ispanijos) Karaliaus taurėje.

– Ką „Barcelonos“ žaidimui pridėjo atvykęs Leo Westermannas?
– Jis yra stabilus žaidimo kūrėjas. Treneris jį pažįsta ir norėjo matyti komandoje. Westermannas yra geras krepšininkas, tačiau sunku kalbėti apie vieną žaidėją, kai visa jų sudėtis tokia gili.

– Koks Patricio Garino ir Steve‘o Vasturios progresas?
– Patricio vis dar sveiksta ir treniruojasi, tačiau nedalyvauja kontaktinėse treniruotėse. Steve’as yra sveikas ir esame laimingi turėdami sugrįžusį žaidėją. Į Barseloną vyks visi, išskyrus Lekavičių, Garino ir su rinktine būsiantį Mareką Blaževičių.

– „Žalgiris“ Eurolygoje žais po 3 savaičių pertraukos. Jūsų nuomone, kokias pasekmes gali turėti tokia pertrauka, žinant lygių skirtumus tarp Eurolygos bei LKL?
– Į Barseloną vykstame po KMT finalo ketverto, kur turnyro ir rungtynių lygis buvo aukštas. Negalime to nuvertinti. Mums turnyras buvo geras, bet tikrai nelengvas. Vyrukai turi gerą ritmą ir važiuojame (į Barseloną) kautis.

– Ar galėtumėte patikslinti situaciją dėl Jokubaičio ir jo žaidimo rinktinėje? Ar buvo planas jam žaisti rinktinėje, tačiau jis subliuško dėl atkeltų rungtynių su „Crvena Zvezda“?
– Neplanavome išleisti jo į rinktinės stovyklą.

– „Žalgirio“ laukia 3 rungtynės per 7 dienas. Kaip tai keis pasiruošimą prieš būsimus mačus?
– Po KMT koncentravomės ties kūnų atstatymu, ypač vakar. Šiandien skyrėme laiko „Barcelonos“ žaidimui, o rytoj turėsime pasimėtymą. Turėsime šiek tiek laiko pasiruošti dvikovai su „Crvena Zvezda“, bet ne tiek daug (laiko) prieš „Real“, nes tvarkaraštis yra paprasčiausiai suspaustas, bet viskas gerai. Yra buvę blogiau ir mums bus viskas gerai. Kas nėra lengva, tai, jog Lukas ne su mumis.

– Jankūnas žaidžia neblogą sezoną. Kaip manote, kiek ilgai jis gali žaisti tokiame aukštame lygyje?
– Viskas priklauso nuo jo. Manau, kad jis gali žaisti dar kurį laiką, nes puikiai prižiūri savo kūną ir turi patirties. Manau, jog jis dar pakankamai pajėgus krepšininkas.

– Kiek svarbu turėti tokius žaidėjus, kaip Jankūnas, Milaknis?
– Labai, nes jie yra itin patyrę, pasižymi puikiais charakteriais ir išsiskiria lyderyste bei nustato visos komandos toną.



Komentarai:

Tėvas
Rytoj - 12-15
2021-02-18
-2
Atsakyti
djgaffer
Jau turėtų būti pripratę prie tokio tvarkaraščio.Šiemet jis labai suspaustas dėl suprantamų priežasčių ir tenka dažnai rungtynes žaisti vos ne kas antrą dieną.Tačiau gerai tai,jog komandoje dirba puikūs fizinio paruošimo treneriai ir žaidėjai puikiai paruošti bei atlaiko tą krūvį.Reik tikėtis,kad ištemps iki sezono pabaigos tokiu tempu.
2021-02-17
+3
Atsakyti
Zalgiris
Kas del Garino Tai kai buvo traipsnis Kad antroi vasario pusei Tai galetu jau su Zvezda Ar Realu zaisti
2021-02-17
-3
Atsakyti
kas belieka :D Zalgiris senu nuvarytu arkliu uzuoveja :D
2021-02-17
-1
Atsakyti
A.
"milaknis ir jankunas nustato tona". primena mafija. abu tikrai ne geriausi savo pozicijose net lkl, bet turi bochuru bruozu ir issikovoja minutes.
2021-02-17
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 8

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.