Koronavirusą įveikęs Lekavičius žais rungtynėse su „Crvena Zvezda“

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2021-02-22 15:41

Lukas Lekavičius atsigavo nuo koronaviruso ir padės Kauno „Žalgiriui“ antradienio rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“. Tai spaudos konferencijoje patvirtino vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Jam bus leista žaisti ir tikimės, kad jis pasirodys aikštelėje, – sakė Schilleris. –Treniruotėse jis atrodė neblogai, žinant, jog Lukas nežaidė daugiau nei 10 dienų. Ištvermės lygmuo dar nėra aukščiausiame lygyje, tačiau prieš komandines treniruotes jis turėjo tris individualias treniruotes.“

„Pirmoje treniruotėje jis atliko tik pusę treniruotės, tada sudalyvavo visoje treniruotėje ir dar vieną treniruotę jis turės šiandien (pirmadienį). Esame nusiteikę optimistiškai, jog jis mums duos naudos rungtynėse“, – pridėjo specialistas.

Lekavičiui koronavirusas buvo nustatytas vasario 5 d. Paskutines rungtynes jis sužaidė sausio 31 d. ir iš viso praleido šešerias rungtynes, įskaitant ir Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą.

Kalbėdamas apie būsimą varžovą Schilleris pažymėjo, jog nepaisant užsikrėtimų koronavirusu, Serbijos ekipa pastarosiose savo rungtynėse davė rimtą kovą.

„Crvena Zvezda“ – komanda , kuri pastarąsias dvi savaites buvo paliesta koronaviruso. Ekipa, kuri, nepaisant šių aplinkybių, kovėsi namuose labai gerai ir sužaidė atkaklias rungtynes su „Zenit“. Naujas treneris, kitoks komandos veidas. Laukiame artėjančio susitikimo“, – „Crvena Zvezda“ apžvelgė Schilleris.

Paklaustas apie Dejano Radonjičiaus įvestus pokyčius, Schilleris išskyrė gynybą.

„Žaidėjai yra praktiškai tie patys. Jie pasipildė keliais krepšininkais po rungtynių su mumis, o tai buvo ankstyvoje sezono stadijoje. Savo aikštės pusėje „Crvena Zvezda“ skiriasi gynyba pikenrolo situacijose, tačiau dauguma žaidėjų yra tie patys ir komandos veidas – ganėtinai panašus.

Jie gali kurti žaidimą su Torrianu Waldenu, Dejanu Davidovacu. Be abejo, didžiąją dalį taškų renka Jordanas Loydas. Taigi, sakyčiau, jog esminiai skirtumai yra gynyboje“, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris.

Komandą visai neseniai paliko antras rezultatyviausias ekipos žaidėjas Johnny O‘Bryantas. Būtent šį amerikiečio aspektą išskyrė ir Schilleris.

„Kaip ir sakėte, pirmasis aspektas yra jo renkami taškai. Su O‘Bryanto išvykimu jie taip pat prarado ūgio. Į šį klausimą atsakėte jūs pats“, – pridėjo strategas.

Paklaustas, kaip „Crvena Zvezda“ stengiasi prisitaikyti prie O‘Bryanto išvykimo, „Žalgirio“ strategas išskyrė Davidovacą.

„Davidovacas yra tarsi šveicariškas peilis. Jis gali žaisti keturiose skirtingose pozicijose – nuo pirmos iki ketvirtos. Vienu metu buvo iškritę ir Waldenas, ir Loydas, taigi Davidovacas turėjo perimti žaidimo kūrimą bei labiau žaisti perimetre.

Manome, kad kažkas panašaus bus ir antradienį, taigi viena pagrindinių užduočių bus sustabdyti Davidovacą perimetre“, – teigė Schilleris.



Komentarai:

Zalgiris
Tai idomu Kaip del Garino nors treniruojasi bet be kontakto buvo Rasyta Kad antroje vasario puseje 😐 galbut jau galetu su Neptunu
2021-02-22
-4
Atsakyti
Zalgiris
Tai dar neaisku Ar visi zais Zvezdos zaidejai
2021-02-22
-4
Atsakyti
ATI
"Iveike", siaip ne taip "iveike" 😆
2021-02-22
+3
Atsakyti
djgaffer
Tas Davidovacas tai kažkoks išskirtinis žaidėjas.Net nepasakytum,kad jis gali žaisti tokiame lygyje,lėtas,su nekokia metimo technika,susikūprinęs net.Bet kaip gerai tritaškius pataiko,gynyboje atstovi,o kovingumo visada daug.Toks netradicinis žadėjas,bet naudos komandai į valias duoda.
2021-02-22
+5
Atsakyti
mod123
cia tas pats, kas ir su Barsa buvo, susitelke Miroticiu stapdyt matomai, bet pamirso, kad dar 10 ne ka prastesniu uz Miroticiu laksto...
2021-02-22
+3
Atsakyti
mod123
toks jausmas, kad i Davidovaca vien ir susitelkes, o Loydo, Waldeno, Collomo stapdyt nereiks...?
2021-02-22
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 9

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.