Po Latvijos kracho EČ atrankoje Štelmahers traukiasi iš vyr. trenerio pareigų

2021-02-22 23:31
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Po nesėkme Latvijos rinktinei pasibaigusios atrankos į FIBA 2022-ųjų Europos čempionatą iš vyriausiojo trenerio pareigų traukiasi Robertas Štelmahers. Šią žinią 46-erių strategas pranešė spaudos konferencijoje po pralaimėtų paskutinių H grupės rungtynių prieš Graikiją (94:97).

„Noriu padėkoti Latvijos krepšinio federacijai, kad pasitikėjo manimi ir leido treniruoti rinktinę, – kalbėjo specialistas. – Būtų buvę kvaila atsisakyti tokio pasiūlymo. Visuomet gali gailėtis dėl to, ko nepabandei. Aš esu toks žmogus, kuris nori pasiekti daugiau ir tai buvo didelis žingsnis, padėjęs man tapti geresniu treneriu. Žinoma, su rinktine neparodėme jokio rezultato ir man nepavyko. Mano pasirodymas Latvijos rinktinėje buvo nesėkmingas.“

Su 1 pergale per 6 rungtynes Latvija H grupėje užėmė paskutinę, ketvirtąją vietą ir pirmąjį kartą nuo 1999 metų nepateko į Senojo žemyno pirmenybes.

Štelmaheris Latvijos rinktinę treniravo nuo 2019-ųjų rugpjūčio, kai pakeitė Arnį Vecvagarą.

Klubiniame krepšinyje Štelmahers treniruoja Talino „Kalev“.



Komentarai:

djgaffer
Šaunuolis,prisiėmė atsakomybę ir pasielgė teisingai.Supranta situaciją ir nenori toliai tęsti darbo,kuris nepasisekė.Latvių federacijos vietoje vyr.treneriu paskirčiau Janį Gailitį.Puikiai vadovauja VEF\'ui,ryto komanda tą puikiai pajuoto.Jaunas treneris,anglų gerai kalba,daug neblogų minčių.Tai jį pasirinkčiau.
2021-02-23
+1
Atsakyti
Sventa trejybe butu Stelmaheris, Pablas ir Maskoliunas. Visi trys turetu kita darba susirasti ir uzsiimti kazkuom kur protelio nereikia.
2021-02-23
-4
Atsakyti
lol ka siulai rinktinės treneriu vietoj Maskoliūno? gal Kairy?
2021-02-23
-2
Atsakyti
Lol
pas mus irgi krachas bet savivaldybes tarybos narys toliau cirka darys. kodel rinktinies treneriu netapo Brazys? tipo maskoliunas su savivaldybes patirtimi yra geresnis asistentas. normaliam pasaulyje asistentas rinktines gauna galiausiai isbandyri save vyr treneriu, bet tik ne pas kauno chebra lkf sedincia
2021-02-23
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.