Zelandai nusprendė pasitraukti iš olimpinės atrankos

2021-02-26 16:15
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Naujosios Zelandijos federacija dėl didelio renginių skaičiaus ir jiems reikalingų išlaidų nusprendė paaukoti atrankas į Tokijo olimpines žaidynes. Oficialiai paskelbta, jog šalis nedalyvaus kvalifikacijose tiek 5x5, tiek 3x3 krepšinyje.

Pranešama, kad zelandai konsultavosi su patyrusiais krepšininkais ir žaidėjų asociacija bei toks sprendimas buvo priimtas nusprendžiant investuoti į naują ilgalaikį ciklą – FIBA Azijos taurę.

Iš šių pirmenybių komandoms atsiveria kelias į pasaulio čempionatą, o iš jo – į 2024 m. olimpines žaidynes.

Naująją Zelandiją olimpinėje atrankoje Belgrade pakeis Filipinai kaip antra geriausia komanda Azijos-Okeanijos reitinge po zelandų. 

Kas užims jų vietą trijulių atrankoje, bus paskelbta artimiausiu metu.

Filipinai Belgrade birželio 29 d. – liepos 4 d. vyksiančioje atrankoje kovos A grupėje su Dominikos Respublika ir Serbija.



Komentarai:

djgaffer
Nu dar tokio bairio neteko girdėti.Trauktis dėl per didelio renginių kiekio,kas čia per nesąmonė?Ir zelandai tikrai nėra tie,kurie pinigų neturėtų.Tai čia atėmė šansą iš nemažai žaidėjų bandyti olimpiadoje sudalyvauti.Už tai Filipinai džiaugiasi.Krepšinio fanatai turi šansą patekti į olimpines,kad ir kokį mažą.Bet ten jau šventė pas juos dėl tokios žinios.
2021-02-28
+1
Atsakyti
MVai
fibos gerbejus turetu dziuginti tokios zinios ;)
2021-02-27
-7
Atsakyti
Wtf
insane🙉
2021-02-26
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.