Schilleris – apie nuostabų Jankūną ir Lauvergne‘ą užkūrusią kombinaciją su Jokubaičiu

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2021-03-02 22:29

Kauno „Žalgiris“ pranoko šešias pergales paeiliui turėjusią Vilerbano ASVEL, o vyriausiasis treneris Martinas Schilleris po pergalės džiaugėsi auklėtinių gynyba bei negailėjo šiltų žodžių Roko Jokubaičio ir Joffrey Lauvergne'o duetui.

„Sveikinimai komandai su pergale. Pagrindinė pergalės priežastis buvo gynyba, buvome labai aktyvūs, perėmėme 8 kamuolius, – spaudos konferencijoje sakė Schilleris. – Tai parodo, kaip spaudėme juos. Gynyboje gerai dirbome ties Fallu. Jojo ir Martinas Gebenas atliko puikų darbą ir neleido jam priimti kamuolio. Taip pat pristabdėme Howardą, kuris pastaruoju metu buvo puikioje formoje.“

– Minėjote gynybą, tačiau puolimas antroje pusėje taip pat buvo puikus. Ką manote apie ryšį tarp Jojo ir Jokubaičio?
– Pritariu jums. Roko ir Jojo kombinacija pikenrole leido įsibėgėti Lauvergne‘ui. Jie atliko puikų darbą, o geras žaidimas puolime įžiebė Jojo ir gynyboje. Pirmoje dalyje Lauvergne‘as tiek daug nežaidė, nes, manau, kad puikias rungtynes turėjo ir Gebenas.

Fotogalerija

– Pastaruoju metu Eurolygoje buvo nelengva atkarpa visomis prasmėmis. Kas pastūmėjo visą komandą į priekį?
– Apie du vyrukus – Roką ir Jojo – jau kalbėjome. Be abejo, puikias rungtynes turėjo ir Marius Grigonis. Jis pataikė sudėtingus metimus, kuriuos jis gali pataikyti ir mums jų reikia. Thomasas Walkupas kontroliavo dalykus, tam tikrais momentais pasijungė ir Lukas Lekavičius. Tai buvo visų šių vyrukų įdirbis.

– Madride Joffrey nepradėjo mačo starto penkete. Ar kalbėjote su Lauvergne‘u apie tai?
– Visada kalbuosi su Jojo ir kitais žaidėjais, tad taip, kalbėjau.

–  Atrodė, kad pirmoje pusėje ASVEL stabdė jūsų pikenrolą, tačiau to nebebuvo antroje dalyje. Kodėl?
– Sakyčiau, kad viską lėmė tai, ką sakiau prieš tai. Roko ir Jojo kombinacija atrado kelių link krepšio ir atlaisvino tam tikrus dalykus.

– Ar turite strategiją, kaip reiks tausoti žaidėjus ir išgyventi artėjančią svarbiausių mačų seriją?
– Taip. Jeigu kalbėsime apie žaidėjų tausojimą, visa tai prasidėjo prieš kelis mėnesius, nes tvarkaraštis visada buvo įtemptas. Planuojame žaidėjų minutes, tačiau tai ne visada pavyksta, nes kai kurios rungtynės yra tiesiog per svarbios.

Visi treneriai deda pastangas ir ieško idėjų. Pastarąsias kelias dienas poilsio gavo Thomasas Walkupas. Žaidėjų tausojimas yra didelė šios lygos dalis.

– Ar Jankūnas įeina į geriausią savo formą svarbiausiu metu?
– Pastaruoju metu jis tikrai žaidžia gerai. Nežinau, kur tai prasidėjo ir nesakau, jog jis žaidė blogai prieš tai, tačiau dabar jis – nuostabus. Jis iššovė KMT mače su „Neptūnu“, kur patraukė mus į priekį, taip pat sužaidė solidžiai su „Crvena Zvezda“. Tikiuosi, kad jis pratęs šią seriją.

– Kokią naudą aikštėje suteikia Jankūnas?
– Jis įeina į visos sistemos ritmą. Pastaruosius penkerius metus jis žaidė vienoje sistemoje, dabar sistema yra kiek kitokia ir prisitaikymui reikia laiko. Dabar Paulius prie visa to pripranta bei jaučiasi vis komfortabiliau.

Iš psichologinės pusės Paulius turbūt turi daugiau patirties negu mes visi komandoje. Tokia sukaupta patirtis padeda atlaikyti ir psichologinį nuovargį.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.