„Žalgiris“ šaukiasi pagalbos: „Vėluojame mokėti atlyginimus žaidėjams ir situacija yra sunki“

2021-03-03 12:08
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Kauno „Žalgirio“ prezidentas Paulius Motiejūnas, LKL prezidentas Remigijus Milašius bei LKF generalinis sekretorius trečiadienį dalyvavo Ekonomikos komiteto posėdyje, kuriame buvo kalbama apie paramos priemones sporto klubams bei federacijoms per antrąjį karantiną.

Motiejūnas pabrėžė, kad „Žalgiriui“ parama yra būtina, mat žiūrovai visą sezoną taip ir negali lankytis rungtynėse, o dėl to gilėja klubo skolos bei yra vėluojama su atsiskaitymais žaidėjams.

„Pagrinde negauname pajamų iš bilietų. Su rėmėjais (parama) irgi mažėja, nes pas visus mažėja pelnai, bandome jų neprarasti, kas kažkiek sekasi, – posėdyje sakė Motiejūnas. – Iš esmės, situacija tokia, kad vėluojame su atlyginimais žaidėjams.“

„Jeigu negausime kompensacijų, tai taip ir bus, kad skolos vilksis bei galvosime, kaip jas grąžinti iš ateities sezonų. Situacija yra tikrai liūdna. Neprašytume kompensacijų, jeigu turėtume žiūrovus, bet dabar nėra meškerės, su kuria galėtume uždirbti pinigus“, – pridėjo „Žalgirio“ direktorius.

Primename, kad prieš sezoną biudžetą pristatęs „Žalgiris“ planavo, jog šio sezono pajamos sieks 9,2 mln. eurų, o išlaidos – 9,7 mln. eurų. Iš minėtųjų suplanuotų 9,2 mln. pajamų, bilietų pardavimai sudarė daugiau nei ketvirtadalį – 2,6 mln. eurų.

Tuo metu Milašius teigė, kad Lietuvos čempionai dėl pandemijos neteko 6 mln. eurų.

„Kai pernai kovą nutraukėme čempionatą, pabandėme suskaičiuoti kiek praradome iki pat šių metų kovo 1 d. Skaičiai atrodo labai įspūdingai – apie 13 mln. eurų. Vien „Žalgiris“ neteko 6 mln., o tai yra išskirtinis klubas, kuris dalyvauja Eurolygoje, renka didžiausią kiekį žiūrovų ir turbūt dominuoja ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje“, – sakė Milašius.

„Esame aiškiai išdėstę, kur mes prarandame pinigus – žiūrovai, negautos pajamos iš reklamos. Taip pat yra ir salių nuoma. Pavyzdžiui, arena Klaipėdoje nėra „Neptūno“ nuosavybė – visos salės yra suteiktos koncesijų principu arba priklausančios sporto centrams. 

Klubai už tai turi susimokėti. Dėl laiko stokos daugiau išdėstytų punktų nebeminėsiu, bet bendra suma susidaro 13 mln.“, – savo kalbą baigė LKL prezidentas.

Tuo metu Špokas pabrėžė, kad 135 narius turinti krepšinio federacija neteko dar didesnės sumos, o prie to prisidėjo ir be žiūrovų vykusi Europos čempionato atranka.

„Manome, kad sportas yra pridėtinė ekonomikos dalis. Turime 135 narius, kurių nuostoliai bendrai siekia 14,7 mln. eurų. Bilietai yra didžioji dalis, sudaranti 5,5 mln. eurų.

Kaip pavyzdys, šiuos dalykus (bilietų pardavimą) yra sunku suplanuoti. Matėte, kad jau du Europos atrankos čempionato langai vyko be žiūrovų. Įvykdėme logistikos, viešbučių įsipareigojimus, bet, deja, pajamų gauti negalėjome. Norisi, kad kaip ir sakiau, Europos sąjunga turi mechanizmus, iš kurių galima padėlioti – mes ne tie, kurie ateina prašyti pinigų ir džiaugiamės, jog esame išgirsti“, – komentavo Špokas.

Prieš sezoną pristatytas „Žalgirio“ biudžetas:



Komentarai:

as visada sakiau ir sakysiu, motiejunas yra labai vidutiniu gabumu vadovas. kol viskas gerai ir pinigai plaukia upe, jis kaip povas vaiksto ir su niekuo nesiskaito statydamas draugelius i siltas vietas, taskydamas biudzeto ir remeju pinigus pats turbut neinesdamas ne cento. bet kai tik atejo krize, viskas supervadybininko burbulas kaip mat subliusko ir jis su istiesta ranka praso paramos. betkuris sveiko proto vadovas vasara butu planaves max 0.5mln is bilietu, remeju parama irgi planuotu mazesne. apie sutarciu perziura su veteranais, greita reagavima i nepasiteisinusius pirkinius as net nekalbu. taip butu sutaupe minimum milijona kas irodytu kad vadovas daro viska del komandos.o dabar kas? varys i skola kad pries garino ir vasturiju atrodytu baltas ir pukuotas? o kaip Zalgiris?
2021-03-04
+8
Atsakyti
Daleiskim sutinks Valstybe skirt LKF 2000000, ir ka lkl klubai issidalina 1,5 kiti klubai 0,5 ir at zalgiriui padeds tie 150000, kitiem klubam butu paspirtis bet zalmargiai nemanau, Slanina su Antanu tai pakelnu Siaulius.
2021-03-03
-4
Atsakyti
Koks naglas tas Motiejūnas kiaulės akimis pinigų mat trūksta algoms tai kokio bb ta Garino, Vasturia pirkai, kai buvo Dimša, kam ta Mareka pirkai jei jis nežaidžia neprogresuoja nepasiteisines pirkinys, vadovybė pinigus biudžetą išvaistė vėjais, ne jau Motiejūnas tikisi valstybės paramos ypač po to kai Žalgiris neleisdavo atstovauti lietuvių žaidėjų už rinktinė...bl tai tas Motiejūnas ir Javtokas iš savo algos ir padengia visas skolas atsiradusias klounai bl...juk dar vasara buvo galima laukti karantino ir covid19 pasikartojimo, beje tas virusas baigsis tik 2022 vasara ir tai palaipsniui sumažės bet ne visai išnyks,gripas gi irgi kartojasi kasmet. Belieka tik Žalgirio vadovybei uždainuoti - Žalgiri Žalgiri kurva esi piskit kas galit žalia kurva esi.
2021-03-03
+2
Atsakyti
Ziuriu kad dauguma savo keliais smegenu vingiais nesuprato ,kad cia ne Zalgiris praso pagalbos o kalbama aplamai apie visa sporta ir visus krepsinio klubus.O Zalgiris pasirinktas tiesiog kaip atstovas.Aisku spaudai patogiau tokia antraste- daugiau kliku sugeneruoja.O protu neapdovanotiems vienos komandos gerbejams cia aisku kaip raudonas skuduras.Nors tai liecia ir ju komanda taip pat.
2021-03-03
+3
Atsakyti
Namiokas "Kauno kapiniu prieziurai" ? :DDDDD visi pries sezona komplektavosi pagal galimybes, "sventai karvei" tas negalioja :DDD
2021-03-03
+1
Atsakyti
ATI
Na kaip cia pasakius, dziaukites kasiorai, kad isvis zaidet, kuomet didzioji dalis zmoniu tapo bedarbias ubagais.
2021-03-03
+6
Atsakyti
nera saibu parduok zaidejus, nafik Mareka pirko, pudo ant suolo, Rytui ismokejo ispirka, kad zaideja marinuotu ir dar afigiena alga moketu uz ranksluosciu padavinejima. Su Garino is vis kosmosas. O dar buvo metu eurolygos vadybininkas, jai ne Saras, butu kaip ir Navigauskas.
2021-03-03
-17
Atsakyti
Galėtų atlaisvinti bent truputį karantiną ir leisti arenose bent 10% užimtumo. Manau kas dešimta užimta kėdė tikrai neiššauktų didesnio susirgimų sprogino.
2021-03-03
+4
Atsakyti
kai zaideju i rinktine isleist tai ne, kai zaist lkl irgi nosi riete. dabar del savo nemoksiskumo papuole ir iskart saukia "gelbekit". nu tai tegu suorganizuoja kazka, sirgaliai prisides prie vargstanciu milijonieriu. tik va beda, sirgaliai nekvaili ir retas kuris dalinsis sunkiai uzdirbtu su neukiskai valdoma komanda
2021-03-03
+4
Atsakyti
siaip galetu leist bent po 2-3 tukstancius ziurovu.
2021-03-03
+16
Atsakyti
bomzai
2021-03-03
-3
Atsakyti
niek nesuprantu. Toks jausmas, kad cia vien antikrepsininkai susirinke. Jei Lietuvoj kase isnyktu, turbut polka soktu.
2021-03-03
-8
Atsakyti
na ir aisku pamirso paminet kiek administracija sumazino islaidas?
2021-03-03
-4
Atsakyti
Čia jau vaizdelis panašus lyg dėdė sėdėdamas Bugatyje verktų, kad neturi už ką kuro užsipilti. Bet iš Bugatti nežada perlipti į prastesnę mašiną. Gerai suprantu, sunkus laikas dabar. Tai pirmyn Žalgirio akcijų savininkai, susimeskit skoloms padengti. Motiejūnas, Sabonis, Okmanas. O matai jie tik nori pliusą virinti, bet kai krizė eina ištiese ranką ir vargšus vaidina. Kitas dalykas, tegul Jankis su Milakniu algas susimažina. O Garino su Vasturia išvis velniop pasiūsti. Motiejūnai būk vyras! Pripažink, kad stipriai prašovei su Garino ir išspręsk tą reikalą! O ne gilink Žalgirio duobę mokėdamas 400k kažkokiam užsieniečiui kuriam dar ir buto išlaidas reikia padengti ir mašiną duoti. Ir galiausiai kas per idiotas gali planuoti iš bilietų surinkti milijonus, kai visas pasaulis sustojęs? Motiejūno veiksmai paskutiniu metu darosi neadekvatūs!
2021-03-03
-4
Atsakyti
Vėl prasideda dainelė mums reikia pinigų !!! Motiejūnas apsidirbo planuodamas biudžetą nes visi puikiai suvokė apie galima 2 covid bandą o Motiejūnas naiviai viską nurašė juk lengviausia atkišt rankutę ir vyriausybė duos. Pirmiausia tegul susimažina algą,atleidžia Garino ir prašau pinigų bus. Šventa karvė žalgiris vėl nori visko už ačiū na jau ne
2021-03-03
+16
Atsakyti
garino, vasturija, jankunas, milaknis-visi jie gauna gerokai per daug nei yra verti todel pries tiesiant pagalbos ranka, susitvarkyk savo darze. geda klausyt tokiu paveblenimu. kuriuo galu vasara deliojai toki ispusta biudzeta?
2021-03-03
+14
Atsakyti
Nu jo, pritariu, kam nx Vasturijus ir Garino komandoje.....paskiau verkia cia....
2021-03-03
+10
Atsakyti
Tegul atsako sitas ismincius kokio b*bio yra laikomi Vasturijus su Garino. Vienas nera zaides ir nepanasu kad zais si sezona o kitas yra daugiau inkaras komandai nei nauda. Jei jau tokia sunki situacija atsisakykit to kas neduoda jokios naudos klubui.
2021-03-03
+6
Atsakyti
Anonimas
kaip baisu... juokas pro ašaras, žmonėms iš 260€ eurų reikia šeimas išlaikyti, nuomas mokėti, komunalinius,... .
2021-03-03
+8
Atsakyti
ir siaip tik idomu, ar rytas su lietkabeliu kada uzsakines tokius straipsnius ir prasys ismaldos, net neptunas taip nedare, pasake, kad siknoj sedi dabar ir tiek... o cia saukiasi pagalbos iskart, gelbejo buratinas, nepatiko, prase zmoniu ismaldos, vel praso... man cia kaip tragikomedija, vaiksto pasiputes, primeta kazkoki rimta, tyli tyli, laukia laukia, slepia ir sast, yla is maiso islenda...
2021-03-03
+7
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.