Įvertinimai žalgiriečiams: Lekavičiaus svarba ir gynyboje klydęs Walkupas

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2021-03-06 02:38

Kauno „Žalgiris“ atkaklioje kovoje pralaimėjimu prieš Milano „Armani Exchange“ uždarė Eurolygos dvigubą savaitę – 64:69.

Žalgiriečiams koją kišo prastas pataikymas iš žaidimo – 24 tikslūs metimai iš 58 (41,3 proc.).

Naudingiausiai Lietuvos čempionų gretose žaidė Joffrey Lauvergne'as – 15 taškų, 9 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai ir 24 naudingumo balai.

Fotogalerija

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistas Jonas Lekšas įvertino žalgiriečių individualų pasirodymą kovoje su Italijos ekipa.


Joffrey Lauvergne'as – 9 balai
27 min., 15 tšk. (6/11 dvit., 3/3 baud.), 9 atk. kam., 3 rez. perd., 2 per. kam., 24 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Antrą paeiliui mačą Lauvergne'as atrodė solidžiausiai iš žalgiriečių. Prancūzas aktyviai pradėjo rungtynes ir išnaudodamas varžovų susikeitimus pelnė pirmuosius 7 „Žalgirio“ taškus. Joffrey išliko aktyvus ir po pertraukos, gerai kovojo dėl atšokusių kamuolių, o taip pat dukart gerai patrapino varžovų perimetro žaidėjus, kas baigėsi perimtais kamuoliais. Tiesa, Lauvergne'as du sykius paskubėjo su metimais iš vidutinio nuotolio, o rungtynių pabaigoje gavo Kyle'o Hineso bloką bei sykį pastarojo neatsitvėrė.


Lukas Lekavičius – 8 balai
18 min., 11 tšk. (3/5 dvit., 1/2 trit., 2/3 baud.), 3 rez. perd., 1 kld., 9 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Už ketvirtąjį kėlinį Lukui būtų galima parašyti 10 balų, būtent dėl jo „Žalgiris“ grįžo į rungtynes. Lekavičius dar kartą įrodė, kad yra vienas geriausiai prieš varžovų išsikeitimus galintis žaisti žalgirietis. Tiesa, iki tol įžaidėjas turėjo problemų tiek komandinėje, tiek asmeninėje gynyboje. Galime pasidžiaugti, jog lietuvis po beveik dviejų mėnesių pertraukos Eurolygoje pataikė tritaškį.


Marius Grigonis – 7,5 balo
33 min., 17 tšk. (3/6 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.), 5 atk. kam., 1 rez. perd., 2 kld., 15 naud. balų.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Kai kitiems žalgiriečiams nesisekė pataikyti į krepšį, Grigonis turėjo solidžias rungtynes puolime, įmesdamas 50 proc. metimų iš žaidimo. Šį kartą gynėjas, skirtingai nei Milane, rado būdų, kaip efektyviai įveikti varžovų susikeitimus bei įmetė tritaškius svarbiais momentais. Tiesa, trečiosiose rungtynėse paeiliui maksimaliai buvo apribota Mariaus kūryba – per 88 minutes atlikti vos 3 rezultatyvūs perdavimai. Labai geru pažymiu Grigonio pasirodymo negalime vertinti dėl darbo savoje aikštės pusėje – krepšininkas ypatingai prastai tvarkėsi individualioje gynyboje prieš Shavoną Shieldsą.


Nigelas Hayesas – 5,5 balo
26 min., 7 tšk. (2/5 dvit., 1/3 trit.), 3 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Visus savo taškus Hayesas pelnė per trumpą trečiojo kėlinio atkarpą, kai surinko pirmus 7 „Žalgirio“ taškus po pertraukos. Tai buvo antros paeiliui sunkios Nigelo rungtynės puolime. Jis šią savaitę pelnė 11 taškų ir surinko vos 2 naudingumo balus. Vis dėlto amerikietis vėl buvo labai svarbus prie savojo krepšio, kur gynėsi per dvi linijas ir sėkmingai stabdė tiek perimetro žaidėjus, tiek varžovų aukštaūgius, o keliskart komandinėje gynyboje ateidamas į pagalbą apsaugojo nuo garantuotų taškų.


Augustine'as Rubitas – 5 balai
28 min., 6 tšk. (3/6 dvit., 0/1 baud.), 3 atk. kam., 4 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

„Žalgiriui“ antrajame kėlinyje stringant puolime, Augustine'as ėmėsi iniciatyvos ir žaisdamas baudos aikštelėje per trumpą laiką surinko 6 taškus. Deja, tai buvo visi amerikiečio vakaro taškai – Rubitas prametė du metimus iš vidutinio nuotolio, o taip pat ir tą svarbų dvitaškį rungtynių pabaigoje. Taip pat buvo padaryta nedovanotina klaida rungtynių pabaigoje – perdavimas Lauvergne'ui, stovinčiam tarp kelių oponentų.


Rokas Jokubaitis – 4,5 balo
23 min., 3 tšk. (0/2 dvit., 0/1 trit., 3/6 baud.), 3 atk. kam., 3 rez. perd., 0 kld., 5 išpr. praž., 7 naud. balai.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Jokubaičio pasirodymas tiktų „Žalgirio“ rungtynių apibūdinimui – nesukrito metimai. Ir tie metimai ne visada buvo iš blogų padėčių, o liūdniausia, jog stabiliam baudų metikui šį kartą pavyko įmesti tik 3 iš 6. Negeri reikalai buvo ir gynyboje, kur įvairiais būdais jį baudė Shieldsas ir Michaelas Rollas. Tiesa, buvo ir pozityvių dalykų – aštrumas, varžovams esant bonuso situacijose, bei 0 klaidų per 23 minutes.


Paulius Jankūnas – 4 balai
13 min., 2 tšk. (1/4 dvit.), 3 atk. kam., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Rungtynės kapitonui galėjo susiklostyti ir daug geriau, tačiau buvo pramesti du patogūs metimai iš po krepšio stipriąja ranka. Nusivylimą Jankūnas aiškiai išreiškė trečiuoju savo bandymu, kai jau užtikrintai užbaigė ataką net ir su varžovo kontaktu. Ketvirtajame kėlinyje Paulius pasiaukojančiai krito ant kamuolio, bet, kaip bebūtų, pastaruoju metu lietuvis pripratino prie solidesnių pasirodymų.


Thomasas Walkupas – 2 balai
28 min., 0 tšk. (0/3 dvit., 0/2 trit.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 2 kld., 1 naud. balas.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Krepšys nebuvo gailestingas Walkupui ir jis antrą sykį šį sezoną liko be taškų. Taip pat Thomasas suklydo lemiamoje atakoje, kai susikūrė vietos metimui, tačiau nusprendė atlikti perdavimą, o jis baigėsi prarastu kamuoliu. Jei dažniausiai įžaidėjas balą pasikeldavo darbu gynyboje, tai šį vakarą jam nesisekė ir prie savojo krepšio – strigimas išeinant iš užtvarų bei Kevino Punterio praleistas įkirtimas iliustravo prastą amerikiečio mačą.


Karolis Lukošiūnas per 3 minutes spėjo įmesti tritaškį, tačiau jo pasirodymas baigėsi po prarasto kamuolio ir Luigi Datomes taškų su pražanga. 

Martinas Gebenas aikštėje praleido vos 76 sekundes ir nors per jas spėjo perimti kamuolį, gynyboje nespėjo prieš Hinesą.

Rungtynių apžvalga:



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.