NBA pulsas: „Suns“ dominavimas ir naujasis „Knicks“ lyderio amplua

2021-03-24 10:05
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Jameso Hardeno atsidavimas krepšiniui, Nikola Jokičiaus dar vienas trigubas dublis, Juliuso Randle'o tritaškiai, Finikso klubo dominavimas – tai ir dar daugiau – kovo 24-osios NBA pulse.

Kovo 24-osios NBA pulsas

VIENAS LAUKE – KARYS. Bruklino „Nets“ Portlande galėjo verstis be visų trijų savo žvaigždžių – Kevino Duranto, Kyrie Irvingo ir Jameso Hardeno. Vis dėlto kaklo skausmus jaučiantis Hardenas nusprendė žengti ant parketo, o tai svečiams atnešė pergalę prieš „Trail Blazers“ – 116:112.

Hardenas nugalėtojams per 40 minučių pelnė 25 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 17 rezultatyvių perdavimų.

PASIAUKOJIMAS. Hardenas į NBA atvyko 2009-aisiais ir nuo to laiko yra daugiausiai rungtynių sužaidęs lygos krepšininkas – 871-erias.

„Tai tiesiog esu aš, esu tam sutvertas. Visada kitą dieną noriu žinoti, kad padariau viską, ką galėjau. Žinau, kad kada nors tai baigsis, bet tuomet gyvensiu ramiai, žinodamas, jog atlikau viską“, – apie savo atsidavimą krepšiniui kalbėjo Hardenas.

NEĮVYKO. „Golden State Warriors“ ir Filadelfijos „76ers“ susitikime ant parketo neišvydome nė vieno iš Curry giminės atstovų.

Stephenas Curry dėl uodegikaulio sumušimo praleido trečiąsias rungtynes paeiliui, o Sethas Curry dvikovą praleido dėl patemptos čiurnos.

PRITRŪKO. „76ers“ pirmoje dvikovos dalyje triuškino šeimininkus (59:37), tačiau „Warriors“ sužaidė įspūdingą trečiąjį kėlinį (40:21) ir lemiamo ketvirčio pradžioje jau pirmavo – 92:86.

Vis dėlto Tobiaso Harriso vedami svečiai rungtynes užbaigė atkarpa 12:2 ir šventė pergalę – 108:98.

Harrisas per 36 minutes iš viso sumetė 25 taškus, sugriebė 13 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

KARŠTI. Finikso „Suns“ toliau įrodinėja, jog pastaruoju metu yra viena geriausių lygos komandų. Šį kartą Arizonos valstijos klubas išvykoje 110:100 palaužė Majamio „Heat“ krepšininkus ir išvykoje iškovojo septintąją pergalę paeiliui.

Paskutinį kartą septynias išvykos pergales paeiliui „Suns“ pasiekė 2007-aisiais, o klubo rekordas svečiuose yra devyni laimėjimai iš eilės.

Šiuo metu Finikso klubas Vakaruose su 29 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų žengia 2-oje vietoje.

ILSĖJOSI. Ketvirtajame kėlinyje „Suns“ persvara vienu metu siekė 21 tašką (101:80), o tai leido svečių strategui Monty Williamsui pailsinti savo lyderius – Chrisas Paulas, Devinas Bookeris ir Jae Crawderis paskutinį ketvirtį praleido ant atsarginių žaidėjų suolelio.

PROBLEMOS. Anthony Daviso ir LeBrono Jameso savo dispozicijoje neturinti Los Andželo „Lakers“ šį kartą pralaimėjo Naujojo Orleano „Pelicans“ klubui – 111:128.

NBA čempionai dar kurį laiką versis be didžiausių savo žvaigždžių, o dėl to „Lakers“ vairininkas Frankas Vogelis yra priverstas ieškoti sprendimų.

„Nežaidėme gerai gynyboje, ypatingai trečiajame kėlinyje. Mums labai trūksta LeBrono ir Anthony, o dabar pagrindinė mano užduotis yra sugalvoti, kaip padaryti, jog puolimas funkcionuotų“, – sakė Vogelis.

MAŠINA. Nors nugalėtojų gretose su 36 taškais rezultatyviausiai žaidė Brandonas Ingramas, rekordą užfiksavo 27 taškus surinkęs Zionas Williamsonas.

20-metis „Pelicans“ puolėjas tapo pirmuoju NBA krepšininku, jaunesniu nei 21-erių, kuriam pavyko perkopti 20-ies pelnytų taškų ribą 21-ose rungtynėse paeiliui. Jam už nugaros liko Luka Dončičius ir LeBronas Jamesas.

NAUJAS AMPLUA. Niujorko „Knicks“ savo aikštėje be vargo 131:113 susitvarkė su Vašingtono „Wizards“, o pergalės kalvis buvo Juliusas Randle'as.

26-erių puolėjas pelnė 37 taškus, pataikęs 7 tritaškius iš 10. Randle'as pakartojo savo pataikytų tritaškių rekordą per rungtynes.

Po beveik 5 tolimus metimus šį sezoną išmetantis Randle'as krepšį atakuoja 42,8 proc. tikslumu. Praėjusį sezoną „Knicks“ žvaigždės tritaškių pataikymas siekė 27,7 proc.

„Daug dirbau vasarą ties savo pataikymu, todėl šie tritaškiai manęs nė kiek nestebina“, – komentavo Randle'as.

EILINĖ DIENA OFISE. Denverio „Nuggets“ Orlande 110:99 susitvarkė su vietos „Magic“, o Nikola Jokičius surengė dar vieną įspūdingą pasirodymą.

Jokičius per 36 minutes sumetė 28 taškus, atkovojo 15 kamuolių, išdalino 10 rezultatyvių perdavimų ir surinko 45 naudingumo balus. Serbas užfiksavo 12-ą sezono trigubą dublį ir pagal šį kiekį nusileidžia tik Russellui Westbrookui, kurio sąskaitoje – 14 trigubų dublių.

MAŽASIS FACU. Apie save NBA priminė Facundo Campazzo, per 22 minutes pelnęs 2 taškus ir išdalinęs 6 rezultatyvius perdavimus, iš kurių vienas – nežiūrint atliktas Jamalui Murray.

Šį sezoną argentinietis per 17 minučių pelno po 4,9 taško ir atlieka po 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

TRAGEDIJA. Viename iš Kolorado prekybos centrų prieš kelias dienas įvyko ginkluotas išpuolis, per kurį žuvo 10 žmonių, o po dvikovos „Nuggets“ atstovai sunkiai tramdė emocijas spaudos konferencijoje.

„Krepšinis – žaidimas, kurį myliu, kuriam jaučiu aistrą, – kalbėjo Denverio klubo strategas Michaelas Malone'as. – Bet galvoju apie Ericą Talley ir jo septynias atžalas. Man be galo skaudu dėl jo ir visų kitų. Tikiuosi, jog mes kaip šalis, kaip valstija galime būti geresni. Atsiprašau už savo emocijas.“

„Tai yra neįtikėtinai kvaila, kaip paprastai buvo atimtos 10 žmonių gyvybės. Ateini į parduotuvę nusipirkti pieno, kiaušinių ir taip nutinka... Neįtikėtina yra galvoti, jog gali ateiti į parduotuvę ir tavo gyvenimas bus baigtas“, – sakė Jamalas Murray.

Gražiausi nakties epizodai:

Dienos rekordai:

Naudingumas
Nikola  Jokic
Nikola Jokic

Nikola Jokičius (45)

Taškai
Julius  Randle
Julius Randle

Juliusas Randle'as (37)

Atkovoti 
kamuoliai
Enes  Kanter
Enes Kanter

Enesas Kanteris (19)

Rezultatyvūs 
perdavimai
James  Harden
James Harden

Jamesas Hardenas (17)

Perimti 
kamuoliai
Josh  Hart
Josh Hart

Joshas Hartas (5)

Blokai
Mitchell  Robinson
Mitchell Robinson
Mitchellas Robinsonas,
Deandre Aytonas,
Alexas Lenas (po 3)
Pataikyti tritaškiai
Julius  Randle
Julius Randle

 

Juliusas Randle'as (7)

Visi šios nakties rezultatai:

99-110 stat »
131-113 stat »
128-111 stat »
100-110 stat »
98-108 stat »
112-116 stat »



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.