„Ryto“ ir „Juventus“ mače suklydusiems teisėjams skirtos diskvalifikacijos

2021-03-29 18:06

Po „Betsafe-LKL“ rungtynių tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandų Lietuvos krepšinio lyga gavo VšĮ „Utenos Juventus“ protestą dėl galimos arbitrų klaidos, turėjusios įtakos galutiniam rungtynių rezultatui.

LKL Drausmės komisija nusprendė VšĮ „Utenos Juventus“ protestą palikti nenagrinėtą, kaip neatitinkantį LKL Nuostatų 55.2. punkto bei FIBA oficialių krepšinio taisyklių C dalies C.1. punkto reikalavimų.

Visgi LKL nusprendė, kad likus 4 sekundėms iki ketvirtojo ketvirčio pabaigos rungtynių teisėjai suklydo blogai įvertindami situaciją.

Fotogalerija

Jos metu nebuvo užfiksuota pražanga „Ryto“ gynėjui Augustui Marčiulioniui prieš Bryantą Crawfordą, atakavusį iš trijų taškų zonos.

Ši klaida esmingai pažeidė Utenos „Juventus“ komandos galimybę laimėti šias rungtynes ir galėjo turėti įtakos galutiniam rungtynių rezultatui.

Vadovaujantis LKL nuostatų 70.2.1. punktu, dėl nekvalifikuotai atliktų pareigų šių rungtynių vyr. teisėjui Artūrui Šukiui yra paskirta 1,5 mėn. diskvalifikacija LKL rungtynėse.

Šių rungtynių teisėjui Mindaugui Večerskiui, kuris galimai turėjo pastebėti šį kontaktą ir užfiksuoti pažeidimą, bet to nepadarė, skirta 2 savaičių diskvalifikacija LKL čempionato rungtynėse.

Rungtynių pabaiga:

„Šalia teisėjai, aš nežinau, kaip nesušvilpti, – iškart po rungtynių šį epizodą komentavo „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas. – Čia yra baimė ir tada tokiame lygmenyje žmonės negali dirbti. Visi gali daryti klaidas, bet tokių klaidų daryti negalima. Tiesiog baisu.

Tegu susirenka visi žmonės, kurie supranta bei dirba darbą, ir pasako, buvo čia bauda, ar ne. Norėtųsi šitą epizodą peržaisti ir todėl rašėme protestą. Aišku, ką jie pakeis... Tuos vargšus žmones dabar nubaus, neleis jiems dirbti, bet mums pergalės niekas nesugrąžins. Jausmas, kad esi apvogtas.“



Komentarai:

Kaip tyčia parekomendavo youtubas, galit pasižiūrėt kaip visokių gudručių snaiperių veiksmai turi būt traktuojami nuo 1:10. Jei ten baudos nebuvo, tai Marčiulioniui 5 kart labiau jos nebuvo :D nors gerai pamenu kad visokias provokacijas Puerto Rikui labai neblogai ėjo prakišinėt iki lemiamų minučių tuo metu, o čia jau skandalas, kad Rytui "baudos" nesušvilpė. Baikit juokaut.
2021-03-30
+4
Atsakyti
Va taip, vaikučiai, galit nebežiūrėt jokių Mike James\'ų, Curry ir kitų snaiperių judesių susikuriant erdvės metimui prieš tiesioginius oponentus, dabar užtenka metant trajaką tiesiog šokt tiesiai į pribėgantį varžovą ir galit eit mest trijų baudų. Tokios jau tos šiuolaikinės teisėjavimo tendencijos LKL.
2021-03-30
+4
Atsakyti
Dar gali būti toks variantas: kas suskjaičiavo kiek tie teisėjai kartų suklydo Ryto nenaudai? Futbolo teisėjai, kaip sako komentatoriai, kartais grąžina skolas, pašvilpdami į kitą pusę. Kas paneigs, kad ir čia galėjo būti kas nors tokio? Taip, kad dar nežinia koks rezultatas būtų buvęs, jei būtų kiekviename epizode sušvilpta teisingai ir nebetektų žalskūsriniams čia putotis.
2021-03-30
+4
Atsakyti
NBA7 Jei Urbonas kartu su žaliasnukiais verkia inkščia kaip bobos, tai kaip Žalgirio žaliasnukiai verktu jei Grigonis lemiama ataka mestu tritaški per Marčiulioni identiškoje situacijoje Rytui pirmaujant ir teisėjas nefiksuotu baudos ir finalo serija Rytas laimi 4:3...turbūt žaliasnukiai išprotėtu amžinai verktu myžtu į batus... --------------- Idiotas vis dar gyvena iliuziju pasaulyje ir isivaizduoja kaip raudona q nugales Zalgiri 4:3:joy:😂😂
2021-03-29
-4
Atsakyti
Laikykis Artūrai!
2021-03-29
+3
Atsakyti
Nors pats esu vilnietis ir visada palaikau tik Rytą, bet čia Žibėnas krito mano akyse tiesiai i kloaką. Vien dėl to kaip per spaudos konferenciją draskėsi paklaustas apie tą pražangą. O galėjo tiesiog atsakyti - nežinau, nestovėjau šalia. O čia matai vaikų treneris su savo arogancija vos ne į atlapus žurnalistui puolė. Neveltui iki dabar dirbo tarp vaikų ir Indonezijos mėgėjų lygoje. Tikiuosi tokio nesąžiningo žmogaus kitąmet mūsų organizacijoje neliks. Pasirodo yra bjaurus ir apsimelavęs tipelis neturintis jokios sąžinės. O Šukiui bausmė manau per švelni buvo. Kad ir kaip rytui sunku ar kad ir kokie blogi laikai, aš asmeniškai noriu matyti juos laimint aikštelėje sportiniu principu. Ir tikrai ne tokiu būdu kokiu buvo laimėta prieš Juventus. Gaila, kad tokie šlykštynės kaip Šukys sumenkina lygos įvaizdį ir atima malonumą žiūrėti tikrąji lietuvišką derbį.
2021-03-29
+6
Atsakyti
Jei ne Covid tai Rytas užtikrintai nugalėtų Juventus +20tšk, atsižvelgiant kad Ryto žaidėjai 5 dienas namie sėdėjo ir Butkevičius praleido mačą. O tos Crawfordo baudos neišgelbėtu Juventus, baudas jis meta 69% taiklumu plius tokioje įtampoje pramestu dvi o trečią tyčia pramestu tikėdamasis kad kažkas atkovos kamuolį ir įmes iš po krepšio, pratęsime Rytas vistiek triumfuotu, teisėjas galima sakyti išgelbėjo Urbona ir Juventus nuo dar didesnės kančios ir verkimo, kitos naujos pasakos sekimo kokie jie nuskriausti kaip Skučas artistiškai mirdavo rungtynėse...dejuotu kaip boba visada...
2021-03-29
-1
Atsakyti
Nu tai kas iš to, kad teisėjai šį sezoną nebedirbs? Rungtynes nulėmė teisėjo klaida ir paliekamas galioti rezultatas? Pripažįstama teisėjo klaida, pripažįstama, kad klaida buvo ir nulėmė rungtynių eigą ir nieko... Kažkaip neteisingai skamba.
2021-03-29
+2
Atsakyti
Žalgiriniai, nebesapaliokit. Geriau, pirma, išsiaiškinkit ar galėjo pirminį klaidingą, sakykim, sprendimą, pakeisti peržiūrint? Jei taip, tuomet klaida didelė. Bet jei negalėjo, kas dėl įvairių teisėjavimo taisyklių ypatybių kai kuriose situacijose būna, tuomet kitas atvejis - nuo klaidų niekas nėra apsaugotas. Tuo labiau, kad neaišku ar yra nors koks filmavimo epizodas, kad būtų filmavę ne iš nugaros Kraufordui, o iš kitų pusių, kas leistų įsitikinti: ar Kraufordas įšoko į Marčiulionio cilndrą, ar buvo atvirkščiai, kaip dabar yra nuspręsta?
2021-03-29
-9
Atsakyti
Anonimas
LKL nuostatuose parašyta už aplaidumą diskvalifikacija nuo 2(dviejų) savaičių iki 3(trijų) mėnesių. Teisėjui kuriam nepamatė esminio epizodo, kuris galimai nulėmė nugalėtoją skirt švelniausią baudą, ką žinau ar čia teisybė. Beje ir vyriausiam teisėjui skirta vidutinė nuobauda. Tokiose situacijose daugybę kartų R. Jokubaičiui prišvilpė pražangų šį sezoną ir daug švelnesnių už rankos lietimą gavo daug pamokų gynyboje, o čia daug akivaizdesnė pražanga. Labiausia, tai gaila Juves, tuo labiau jei pritrūks tos pergalės iki 3 vietos.
2021-03-29
Atsakyti
Puikus irodymas visiems nevisprociams kaip dilmah ir panasus neadekvatai kad rytas yra tempiamas uz ausu. Kas gali dar geriau irodyti jei ne pati lyga ta viesai pripazinusi kad sitas cirkinis projektas buvo istemptas teiseju pagalba. Ko pasekoje sitie stotiniai parsidaveliai bus diskvalifikuoti! O Zibenas sioje situacijoje parode koks yra slykstus melagis ir menkavertis mankurtas kai sedejo ir melavo kad prazangos nebuvo! Sita bjauri organizacija nieko negali sportiniu principu pasiekti, todel ir yra visu nekenciama!
2021-03-29
+9
Atsakyti
JANKE
JMJ, banu padalino teisejam :DDD cirkai...Sukys visai nusivaziavo.
2021-03-29
-2
Atsakyti
Zee
nu 1.5 men be algos grieztoka... kaip žmogui gyventi?
2021-03-29
-14
Atsakyti
...
LKL metai is metu bando dirbtinai kelt Ryta no matter what, bet kazkaip tolko is to 0
2021-03-29
-3
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.