Grigonis vasarą atsisveikins su „Žalgiriu“

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2021-03-30 22:27
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Šio sezono Kauno „Žalgirio“ lyderis Marius Grigonis artėjančią vasarą paliks gimtojo miesto klubą. Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, 26 metų 198 cm ūgio gynėjas karjerą tęs Maskvos CSKA komandoje.

Oficialiai apie sutartį turėtų būti paskelbta tik vasarą, tačiau žodinis susitarimas tarp abiejų pusių jau pasiektas. CSKA klubas „Žalgiriui“ vasarą sumokės 150 tūkst. eurų išpirką.

Ženkliai išaugs ir paties Grigonio atlyginimas. Kaune jis uždirbdavo apie 600 tūkst. eurų per sezoną, o Maskvoje atlyginimas gerokai viršys 1 mln. eurų. Kai susitarimai tarp žaidėjo ir naujo klubo pasiekiami nesibaigus sezonui, tai dažniausiai reiškia pasiūlymą, kurio sunku atsisakyti.

Marius Grigonis

Marius  Grigonis
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: SG, SF
Amžius: 26
Ūgis: 198 cm
Svoris: 93 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Grigonis „Žalgiryje“ žaidžia nuo 2018 metų ir šį sezoną fiksuoja geriausius karjeros rodiklius. Per vid. 28 min. jis pelno po 13,9 taško, atlieka po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius meta 47,3 proc. taiklumu. Spalį jis buvo išrinktas naudingiausiu Eurolygos mėnesio žaidėju.

CSKA komandoje atakuojančio gynėjo pozicija, kurioje žaidžia Grigonis, gali išgyventi nemažus pokyčius.

Vasarą baigs galioti antrą sezoną CSKA komandoje rungtyniaujančio Darruno Hiliardo sutartis, o Danielis Hackettas, nors ir turi iki 2022 m. vasaros galiojantį kontraktą, negali būti tikras dėl vietos kitam sezonui.

Neaiški ir Mike’o Jameso ateitis. Dėl dar vieno konflikto su treneriu Dimitriu Itoudžiu jis buvo neribotam laikui suspenduotas ir manoma, kad CSKA galiausiai turės rinktis tarp trenerio ir rezultatyviausio komandos žaidėjo.



Komentarai:

Kazkoks absurdas tokia ispirkos suma! Viskas gerai kad turtingesni klubai perperka gerus zaidejus. Cia priekaistu neturiu. Bet kas cia per bybiene tokios ispirkos? Tokie klubai kaip CSKA patys neaugina jokiu zaideju vien del to nes uz kapeikas galima ateiti i tokius klubus kaip Zalgiris, Alba, Zvezda ir aupirkti geriausiuosius uz visiskus centus. Jei eurolyga nori kad turnyras taptu idomesnis ir tie skurdesni klubai augtu bei vytusi didziuosius tai ispirkos sumos turi stipriai isaugti! O dabar gaunasi kad komandos kaip Zalgiris turi vargti ir rizikuoti savo komandos rezultatais traukdamas visokius no name meslo kruvas kaip Vasturijus ir jei jie isauna negauna jokios grazos uz tai. Manau uz tokius zaidejus kaip Grigonis ruskiai turetu maziausiai milijona atsegti. Panasiai yra ACB lygoje kur komandos noredamos perpirkti kitos komandos zaideja moka kosmines ispirkas. Ta pati situacija su Real ir Abalde uz kuri buvo paklota berods milijonas euru. O db gaunasi kad cska su 40mln guminiu biudzetu tas 150k yra kaip zalgiriui 15k. Eurolyga turi suprasti tik pakelus ispirkos kainas skurdesnes komandos gales is to uzdirbti ir pakilti i aukstesni lygi. O tokiem kaip cska kad ir susimokes milijona tikrai nenuskurs nuo to.
2021-03-31
+4
Atsakyti
Koki grizimai? Aciu bet jau tik nereik....Ulonavas back? Maciulis back? Kalnas back? Kas cia Zalgiris nuvarytu arkliu prieglobstis? :D
2021-03-31
+5
Atsakyti
kuo geriausios sekmes grigoniui. rusu ar ne rusu klubas, tai jo gyvenimo kontraktas ir seimos pajamos. manau pazaides aukstam lygyje tiketina dar gris i zalgiri. lygiai kaip grizo lekavicius, kaip manau gris ir ulanovas. reikia leist zmonem uzsidirbti.
2021-03-31
Atsakyti
Kažkoks nesveikas pasiūlymas turėjo būti, jei nesulaukė posezoninio Real pasiūlymo. Man tai jis grynai Rudy Fernandezo vietą turėjo užimti, tas jau paseno, Realas neblizga. Grigonis plius ir ispaniškai kalba, ir legionieriaus vietos neužimtų. Kiek ten turėtų būti padėta ant stalo, 2M į rankas? Nes Real manau būtų siūlę 1-1.5M.
2021-03-31
+3
Atsakyti
Kaip zmogui mylinciam ir gerbiancem savo saly,kazkaip nesmagu kai geriausios Lietuvos komandos geriausias zaidejas iseina zaisti i politiniu,propogandos įrankiu tapusį klubą.Idomu butu issgirsti karsciausiu zalgirio fanu nuomone,kurie stumia ant ryto vadindami juos portugalais,lenkais ir visaip prikaisiojant Vilniui lenkiskuma,o jų geriausias zaidejas isvyksta į Totalitarinę diktatūrine salį(armijos kluba) kuri mus visokiauseis budais spaudzia ir trugdo ramei gyventi,salis kuri pries 5metus uzpuole savo ,,Broliska" tautą ukraina.Kazkaip baisei neskanei skamba,negi nealgalejo iseiti i kita europos kluba,kad ir uz keliais simtais tukstanciu mažesnį atlyginimą?Na matyt žmogus pasirinko prioretitu pinigus,ką padarysi gyvenam kapitalistinei visuomenei. Ps.Saras turejo pasiulyma treniruot CSKA,bet zmogus geriau pasirinko savo mylima komanda ir mazesni atlyginima,taip kad pasirinkimas visada yra.Bet ne visi mes taip stipriai mylim savo šalį kaip Saras.Aciu jam uz tai.
2021-03-31
-4
Atsakyti
Suprantama pinigai svarbu bet camon cska!!! Ruskeliai išpaus kaip citriną mažą to bus provokacijų arkliukas ir finale bus išmestas. Klimatas atšiaurus, sudėtingos kelionės ir rusiška darbo kultūra na tik nepilno proto žmogus gali ten veržtis
2021-03-30
+2
Atsakyti
Pas kacapus žaist čia žemas lygis. Durnelis kvailelis aiškiai parodė kokie jo moraliniai nuostatai vertybės. Cska ne šiaip kubelis tai milžiniškas brandas nešantis visą okupacijos šovinistinę liniją. Miręs žaidėjas
2021-03-30
-3
Atsakyti
Iš vienos pusės gaila, kad pandemija sumaišė kortas. Manau jei ne Covidas, tai Paulius Motiejūnas būtų davęs Grigoniui milijoną, kaip būsimam Žalgirio frančizės veidui. Ir manau Marius būtų gerai pagalvojęs likt. O dabar, skolos, neaiškus kitas sezonas, neaiškus biudžetas... O iš kitos pusės, seniai neturėjom lietuvio žaidėjo elite, pretenduojančiame į eurolygos čempionus. Sėkmės Grigai.
2021-03-30
+12
Atsakyti
Na bet jus ir mastytojai :D neitu jie matai pas rusus :DD paziuretau kaip neitumet i kita darba uz 4 kart didesne alga. Atmetus visus rusofobus ir politinius priestaravimus - Grigonis eis i viena geriausiu komandu Europoje ir uzsidirbs visam likusiui gyvenimui. Gaila kad paliks Kauna, bet is kitos puses dziugu kad tarp elitiniu Europos klubu - turesime lietuvi.
2021-03-30
-3
Atsakyti
Nesamonė,eilinė,niekur jis neis 🍻
2021-03-30
-5
Atsakyti
Anonimas
galėsi sedėti ant suolo. nesuprantu kodėl visi nori ant suolo supūti.
2021-03-30
+8
Atsakyti
Ekspertas
Na ir keule, Dievo bijotu tokias nesamones daryti.
2021-03-30
-4
Atsakyti
Ironija
kažkada versdavo CSKA žaisti. Dabar pats veržiasi
2021-03-30
+5
Atsakyti
Anonimas
Dar vienas parsidavelis rusams. Zalgirio fanai nekencia vatniku ryto fanu, o ju zvaigzde Grigonis eis zaist pas Ivana. Siaubas.
2021-03-30
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.