Po nesėkmės „Šiauliams“ Urbonas rėžė: „Buvome pižonai“

2021-04-07 23:01
Nuotr.: BNS

Ketvirtoje vietoje „Betsafe-LKL“ čempionate žygiuojanti Utenos „Juventus“ netikėtai suklupo prieš dėl atkrintamųjų kovojančius „Šiaulių“ krepšininkus (86:90).

Tai buvo antras kartas, kuomet uteniškiai turėjo pripažinti Saulės miesto ekipos pranašumą. Vasario 3-ąją „Juventus“ šiauliečiams nusileido 87:92.

Po mačo surengtoje spaudos konferencijoje „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas neslėpė nusivylimo ir žėrė kritiką savo auklėtiniams. 

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
20
Dvitaškiai
70%
7/10
Blokuoti metimai
1

„Nieko šiandien nepadarėme, norėtųsi šnekėti trumpiau. Tai, ką žaidėme, nežinau, ar galima pavadinti krepšiniu, – atvirai kalbėjo Urbonas.

– Eigoje pradėjome pirmauti ir, aišku, vis pagalvojome, kam čia tvertis, čia gi „Šiauliai, o mes... Antrą kartą gauname nuo „Šiaulių“ ir tikrai nebuvome verti pergalės. Taip, Elvaras Fridrikssonas įmetė superinį metimą, be kurio būtume laimėję, bet nebuvome to verti. Su tokiu žaidimu nesame verti kovoti dėl aukštesnių vietų. Galima ieškoti pasiteisinimų: rotacija, ar dar kažkas, bet čia yra nesąmonė... Iš mūsų buvo pižoniško žaidimo, buvome pižonai. Padarėme vos 14 rezultatyvių perdavimų, nors pelnėme 90 taškų“, – mintis dėstė strategas.

– Žygimantas Skučas nepasirodė ketvirtajame kėlinyje. Ar čia buvo nuobauda už techninę pražangą?
– Neišsiplėsiu ir šioje situacijoje, bet kad ir ką galvotumėte, tai bus teisinga. Taip, situacija sudėtinga, žaidėme aštuoniese, iškritus Skučui ir Vaidui Kariniauskui prisirinkus pražangų buvo dar sunkiau, bet nereikia teisintis.

– Galbūt sutrukdė pernelyg geras rungtynių startas? Antanas Sireika sakė, kad nemėgsta tokių gerų pradžių.
– Taip, trenerį pažįstu, Antanas yra vienas iš mano mokytojų, bet aš su tuo nesutinku. Man gerai yra pradėti gerai, bet po to likome pižonai.

– Vaidas Kariniauskas sustojo ketvirtajame kėlinyje, kas jam nutiko?
– Pusantro mėnesio nežaidus nėra paprasta pagauti ritmą pirmose rungtynėse. Dar ir nežaidėme dvi savaites, nėra paprasta. Taip, tikiu visais mūsų žaidėjais, laukia rimtas pokalbis, bet šiandien nežaidėme krepšinio.

– „Šiauliai“ yra devintoje vietoje, kiek ši komanda yra reali grėsmė?
– Mes jau pralaimėjome jiems rungtynes išvykoje. Esame gera komanda, kai žaidžiame, bet kai kažkam pasirodo, kad 50 taškų per pirmą pusę praleidus... Sėkmė lydi tuos, kurie labiau nori, o mes vis dėlto buvome pižonai.

Tuo metu skambią pergalę iškovojęs „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika džiaugėsi savo auklėtinių pasirodymu bei komandoje tvyrančia atmosfera.

„Nenoriu girtis ir sakyti, jog esame pikinės formos, nes varžovai buvo ne tos formos ir jiems trūko žaidėjų, bet aš džiaugiuosi. Mes irgi tą pauzę turėjome ir problemų su sveikata. Aš džiaugiuosi, kaip jie dirba, viskas sekėsi gerai, bet tas, kaip jie dirbo, kokia jų nuotaika, gerai tarp savo žaidėjų jaučiuosi. Galime ir pajuokauti, ar sunkus, ar lengvas momentas. Labai džiaugiuosi komandine atmosfera.“

Mačo pabaigoje svarbų tritaškį pataikė vienas šiauliečių lyderių Fridrikssonas, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, nulėmė „Šiaulių“ pergalę.

Pro Sireikos akis islando lyderio savybės taip pat nepraslydo.

„Aš džiaugiuosi ir noriu tokį žmogų turėti. Jis gali būti visas rungtynes ir nemesti taškų, bet nuo jo priklauso, ar bus komandoje daugiau žvaigždžių. Aš jam sakiau: Tu kitus žmones gali padaryti geresnius, bet kada ateina sunkūs momentai, tu negali nusimesti kamuolį laukti, kol gims ta žvaigždė, tu turi daryti pats.“

„Taip, jis klysta, aš jam pasakiau ir kitokį sakinį, nenoriu garsiai čia minėti, bet vėliau sakiau: „Tu – nugalėtojas.“ Aš džiaugiuosi, tokių žmonių reikia turėti. Paskutinį metimą gali įmesti tas, kuris yra tam subrendęs“, – mintis dėstė 64-erių strategas.

Sezoną sunkiai pradėję „Šiauliai“ pamažu įsivažiuoja ir demonstruoja 2 pergalių paeiliui seriją bei šiuo metu yra per laiptelį nuo 8-osios vietos, kuri leistų patekti į atkrintamąsias.

Apie vietą, kurioje reguliarųjį sezoną užbaigs šiauliečiai, ir pradžių Sireika kalbėti nenorėjo, tačiau vėliau išsidavė.

„Mes būsime ten, kur niekas nesitiki“, – trumpai, bet skambiai pasisakė treneris.



Komentarai:

Babatukas
Žinant šito trenerio žygdarbius, šis pralaimėjimas nebūtinai gali būti pižoniškumo požymis.
2021-04-08
+4
Atsakyti
Šiaulių Pietinis
Mokykis Urbonai pozytyvumo iš gerb. Sireikos, ir Dievulis tau padės. Dabar gi, dergi savo komandą,.... palauk, ir ji tau ,,atsidėkos" :)
2021-04-08
+4
Atsakyti
Žydriau
didziausias pizonas, tai tu ;)
2021-04-08
-13
Atsakyti
ooo
O vau Urbonai, netiketa. Na per vasaros rinktiniu darbus atsigausi ten bus ne pizonai, o talentai ;)
2021-04-08
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.