Santūriai džiaugęsis Žibėnas pergalę prieš „Žalgirį“ paskyrė su šeima likusiam Butkevičiui

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“
2021-04-11 20:01

Užsitęsusį prakeiksmą dvikovose su Kauno „Žalgiriu“ kartu su Vilniaus „Rytu“ nutraukęs Giedrius Žibėnas nuaidėjus finalinei sirenai reiškė pasididžiavimą savo vyrais.

Jo auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje triumfavo 86:85, bet skambų laimėjimą pasiekė neturėdami pagrindinio klubo vedlio Arno Butkevičiaus.

Kapitono šeima sekmadienį sulaukė antrojo pagausėjimo, su kuriuo savąjį žaidėją sveikinęs „Ryto“ klubas net neabejodamas apdovanojo laisva diena ir galimybe pasirūpinti artimaisiais.

Fotogalerija

Komandai be jo triumfavus Kaune, Žibėnas visų pirma sveikino Butkevičių ir šią pergalę dedikavo jam.

„Svarbi pergalei visai organizacijai, klubui ir fanams. Mes ją dedikuojame Arnui Butkevičiui, kuriam šiandien gimė dukrelė, ir jo šeimai. Linkime sveikatos, – spaudos konferencijoje kalbėjo Žibėnas. – Kontroliavome rungtynes dėl disciplinos, žaidimo plano laikymosi. Labai pozityvios emocijos. Išvengėme duobelių, kurios persekiojo mus eilę rungtynių.“

„Rytas“ paskutinįsyk prieš „Žalgirį“ buvo laimėjęs prieš daugiau nei dvejus metus – 2019-ųjų vasario 17-ąją, kada triumfavo Karaliaus Mindaugo taurės finale. LKL čempionate vilniečiai paskutinį kartą kauniečius įveikė 2018-ųjų birželio 11-ąją vykusiose antrose finalo serijos rungtynėse.

– Ivanas Buva šiandien buvo sužvėrėjęs. Kas lėmė jo tokį žaidimą?
– Mes tiesiog norėjome atakuoti Martiną Gebeną su popinimais ir šiandien Ivanas pataikė. Jis geba pataikyti, šiandien buvo jo diena. Turbūt gimtadienis „Ryto“ komandoje.

– Ar Buvai reikėjo paaiškinti tokių rungtynių svarbą?
– Jis – Balkanų šalies atstovas, jam nereikia aiškinti tokių dalykų, kas yra vadinamieji „El Clasico“. Mes išvis galvojome, kad treniruosimės be jo, nes turėjo alkūnės uždegimą, ir išvis buvo klaustukas, ar jis žais. Kaip Ivanas pasakė, tai – svarbiausios rungtynės, nors bandžiau įrodyti, jog visos – svarbios. Bet jis sakė: „Ne, ne, ne. Už tokias rungtynes dalinami dvigubi taškai.“ Ivanas ėjo į rungtynes kęsdamas skausmą ir sužaidė geriausią ne tik šio sezono, bet turbūt ir karjeros mačą.

– Rezultatą išlyginusį metimą patikėjote Andrew Goudelockui. Ar yra toks susitarimas, kad nepaisant to, kaip jam sekasi, jis meta pergales išplėšti galinčius metimus?
– Šitose rungtynėse taip, kitose – nežinau. Jeigu išduosiu, varžovų komandos žinos. Šiandien jautėme, kad jis yra karštas, gali pataikyti, ir pats gerai jautėsi, todėl mes kūrėme jam rungtynių pabaigą. Tas pasiteisino, kitose rungtynėse žiūrėsime, kaip bus.

– Jums pačiam tai buvo pirmoji karjeros pergalė prieš „Žalgirį“. Kiek jums pačiam yra svarbus šis vakaras?
– Aišku, paglosto kažkiek, bet kažkuris treneris yra gerai pasakęs: „Tu esi toks geras, kiek geros tavo paskutinės rungtynės.“ Jeigu mes nesužaisime antradienio rungtynių su Prienais, šitos rungtynės pasimirš labai greitai, todėl turime valandą laiko pašvęsti, kol grįšime į Vilnių, ir atrasti energijos, emocijų antradienio rungtynėms, į kuras žengsime realiai be pasiruošimo.

– Jūsų komandai Arnas Butkevičius – labai svarbus. Ar sunkus buvo sprendimas jam suteikti galimybę likti su šeima?
– Mūsų komandai kiekvienas žaidėjas yra žiauriai svarbus. Su Arno, vadinkime, netektimi šioms rungtynėms susitaikyti buvo sunku, bet net neabejojome, kad tokioje situacijoje mes paliksime jį Vilniuje. Krepšinis yra krepšinis, šeima yra šeima bet kuriam žaidėjui. Nesvarbu, ar tai Arnas, ar tai kapitonas, ar tai jaunas žaidėjas, jie visą laiką turės tą pačią taisyklę. 

– Ar prieš Bičkauskiui metant baudas taip ir pakalbėjote, kad pataikius pirmą, turi pramesti antrą?
– Taip, mes taip susitarėme. „Žalgiris“ dar turėjo minutės pertraukėlę ir žinojome, kad ja pasinaudos. Jie turi tokių žaidėjų, kurie gali įmesti per sekundę, todėl norėjome specialiai pramesti.

– Kiek Luko Ulecko padarytas darbas neatsispindi statistikoje?
– Luko žaidimo IQ – labai aukštas. Kadangi mes nežaidžiame pastovia rotacija, Lukas žaidžia ir antru numeriu, ir trečiu, ir netgi ketvirtu, kas buvo ir šiandien. Jam nekyla jokių problemų prisitaikant prie to, labai greitai gliaudo situacijas ir jo žaidimo supratimas kelia mus į kitą lygį. Bet šiandien tai buvo absoliučiai visų žaidėjų indėlis ir susitelkimas aikštelėje. Plano laikymasis buvo aukščiausio lygio. Rūbinėje uždavėme retorinį klausimą, kaip mes atrodytume, jeigu šitaip susikoncentravę žaistume pastoviai? Galbūt šitos rungtynės atsakė vyrams, koks yra mūsų potencialas.



Komentarai:

Keliam Žabos pageltusius marskinius i peep arenos palubes! Absoliuciai geriausias treneris per pastaruosius 10 metu! Žaba ivykde visus sezone keltus tikslus jam. Iveike viena karta zalgiri ir viskas. Dabar jau gali trusikus ant galvos uzsidejes vaikscioti ir sukauti vilniaus senamiestyje. Kaip sakant 5 minutes Žabos sloves ir gyvenimo pasiekimas... Nes finale deja bus sausa serija.
2021-04-11
+3
Atsakyti
Kad ir kaip tai paradoksaliai absurdiškai nuskambėtu bet jei Rytas nebūtų pakvietęs Donaldo Kairio treniruoti Ryta, tai Donaldas nebūtų pasikvietęs asistentu Žibėna...kuris dabar bastytusi kažkur Indonezijoje...tik gaila kad Rytas taip ilgai delsė su Kairiu, o galėjo Ryto sezonas būti visai kitoks europoje ir rezultatai, o kur dar Fail su žaidėjais Boatrightu, Bensonu, Kulviečiu, McCoulloghu, DJacksonu...
2021-04-11
-1
Atsakyti
Nezinau is kur jus rytas istrauket ta Zibena bet pagaliau, pagaliau rytas turi treneri !
2021-04-11
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.