Ispanijos žiniasklaida: „Baskonia“ svarsto už išpirką į NBA išleisti Henry

2021-04-24 12:13
Nuotr.: Zuma press – Scanpix
Nuotr. Zuma press – Scanpix

Vitorijos „Baskonia“ įžaidėjas Pierria Henry sulaukė susidomėjimo iš NBA rungtyniaujančios Minesotos „Timberwolves“ komandos, skelbia Ispanijos tinklalapis „Encestando.es“.

Anot pranešimo, „Timberwolves“ norėtų nedelsiant pasikviesti krepšininką, todėl sprendimas dėl amerikiečio ateities turėtų būti priimtas artimiausiomis dienomis.

Pridedama, kad „Baskonia“ svarsto apie galimybę atsisveikinti su krepšininku, o viena to priežasčių – klubas gautų 700 tūkst. JAV dolerių išpirką. 

Po sezono Henry taptų laisvuoju agentu ir galėtų rinktis bet kurios komandos pasiūlymą, o tokiu atveju „Baskonia“ liktų be išpirkos, nebent įžaidėjas persikeltų į kitą Ispanijos klubą.

Pridedama, kad „Baskonia“ rinkoje dairosi galimo Henry pakaitalo paskutiniams dviem ACB lygos mėnesiams.

Kiek anksčiau „Encestando.es“ skelbė, kad Henry jau yra susitaręs dėl kontrakto kitam sezonui su Madrido „Real“, tačiau oficialiai kontraktas dar nėra pasirašytas. Jeigu Henry vasarą persikels į Madridą, baskai iš Karališkojo klubo gaus 500 tūkst. eurų išpirką.

„Encestando.es“ prideda, kad dėl NBA taisyklės, reikalaujančios per sezoną išmokėti minimalią žaidėjams skirtą pinigų sumą, stipriausios pasaulio lygos klubai ėmė žvalgytis į Europoje žaidžiančius krepšininkus.

Taip Madrido „Real“ turėjo išsiskirti su Gabrieliu Decku, o kitas „Baskonia“ įžaidėjas Luca Vildoza yra Niujorko „Knicks“ akiratyje.

Visgi „Timberwolves“ algų kepurėje turi tik minimalią laisvą sumą, todėl Henry šiam sezonui negalėtų pasiūlyti itin solidaus kontrakto.

„Timberwolves“ su 16 pergalių ir 44 pralaimėjimais NBA Vakarų konferencijoje užima priešpaskutinę vietą.

Iki reguliariojo sezono pabaigos Minesotos klubas sužais dar 12 rungtynių.



Komentarai:

Anonimas
Nu sitas daugiau potencialo turi, kaip izaidejo pozicijai 196 cm ugis yra labai geras. Jau toks geriau tinka NBA lygai nei Campazzo ir kiti nykstukiniai krepsininkai.
2021-04-24
+6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.