Hayeso patarimą atskleidęs Blaževičius: „Jis man sakė žiūrėti, kaip žaidžia Jokičius, Sabonis ar Vučevičius“

2021-04-26 11:54

Tinklalaidės #ŽalgirisOnAir 43-uoju svečiu tapo dar vienas jaunas Kauno „Žalgirio“ ekipos žaidėjas. Šį kartą prie mikrofono sėdosi pirmą sezoną klube žaidžiantis Marekas Blaževičius.

19-metis vidurio puolėjas „Žalgirio“ arenoje esančioje tinklalaidės studijoje beveik valandą šnekučiavosi su laidos vedėju Ryčiu Kazlausku.

Pokalbį vyrukai pradėjo nuo Mareko gimtojo miesto Vilniaus ir Kauno lyginimų bei žalgiriečių juokelių.

Marek Blaževič

Marek  Blaževič
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: C
Amžius: 19
Ūgis: 209 cm
Svoris: 96 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

„Populiarumo banga ėjo po truputį ir ji vis dar eina. Užtenka vieneriose rungtynėse įmesti iš po krepšio ir ta banga didėja. Vilniuje buvo paprasčiau, atrodo, kad ten žmonės nelabai domėjosi krepšiniu. Čia po rungtynių Laisvės alėjoje visi mojuoja, paskatina, kartais pažeria ir kritikos. Žmonės čia susitapatina su klubu“, – pasakojo talentingas krepšininkas.

Atvykęs į Lietuvos čempionų komandą Blaževičius joje sutiko ir gyvą „Žalgirio“ legendą Paulių Jankūną, su kuriuo dar anksčiau turėjo ir incidentą tarpusavio rungtynėse. Vis tik, jokių nuoskaudų tarp krepšininkų neliko, o jaunuoliui komandos kapitonas yra puikus pavyzdys.

„Visi priėmė labai šiltai. Tas pats Paulius, turi tris vaikus, nuostabią šeimą. Žaidžiant Vilniuje, man atrodė, kad jis yra labai rimtas, brandus. Dabar žinau, kad jis gali būti ir 18-metis, ir 25-erių. Žmogus kišenėse turi visas temas. Neįsivaizdavau, kad gali būti tokia asmenybė, su kuria galiu jaustis kaip vaikas, o kitą dieną jis bus lyg vyresnis brolis ir pamokys apie gyvenimą bei krepšinį. Esu laimingas, kad turiu galimybę žaisti su tokiais žmonėmis ir iš jų mokytis“, – gerų žodžių komandos kapitonui negailėjo vilnietis.

Geras pavyzdys Lietuvos rinktinės kandidatui yra ne tik Jankūnas, bet ir kiti komandos draugai. Štai puikų patarimą žalgiriečiui davė amerikietis Nigelas Hayesas.

„Labai gerą patarimą gavau iš Nigelo. Tu esi „Prius“ greitkelyje su „Lamborghini“ ir tu turi pranašumą, kadangi turi tvarkingą galvą ir tau reikia tai išnaudoti. „Lamborghini“ yra greitas lygiame kelyje, o „Prius“ gali visus ramiai apvažiuoti. Jis man sakė žiūrėti į tai, kaip žaidžia Nikola Vučevičius, Nikola Jokičius ar Domantas Sabonis. Labai įsiminė“, – komandos draugo išmintimi pasidalijo M.Blaževičius.

#ŽalgirisOnAir tinklalaidės vaizdo įrašą rasite „Žalgirio“ „YouTube“ kanale, o audio įrašus „Podbean“, „Spotify“, „Iphone podcasts“, „Google podcasts“ ir „Mixcloud“ platformose.

#ŽalgirisOnAir naujienas taip pat galima sekti ir soc. tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose.


#ŽalgirisOnAir tinklalaidėje su M.Blaževičiumi kalbama:

0:00 apie Vilnių ir Kauną, mokyklinį amžių ir įpročius;
10:08 apie perėjimą į Kauną, didelius lūkesčius ir adaptaciją;
21:00 apie ramybę, COVID-19 ir kovą dėl Eurolygos atkrintamųjų;
27:15 apie naują trenerių štabą, žaidimą Eurolygoje ir sukauptą patirtį;
34:10 apie individualius įgūdžius, likusią sezono dalį LKL ir ateitį;
38:35 žiūrovų ir klausytojų klausimai.



Komentarai:

Manau iš trijų pavyzdžių, geriausia mokytis iš Sabonio. Sabonis akivaizdžiai turi igimtų įgudžių, bet didelė dalis jo žaidimo yra darbo pastangos, fizinė forma, hustle, dominuojantis žaidimas baudos aikštelėje net neturint geros silpnosios rankos, manau iš Sabonio žaidimo galima daug ko išmokti. Jokic daugiau tiesiog įgimto IQ turi, gali stebėti jį kiek tik nori, bet jo aikštės matymas ir suvokimas kas vyksta, kaip sakoma - you either have it or not, netapsi genijum playmakeriu stebėdamas jį. Tačiau, iš Jokic gali mokytis pėdų darbo esant neatletiškui žaidėjui, manau tai labai neįvertintas Jokičiaus įgudis, tą galima mėginti mokytis ir mimikuoti esant jaunam žaidėjui kaip Blaževič. Vucevic mano manymu yra labai pervertintas žaidėjas. Kaip aukštas, net žaisdamas baudos aikštelėje jis niekada neišprovokuoja pražangų, tai yra tokia neigiama anomalija, manau jis yra puikus pavyzdys kaip nežaisti baudos aikštelėje, soft ir predictable. Vucevic šiais laikais visiškai pasirėmęs jumpshot žaidimu, jei jo metimas nekrenta - iš jo jokios naudos mano manymu, ir kadangi jis niekada neida mesti baudų, jei jis nemės labai geru procentu, jo efficiency bus prastas. Jį stebėdamas tik pasiimsi tai kad jis turi gerą metimą... bet daug tokių žaidėjų yra, manau galima geresnių pavyzdžių surasti iš ko galima mokytis.
2021-04-26
-3
Atsakyti
Žiūrėti gali iki skausmo bet skirtumas tarp Mareko ir Jovič Sabo visi jie nesvietiškai talentingi o Marekas ne tad jam reikia arti po 18h
2021-04-26
-2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.