Milašius – apie kitus kandidatus į lygą, poziciją LKF prezidento rinkimuose ir LKL klubus Europoje

Lukas Malinauskas
„BasketNews.lt“
2021-04-27 14:57
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Lietuvos krepšinio lyga pristatė naują 2021-2022 m. sezono formatą, kuriame dalyvaus 11 klubų. Vietoje keturių ratų sistemos, komandos žais tris ratus.

„Šiandien buvo neeilinis posėdis, – spaudos konferencijoje sakė Milašius. – Jūs kritikuojate LKL, kad neateina naujų komandų, čempionatas neįdomus, keturi ratai... Šiandien buvo priimtas nestandartinis sprendimas dėl lygos plėtros.“

„Kitą sezoną dalyvaus 11 komandų, o dar kitą – tikriausiai 12 klubų. Arba pateks iš NKL sportiniu principu, arba komerciniu“, – pridėjo LKL prezidentas.

Tuo metu LKL varžybų direktorė Rasa Liuimienė pripažino, jog pasiekti vieningą sprendimą valdybos posėdyje nebuvo lengva.

„Šiandien komandos vieningai pasisakė už 11 klubų formatą, – teigė Liuimienė. – Naujasis formatas matomas kaip trijų ratų sistema. „Žalgiris“ visas rungtynes trečiajame rate žais išvykoje. O likusios komandos namų pranašumą trečiajame rate išsiaiškins burtų keliu.“ 

„Posėdis iš tikro buvo sudėtingas, – pratęsė Liuimienė. – Diskusijų bei nuomonių buvo daug ir vienu metu atrodė, kad šio sprendimo priėmimą gali tekti atidėti. Vis tik „Žalgiris“ sutiko trečiąjį ratą žaisti išvykoje ir po to visi likę klubai sutiko.“

Liuimienė taip pat pagyrė Jonavos „CBet“ klubą, kuris rodė aktyvų norą prisijungti prie stipriausios Lietuvos krepšinio lygos.

„Jonavos komanda iš karto parodė rimtus ketinimus žengti į LKL ir kaipmat ėmėsi iniciatyvos, prašydami pateikti visus reikalavimus, kuriuos turi atitikti LKL komandos. Jie pagrindė stabilų finansinį pagrindą ir patikino, jog surinks reikalingą biudžetą. Matome, kad jie yra nusiteikę rimtai tiek finansine, tiek administracine puse“, – sakė Liuimienė.

„Noriu pridėti Jonavos poziciją, – įsiterpė Milašius. – Mero Mindaugo Sinkevičiaus požiūris yra labai gražus. Man yra gera matyti, kaip jie mato klubo viziją. Jonavoje yra marketingo žmonės. Tuo negali pasigirti net kai kurie dabartiniai LKL klubai.“

Sportinį principą, kada paskutinę LKL komandą pakeistų NKL čempionai, tikimasi atgaivinti tik 2024 metais. Ambicijas artimiausiais metais žengti į LKL rodo Marijampolės, Mažeikių, Telšių ir Plungės klubai.

Milašius bei Liuimienė taip pat patvirtino, jog dviejų „CBet“ komandų kitą sezoną nebus. Realiausias variantas, jog „CBet“ pasirinks tęsti Jonavos komandos rėmimą, kuriai žadama skirti 150 tūkst. eurų.

Liuimienė užsiminė, jog kitą sezoną LKL klubai privalės turėti minimalų 400 tūkst. eurų biudžetą. Nuo 2022-2023 m. sezono šis skaičius išaugs iki 600 tūkst. eurų.

Milašius taip pat plačiai pasisakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimų klausimu ir viešai patvirtino, kad juose nedalyvaus.

„Šiandien galiu garsiai pasakyti, kad LKF prezidento rinkimuose nedalyvausiu. Todėl, kad man patinka LKL ir tai, ką aš darau čia. Man jau 63-eji, o LKF turėčiau ruoštis aštuoneriems metams. Ir dar dirbti iki 70 metų, ir dar daryti pokyčius, kuriuos reikia daryti... Ypač vaikų, moterų krepšinyje.

Yra jauni žmonės, kurie tai už mane gali kur kas geriau padaryti. Jeigu būsiu reikalingas, tikrai esu pasiruošęs padėti komandai, kuri galimai formuojasi. Ramūnas Butautas renka komandą ir aš jį pats pasiūliau (į LKF prezidento postą) praėjusią vasarą. Tai negaliu palikti vieno, nes ir Arvydas Sabonis gali dalyvauti tame procese. Taip, kad aš tikrai nenusisuksiu nuo to reikalo“, – monologą LKF prezidento pozicijos klausimu užbaigė Milašius.

Milašius taip pat pakomentavo Lietuvos klubų situaciją ir Europos krepšinio fronte. LKL prezidento tikinimu, daugiausiai dėmesio sulaukiama iš FIBA Čempionų lygos.

„Mūsų komandomis domisi FIBA Čempionų lyga. Sutartį turi Vilniaus „Rytas“ ir yra dar viena vieta per atranką. Jie domisi, kokia komanda galėtų ateiti, domisi sportiniu principu ir jog arena atitiktų reikalavimus.

Čempionų lyga anksčiau ėmė bet kurias komandas, tačiau dabar svarbi 3,5 tūkst. vietų salė ir tam tikras biudžetas.

„Žalgiris“ turi ilgalaikę Eurolygos licenciją, o „Lietkabelis“ į trejų metų (Europos taurės) licenciją nepretenduoja. Mes kreipėmės į Eurolygą, jog Europos taurės trejų metų licencija būtų suteikta LKL, tačiau atsakymo dar negavome“, – užbaigė Milašius.



Komentarai:

ekspertas gi
Šito vyriškio nesu matęs anksčiau
2021-04-28
+1
Atsakyti
nesvarbu
aj darykit ką jūs norit vis vien priieš sezoną jau aišku kad žalgiris čempionai.
2021-04-28
+3
Atsakyti
x
liūdniausia kad tai yra merų arba kitaip sakant savivaldybių lyga. tarybos nusprendžia ir meta mokėtojų pinigus legioneriams. žudomi visi kiti sportai . Jonavos savivaldybė tiek pinigų sukištų į rankinį turėtų Lietuvos čempionus. bet aišku geriau amžinai LKL dugne nei "rankinio" čempionai.
2021-04-27
+1
Atsakyti
Na prastai su ta matematika gaunasi, kai trys ratai... Šiaip keturi ratai labai gerai ir įdomu, tik per ilgai trunka. Gegužės mėnesį dar LKL reguliarusis sezonas dar nesibaigęs... Šiaip Žalgiris, kad sutiko žaisti tik išvykose gal ir nieko, bet kitos komandos galėjo kokiu sportiniu principu išsiaiškinti kur bus trečios rungtynės žaidžiamos. Tarkim kas turi pranašumą taškų po dviejų ratų, ten ir trečios rungtynės žaidžiamos.
2021-04-27
Atsakyti
Isvykos
idomiai kad 3 Rate zalgiris isvykose
2021-04-27
-3
Atsakyti
24 metais
Plunge Telciai O tai ar atitiks ju Arenos Tais metais
2021-04-27
+1
Atsakyti
3 Retai
Tai Kada mazdaug 3 Ratai baiktusi aisku akrintamosios prasites dar Plius finalai iki 4
2021-04-27
-1
Atsakyti
Ramass
Turesim cbet lygą. Prienų cbet . Jonavos cbet. Dar kelios komandos su cbet pavadinimu ir bus labai įdomus čempionatas. Lažybininkams .....
2021-04-27
-4
Atsakyti
mod123
kiti klubai gal ir rodo nora patelt, bet Plunge ir noredama ten nepateks, RKL kalnu nenuvercia, finansavimo nerasta, Plunges meras atvirai pasake kad jam neidomus krepsinis, kad ir stato mazyte arena kuri atitiks reikalavimus, bet as juos sunkiai isivaizduoju net NKL lygoj, bent jau ne ateinanti penkmeti maziausiai...
2021-04-27
+4
Atsakyti
As manau, kad pr
Prezidentu galetu tapti koks iskalbingas kavenskas, gal Maciulis
2021-04-27
-3
Atsakyti
Anonimas
Nu kad Jonava gali zaist LKL yra viskas ok, bet nesamone dabar deti dar daugiau komandu ir ilginti ir taip nuobodu sezona. 40 rungtyniu per daug, meskit lauk paskutine LKL komanda.
2021-04-27
Atsakyti
Eina jis geriau šunims šėko pjaut
2021-04-27
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.