Jonavos klubo prezidentas: „Kelionė į LKL truko 20 metų, bet atėjome ne vienam sezonui“

2021-04-27 18:35
Nuotr.: bcjonava.lt
Nuotr. bcjonava.lt

Šiandien vykusiame LKL valdybos posėdyje buvo oficialiai patvirtinta, kad Jonavos „Cbet“ komanda dalyvaus 2021-2022 metų LKL čempionate.

Jonavos klubas oficialioje svetainėje pateikia pokalbį su komandos prezidentu Vaidu Vaškevičiumi apie ilgą kelią į LKL, sportinį principą ir tikslus.

– Vaidai, sveikiname atvėrus LKL duris. Kaip dabar juokaujama, tam prireikė tik 20 metų.
– Ačiū. Iš tikrųjų kitas sezonas klubui bus 23-asis. Pora sezonų žaidėme tuometinėje LKBL. 2001 metais laimėjome šią lygą ir sportiniu keliu patekome į LKAL, kuri vėliau tapo NKL (Nacionalinė krepšinio lyga). Tuomet ir prasidėjo dvidešimt metų trukusi kelionė į LKL.

– Iš kur tiek kantrybės?
– Noriu pasakyti, kad tada 1999-aisiais, kai kūrėme šį klubą, tikrai negalvojome apie kažkokias aukštumas. Tik vėliau pradėjome galvoti apie sportinius rezultatus. Kai pasižiūriu atgal, nuėjome išties ilgą ir įspūdingą kelią. Per tuos dvidešimt metų, net 8 kartus žaidėme NKL finaliniuose ketvertuose, tris kartus likome antri ir dukart – treti. Žinoma, per tiek metų neišvengsi sunkesnių sezonų, tačiau visais metais buvome konkurencingas klubas.

– Koks buvo šio sezono sėkmės receptas?
– Tikslą žaisti LKL išsikėlėme dar 2017 metais, kai buvo atidaryta Jonavos sporto arena. Pagal planą šiek tiek vėluojame (šypsosi). LKL galėjome žaisti jau pernai, komerciniu principu, tačiau toks kelias manęs niekada nežavėjo. Krepšinis yra sportas, o sporte svarbiausia yra sportinis principas. Tikrai džiaugiuosi, kad esame tik trečiasis klubas, kuris sportiniu keliu pateko į LKL. Be mūsų tai padarė „Mažeikiai“ ir Prienų „Rūdupis“. Virginijus Šeškus jau antrą klubą atvedė į LKL. Tai išties yra unikalus atvejis.

Turime didelį miesto mero Mindaugo Sinkevičiaus palaikymą, kuris myli sportą, o kalbant apie sėkmės formulę, tai viskas susidėjo – miestas, rėmėjai, treneris. Sporte negali būti, kad kažkuris vienas faktorius lemia. Gali turėti daug pinigų, nusipirkti žaidėjus ir pralaimėti. Krepšinyje, kaip ir visame sporte, reikia daug sunkaus darbo, tikėjimo ir trupučio sėkmės.

– Šiandien Jonavos sporto klubas oficialiai priimtas į LKL. Kokios emocijos ir kokie darbai laukia?
– Į LKL žengiame laiptelis po laiptelio. Tapome čempionais NKL, susitvarkėme reikalingus dokumentus ir šiandien jau esame LKL. Atrodytų, kad pagrindinį darbą padarėme, bet iš tikrųjų pagrindiniai darbai dar laukia. Taip, turime mero Mindaugo Sinkevičiaus palaikymą, taip, išsaugojome generalinį rėmėją, tačiau dar laukia daug matomo ir nematomo darbo. Norisi tinkamai pasiruošti sezonui ir tikrai nesinori po metų iškristi iš lygos (šypsosi).

– Palinkėsime darbingo tarpsezonio ir sėkmingo starto LKL.
– Ačiū. Galiu pažadėti, kad atėjome ne vienam sezonui (šypsosi).



Komentarai:

Melagis
Šiaip tai Jonava ketvirtas klubas, patekęs į lkl iš nkl... nevėžį pamiršo paminėti
2021-04-28
-3
Atsakyti
dfgfg
Atejo Leninas visiems laikams.
2021-04-27
-4
Atsakyti
Viskas ok
nepaprastai juokingas personazas su 90-uju pradzios "paniatkem". norai geri lkl, bet atejus jonavai, manau, kad prienai liks tik su savivaldybes parama, kuri sudaro spie 200-250k.
2021-04-27
+1
Atsakyti
Smagu
Gal savivaldybė galėtų pasamdyt porą rimtų trenerių ir augint jaunimą tuo pačiu?? Ar čia tipo tik \'padėsim praplaut Vaškės litus\' su tuo LKL? plovykla atidarinėjama, ar vistik su vizija į ateitį? Sporto mokykla turi samdyt rimtus trenerius, mokėt pinigus reikia ir augint vaikus, statyt dar vieną rimtą komandą NKL ir užsukt judesį ateičiai, įkurt pvz jaunimo akademiją, vistik pats Ltu centras Jonava ir visa kita. Bet ar kasnors kanors daro ateičiai išvis? nes panašu, kad tik plauna valiutą ir atidarinėja naujas eurų plovyklas.
2021-04-27
+2
Atsakyti
Dar vienas parazituojantis kubelis ant Lietuvos padangės kuris reketuos savivaldybę. Max 3 sezonai ir atgal grįš kur jiems ir vieta nkl ar net rkl. Viskas priklauso kaip ilgai Žiemelis ir Smirnovas bus suinteresuoti neatlygintinai remti klubą. Vėliau Šeškus išeis ir ką tuomet? Jeigu Kk Jonava bent lašą turi to ką fk Jonava tai lkl derėtų rimtai ieškot atsarginės komandos nes bus dėdžių kas nori iš statybų pažaisti. Galų gale jūs į logotipą pažiūrėkite laba diena negi nėra fantazijos? Tupa man City kopijuoti??? Projektas statyboms
2021-04-27
-8
Atsakyti
Tiketina kad ne trumpam
Prienams bus sunkiau, nes CBet Jonava pasirinko. Pasvalys irvis unikumas, uztektu kad Pieno zvaigzdes nustotu remti ir iskristu uzktikrintai. Jonava pakankamai didelis miestas, netgi nezymiai didesnis uz Utena. Jei nores, tai ir uzsiliks.
2021-04-27
+1
Atsakyti
Juokina
sis veikejas 🍾🍾🍾
2021-04-27
-2
Atsakyti
Haha
Atėjot tai atėjot. Bet išeisit kai paskutine vieta LKL\'e vėl kris į NKL\'a.
2021-04-27
-6
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 14

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.