Išvarytas Urbonas kirto teisėjams: „Paimti ir lengva ranka išvyti trenerį yra negarbinga“

2021-04-28 22:33
Nuotr.: BNS

Trečiadienį Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) vyko daug karštų kovų, o viena iš jų kunkuliavo Panevėžyje, kur vietos „Lietkabelis“ susitiko su Utenos „Juventus“ krepšininkais.

Dvikova abiem komandoms reiškė daug: „Lietkabeliui“ reikėjo išlaikyti trečiąją turnyrinės lentelės vietą, o uteniškiams  – pabandyti ją nugvelbti.

Didelės svarbos mače įtampos neatlaikė ir dar antrajame kėlinyje buvo išvarytas „Juventus“ vyr. treneris Žydrūnas Urbonas, kuris vien per 15 minučių užsidirbo dvi technines pražangas ir buvo priverstas perduoti vadeles savo asistentui Vidui Ginevičiui.

Rungtynių žaidėjas
Paulius  Valinskas
EFF
27
Paulius Valinskas
Taškai 18
Taiklumas 6-10
Atkovoti kamuoliai 4
Rezultatyvūs perdavimai 5

Be generolo likę uteniškiai mačą pralaimėjo 86:98, o Urbonas po mačo surengtoje spaudos konferencijoje metė akmenį į teisėjų daržą.

„Trumpai buvau rungtynėse, todėl trumpas komentaras. Mano nuomone, šiai dienai sužaidėme, kaip galėjome. Reikia priimti realybę. Be abejo, mano nebuvimas čia – nepateisinamas. Visiškai negalėjo taip atsitikti, bet atsitiko. Pirmą techninę pražangą privalėjau gauti, bet antrąją... Aš nemanau, kad žmonės nesupranta, kokios svarbos šiandien rungtynės. Paimti ir lengva ranka išvyti trenerį yra negarbinga. Pirmąją techninę privalėjau gauti, neturiu jokių priekaištų. Prieš gaudamas antrąją tiesiog sau keikiausi ir tiek, tačiau sušvilpė techninę“, – apmaudo neslėpė treneris.

Pralaimėtame mače Utenos ekipai koją labiausiai kišo 20 padarytų klaidų. Palyginimui, „Lietkabelio“ krepšininkai klydo beveik perpus rečiau – 11 kartų. Pasak Urbono, iš dalies šios klaidos atsiranda dėl naujokų įžaidėjų – Martyno Paliukėno bei Aurimo Urbono.

„Žiūrėdamas per televizorių rungtynes pastebėjau tokių įdomių detalių. Yra keletas momentų, dalis – sisteminių, kurias gali ištaisyti, o kai kurios iš jų... Na, mūsų naujiems vaikinams Urbonui ir Paliukėnui reikės paaiškinti, kad niekas negali tavęs spausti, – pasakojo strategas. – Prieina Paulius Valinskas, apkabina juos dviem rankomis, pradeda spausti ir sugebame prarasti kamuolį viduryje aikštelės. 1,2,3 kartus – kas gali tave spausti, kai turi driblingą ir esi agresyvus? Eini petys į petį ir provokuoji pražangą. Vaikinams reikia laiko.“

Vis dėlto po emocingo ir ankstyvu išvarymu pasibaigusio pralaimėjimo Urbonas sugebėjo įžvelgti pozityvo, tačiau ir pabrėžė, jog komanda yra toli nuo savo tikrojo pajėgumo.

„Kalbant apie vyrų norą, kovą – tikrai neturiu priekaištų. Tiesiog „Lietkabelio“ ir mūsų pajėgumai dar šiek tiek nelygūs. Bryantas Crawrordas nežaidžia, Martynas Gecevičius taip pat per apšilimą pabandė, bet sako: „Niekaip“. Trijų pagrindinių žaidėjų trūksta, kurie sudaro apie 60-70 taškų. Kompensuoti naujais žmonėmis tokį kiekį yra sudėtinga, reikia daug daugiau laiko, rungtynių. Šiai dienai nesame pasiruošę tokias rungtynes atlaikyti. Turime laiko, tikiuosi, jog grįš žaidėjai ir tuomet būsime pasiruošę“, – mintis dėstė strategas.



Komentarai:

Kazys suvalkietis
Man patinga Juventus žaidimas, bet Lietkabelis buvo ir yra stipresnis.
2021-04-29
-4
Atsakyti
Tony
psichas urbonas , o psichai turi but isvaryti
2021-04-29
+4
Atsakyti
Www
nebeputok Urbonai ir nereiks but isvarytam
2021-04-29
-13
Atsakyti
Bee
ai baik tu myzt viena diena
2021-04-28
+1
Atsakyti
as
Saunuoliai lietkabelis
2021-04-28
+5
Atsakyti
x
pradėk Urbonai dirbti su savimi.
2021-04-28
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.