Eurolygos finalo ketvertas: kas, kur ir kada?

2021-05-05 08:20
Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Antradienio vakaras Eurolygoje sudėliojo galutinius taškus istorinę intrigą garantavusiame ketvirtfinalio etape. Žūtbūtines – penktąsias – serijos rungtynes laimėjusios Stambulo „Anadolu Efes“, Milano „Armani Exchange“ ir „Barcelonos“ komandos pateko tarp keturių stipriausių pirmenybių ekipų, kurios tęsia kovą dėl išsvajoto titulo.

Jos paskutinį gegužės savaitgalį susirinks ketvirtame didžiausiame Vokietijos mieste – Kelne.

Dramą ketvirtfinalyje išgyvenusi Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ pusfinalyje „Lanxess“ arenoje susikaus su „Armani Exchange“, o „Anadolu Efes“ – su Maskvos CSKA. 

Gegužės 28 d. (penktadienį) pirmasis pusfinalis prasidės 19 val. Lietuvos laiku, o antrasis – 22 val.

Gegužės 30 d. (sekmadienį) nuo 18.30 val. Lietuvos laiku startuos akistata dėl trečiosios vietos, tuo metu didysis finalas – nuo 21.30 val.

Šaras per pirmąjį savo sezoną treniruojant „Barcą“ atvedė komandą į finalo ketvertą po septynerių metų pertraukos – pirmąkart nuo 2014-ųjų, kada katalonai tenkinosi bronza.

Barselonos ekipai tai bus 15-asis finalo ketvertas istorijoje. Čempionų titulą „Barca“ yra iškovojusi dukart, vienas jų – 2003 metais Jasikevičiui ginant komandos garbę aikštėje. Kitas trofėjus buvo laimėtas 2010-aisiais.

CSKA finalo ketvertą 20-ą sykį (daugiausiai Eurolygoje) pasiekė tiesiausiu keliu, 3-0 įveikdama COVID-19 problemų pakirstą Edgaro Ulanovo atstovaujamą Stambulo „Fenerbahče“.

„Anadolu Efes“ tarp keturių stipriausiųjų kovos antrąkart iš eilės ir ketvirtąsyk apskritai. Tuo metu Milano klubas į pusfinalio etapą pateko pirmą kartą modernios Eurolygos istorijoje.

Finalo ketvertas dėl sugriežtinto karantino vyks be žiūrovų. Eurolyga pažadėjo skirsianti didžiulį dėmesį sirgaliams namuose, jog šie įsitrauktų per įvairius projektus ir skelbiamą turinį.

Saugumo sumetimais Eurolyga šiemet nuo finalo ketverto savaitgalio atskyrė finalinį jaunimo turnyrą, kuris buvo pavėlintas savaite ir perkeltas į Valensiją. Talentingiausias Senojo žemyno jaunimas, tarp jų – ir vardinį kvietimą gavę Kauno „Žalgirio“ dubleriai, Ispanijoje varžysis birželio 3-6 dienomis.

„BasketNews.lt podkastas“:



Komentarai:

jonas
Efes verciausi, svarbu cigonai su antikrepsiniu ir Garbetroska Bulvianosiu gautu malku.
2021-05-05
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.