LKL atkrintamosios prasidės jau artėjančią savaitę

2021-05-06 16:05
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

„Betsafe-LKL“ reguliarusis sezone liko žaisti mažiau nei savaitę – jau gegužės 10-ąją bus aiškios visos atkrintamųjų varžybų poros, o dar po dviejų dienų komandos jau varžysis ketvirtfinalio serijose.

Ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki dviejų, pusfinalyje, finale bei mažajame finale – iki trijų pergalių. Prireikus maksimalaus rungtynių skaičiaus, atkrintamosios varžybos baigtųsi birželio 13-ąją.

Ketvirtfinalio etapą gegužės 12 d. atidarys 4-ą ir 5-ą vietas užėmusių komandų akistata. Antrasis šios serijos mačas bus žaidžiamas gegužės 15 d., o trečiosios rungtynės, jei jų prireiks, numatytos gegužės 17-ąją.

Ketvirtoje vietoje gali likti Utenos „Juventus“ (22-13) arba Panevėžio „Lietkabelis“ (21-13). Penktoji vieta abejonių jau nebekelia – iš jos nepasijudins Prienų „CBet“ (14-20) krepšininkai.

Gegužės 12-ąją prasidės ir 1-os bei 8-os komandų serija. Antrosios rungtynės – gegužės 15, o trečiosios, jei prireiks, gegužės 17 d.

Jau aišku, kad pirmoji vieta tikrai atiteks Kauno „Žalgiriui“ (31-3), tuo tarpu dėl aštuntosios vis dar verda atkakli kova. Paskutinėje atkrintamąsias garantuojančioje pozicijoje gali likti „Šiauliai“ (12-22), Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (12-23) ir Alytaus „Dzūkija“ (11-23).

3-os ir 6-os vietų serija startuos gegužės 13 d., o prasitęs gegužės 16 d. Jei dviejų mačų nepakaks, trečiasis vyks gegužės 18 d.

Kaip ir minėta, dėl trečiosios pozicijos vis dar kovoja „Juventus“ ir „Lietkabelis“, o šansų likti šešti turi tik Klaipėdos „Neptūno“ (13-22) ir „Šiaulių“ krepšininkai.

Galiausiai gegužės 13 d. prasidės ir paskutinysis ketvirtfinalis, kuriame susitiks 2-a ir 7-a reguliariojo sezono ekipos. Atsakomasis serijos susitikimas bus žaidžiamas gegužės 16 d., o jei reikės trečiųjų rungtynių, jos bus žaidžiamos gegužės 18 d.

Antrąją vietą kišenėje jau turi Vilniaus „Rytas“ (26-7), septinti gali likti Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus ar Pasvalio krepšininkai.

Pusfinalis tarp 1-os ir 8-os vietų poros laimėtojų ir 4-os bei 5-os vietų poros nugalėtojų prasidės gegužės 20 d. Antrasis mačas – gegužės 22 d., trečiasis – gegužės 25 d., o ketvirtasis ir penktasis mačai, jei prireiks, numatyti atitinkamai gegužės 27 ir 29 dienomis.

Kitas pusfinalis, kuriame susitiks 2-os ir 7-os bei 3-os ir 6-os komandų porų laimėtojai, startuos gegužės 21 d., antrosios rungtynės – gegužės 23 d., trečiosios – gegužės 26 d., o ketvirtosios ir penktosios turėtų vyktų gegužės 28 ir 30 dienomis.

Pusfinalių bei finalų datos nežymiai gali keistis, priklausomai nuo to, kaip susiklostys atkrintamųjų varžybų susitikimai.

Mažojo finalo serija prasidės jau birželį. Šios serijos rungtynės numatytos birželio 2, 5, 8 dienomis. Jei nugalėtojui išaiškinti prireiktų papildomų dviejų mačų, jie vyktų birželio 10 ir 12 dienomis.

Jei niekas nesikeis, finalo serijos datos – birželio 3, 6, 9 dienos. Jei serija pareikalaus ketvirtųjų ir penktųjų rungtynių, jos vyks birželio 11 ir 13 dienomis.



Komentarai:

Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 0

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.