„Žalgiris“ – arti susitarimo su NBA patirties turinčiu buvusiu Schillerio auklėtiniu

2021-05-07 00:33
Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Į kitą sezoną besižvalgantis Kauno „Žalgiris“ artėja prie susitarimo su Tenerifės „Lenovo“ ekipoje žaidžiančiu Tyleriu Cavanaugh, praneša Chema de Lucasas iš „Eurohoops“.

Pridedama, kad sutartis veikiausiai bus sudaryta tik 2021-2022 m. sezonui.

27-erių 206 cm ūgio Cavanaugh FIBA Čempionų lygoje šį sezoną fiksavo 9,1 taško (52 proc. trit.), 4,3 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir 9,4 naudingumo balo statistiką.

Tyler Cavanaugh

Tyler  Cavanaugh
Komanda: Tenerifės Lenovo
Pozicija: PF
Amžius: 27
Ūgis: 206 cm
Svoris: 104 kg
Gimimo vieta: Niujorkas, JAV

Ispanijos ACB pirmenybėse amerikiečio rodikliai yra panašūs: 8 taškai (47 proc. trit.), 4,4 atkovoto kamuolio bei 9,9 naudingumo balo.

Apie tai, kad „Žalgiris“ turi pirmąjį naujoką artėjančiam sezonui „Žalgiris Insider“ laidoje užsiminė ir klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

„Darbas dėl žaidėjų vyksta jau kokie trys mėnesiai, – teigė Motiejūnas. – Su vienu krepšininku jau esame sutarę. Sėkmingai dėliojame visą paveikslą. Darbas vyksta. Dabar turtingi klubai pasiima visą „grietinėlę“. Kadangi treneris atėjęs iš NBA, žiūrime, kaip NBA reaguos, nusikelia „Vasaros lyga“, kuri bus rugpjūtį.“

Cavanaugh 2017-2018 m. sezone atstovavo Atlantos „Hawks“ ir jos dukterinei „BayHawks“ ekipai.

Atlantos klube Cavanaugh sužaidė 39 mačus, per kuriuos fiksavo 4,7 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio statistiką.

2018-2019 m. sezoną jis žaidė Jutos „Jazz“ ir Solt Leik Sičio „Stars“ ekipose. Pastarąją treniravo dabartinis „Žalgirio“ vyr. treneris Martinas Schilleris.

Schillerio komandoje Cavanaugh sužaidė 41 susitikimą ir fiksavo 17,8 taško (40 proc. trit.), 7,8 atkovoto kamuolio bei 2,7 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

„Jazz“ gretose krepšininkas vidutiniškai per 10 sužaistų susitikimų rinko po 0,9 taško bei 0,8 atkovoto kamuolio.

Tuo metu praėjusį sezoną amerikietis debiutavo Eurolygoje, kur vilkėjo Berlyno ALBA marškinėlius. Per 19 rungtynių krepšininkas rinko po 6,4 taško (36 proc. trit.), 3,3 sugriebto kamuolio bei 6,4 naudingumo balo.

Cavanaugh žaidimo epizodai:



Komentarai:

Primena Vasturia tuom, kad netraukia Eurolygos lygio. Jei perkama LKL\'ui tai geriau pataupyti ir duoti Murauskui žaisti ir bandyti išauginti šitą talentą.
2021-05-07
+6
Atsakyti
Dar su Vasturia prateskit kontrakta, paimkit Ciukina, Lipkeviciu ir Janaviciu. Gausis visas cirko ansamblis kartu su Cavanaugh priesaky. Pasimate dabar tikrasis Motiejuno sugebejimas buti GM. Nera Saro nera ir geru ideju. Vietoj to i komanda kvieciami visokie Vasturijos, traumuotas Garino ar tas pats Cavanaugh kuris abejoju ar uz Miniota nors kuom yra geresnis...
2021-05-07
-3
Atsakyti
Labai tikiuosi kad tai bus "antis". Nes jei tokius istizelius Bairstow lygio rinksime i komanda, tai gero nelauk. Visiems seniai aisku kad dabar eurolygoje dominuoja atletiski zaidejai. O cia paima kazkoki skystablauzdi. Kuris per du metis europoje nieko neparode. Nei jis Alba pritapo, nei ispanijoje. Net ir Treciaruseje lygoje nieko gero nedemonstruoja. Apgailetinas pirkinys butu sitas zaidejas. Nebent vietoje Jankuno hei imtu kad nuo suolo isejes 10min suzaistu. Kitokio vaidmens as jam neisivaizduoju. Bet tikriausiai nusipirke sita lavona bandys per negalejima integruoti i komanda taip kaip tas buvo daroma su Vasturijumi. Matem kuom baigesi sitas Vasturijaus legendinis sezonas. Blt jei jau taip karpotes biudzeta tai bent jau imkit lietuvi o ne neatletiska skystablauzdi amerikona. Masiulis jau ne pirmi metai savo sanso laukia ir siusdamas parodija toli rodo Zalgiriui lojaluma. Tai ne mes geriau paimsim sita medini buratina kuriam net cempionu lyga yra per aukstas lygis
2021-05-07
+10
Atsakyti
jei zalgiris nusiteikes ant tiek karpyti sudeti ir aukoti rezultatus, tai geriau tegu kazkoki lietuvi vietoj sito ima. kad ir ta pati masiuli. bent ne taip pikta kai savo gryba pjauna. nes ziureti kaip vos pazaidzia legionierius tai ner malonu. si sezona jau vasturios prisiziurejom. ir dar... sutartis vienam sezonui.. reiskia jokio ziurejimo i prieki, las tik parodo kad cia pirkinys ziauriai is bedos.. o keis turbut ne ka kita o hayes. tai gal verciau laukti rudens ir imti is geresniu ka liko o ne pasirasineti geguze.
2021-05-07
-3
Atsakyti
Neįtikinantis toks žaidėjas. Ir jau 27 metai... . Nebent Schilleris žino kokią "paslaptį", kaip jį teisingai išnaudoti.
2021-05-07
+1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.