Dar vieną traumą patyręs Garino šį sezoną nebežais

Edvinas Jablonskis
„BasketNews.lt“
2021-05-12 21:20

Visą sezoną traumų kamuotas Kauno „Žalgirio“ puolėjas Patricio Garino šį sezoną ant parketo nebepasirodys. Tai po pergalingų rungtynių su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ patvirtino vyriausiasis treneris Martinas Schilleris.

„Patricio susižeidė dešinės šlaunies raumenį praėjusiose rungtynėse ir jis žaisti nebegalės iki pat sezono pabaigos“, – komentavo Schilleris. – Gera žinia yra ta, kad tai nėra susiję su jo kelio trauma. Labai apmaudu, kad šį sezoną jis nebežais.“

Vis dėlto trauma nėra tokia rimta, kaip gali nuskambėti. Argentinietis iš rikiuotės iškrito kelioms savaitėms, o per tiek laiko LKL sezonas jau bus pasibaigęs.

Fotogalerija

Garino per visą sezoną sužaidė 10 rungtynių – šešerias LKL pirmenybėse ir ketverias Eurolygoje.

Vietiniame čempionate argentinietis fiksavo 3,5 taško, 1,5 atkovoto kamuolio ir 1,3 naudingumo balo statistiką.

Tuo metu Eurolygoje Garino vidutiniškai rinko po 3 taškus, 0,8 sugriebto kamuolio bei 2 naudingumo balus.

Kalbėdamas apie rungtynes, Schilleris liko patenkintas galutiniu rezultatu, tačiau pripažino, kad jo auklėtiniai dvikovos pabaigoje leido sau atsipalaiduoti.

„Sveikinimai mūsų vyrukams su pergale. Manau, kad mūsų sprendimai ketvirtajame kėlinyje nebuvo geri ir tai privedė prie problemų, – apie rungtynes trumpai pasisakė Schilleris. – Vis dėlto esu laimingas, kad pasiekėme pergalę.“

– Ar „Pieno žvaigždės“ kažkuo jus nustebino?
– Nenustebino. Su jais žaidėme 6 sykius, taigi mes žinome juos, o jie – mus. 

– Pirmoje mačo dalyje pelnėte 52 taškus, antroje – 29. Kas lėmė problemas puolime, ypač ketvirtajame kėlinyje?
– Manau, kad mums pritrūko susikaupimo. Darėme nemažai klaidų be jokios priežasties, momentais nesekėme kiek laiko turime atakai. Atlikome neapgalvotus metimus. Tai ir buvo priežastys.

– Rungtynių iniciatyvą buvote perėmę antrajame kėlinyje, bet „Pieno žvaigždės“ sugebėjo grįžti bent du kartus. Kas lėmė tokį bangavimą?
– Krepšinis yra atkarpų žaidimas, visada buvo. Tai ir yra šio žaidimo grožis. Skirtingai nei futbole, kai komanda įmuša 2-3 įvarčius ir uždaro rungtynes, krepšinyje visada galima sugrįžti.

– Kas nulėmė sėkmingą darbą gynyboje prieš Manigat?
– Manigat yra geras žaidėjas, jis mėgsta agresyviai veržtis link krepšio. Manau, kad vyrukai ties juo buvo susikaupę ir įgyvendino visas užduotis.

Trenerių komentarai:



Komentarai:

tikras perliukas ant torto. visi bent kiek mastantys nuo pat isigyjimo sake kad cia fail, bet genialusis vadybininkas kaip isikandes laikesi savo. ko pasekoj Zalgiris visa sezona prazaide be tikro SF(kas stipriai nuleme nepatekima i top8). apie finansu svaistyma net kalbet nesinori
2021-05-13
+2
Atsakyti
Motiejūnai, gal jau laikas palikti tą šiltą kėdę? Pastarųjų metų sprendimai yra tiesiog tragiški! Su Jankūnu pratęstas kontraktas ( su visa pagarba už praeities nuopelnus), bet jis Žalgirio lygio jau netraukia. Pasirašytas ir nepraspyrtas Garino. Pasirašytas Vasturijus. Kai visas pasaulis skendi pandemijoje, šitas vadybininkėlis suplanuoja 2,4mln iš bilietų surinkti. Jau nekalbu apie jo pasirašomus kontraktus kurie yra visiškai neadekvatūs. Pasirašom Grigonį iš jo išauginame žvaigždę ir už tai gauname 200k iš CSKA. Kur daugiau tokį idiotizmą dar pamatysi? Partizan ir Zvezda seniai rodo kaip reikia suktis būnant biednu, bet išauginant talentus. Tokius klubus kaip CSKA minimum 1mln € išpirka reikia bausti, o ne pusvelčiui dalinti išaugintas žvaigždes. CSKA klubui tie 200k € tai tas pats, kas Žalgiriui 5k €. Bet ne Motiejūnas netgi didžiuojasi ir pozicionuoja save kaip talentų kalvę ir tramplynu atsiskleisti nežinomam legionui uz duonos kriaukšlės vertus pinigus. Vienu žodžiu iš Pauliaus yra tik šlapia vieta kaip iš GM\'o. Lengva vadybininkauti, kai tavo komandą treniruojas Šaras - vienas geriausių trenerių europoje ir visos organizacijos veidas. Žmogus kuris vien pats iš savęs sutraukdavo minias žmonių. O kai Šaro neliko matom, kas per paukštis tas Motiejūnas yra. Kad ir paskutinis pirkinys ateinančiam sezonui kelia ne tik juoką, bet ir nesusipratimą tarp fanų. Jei jau taupom tai gal duokim šansą savo auklėtiniams? Masiulis ne pirmas sezonas laukia pasiūlymo iš Žalgirio. Turim ir Dimša ir Murauską. Kas čia per naivumas pirkti kažkokį nutampytą amerikoną kuria vos čempionų lygoje juda? Nesuprantu aš daug dalykų kas vyksta pas Motiejūną ofise. Atrodo kad sveiką protą žmogus prarado, o gal jo niekad ir neturėjo?
2021-05-12
+3
Atsakyti
Nenustebsiu jei sitas super GM dar ir prates kontrakta su Garino ir kitam sezonui. Akivaizdu kad durnumui ribu nera...
2021-05-12
+1
Atsakyti
Bravo Pauliui Motiejunui! 400k kaip i sikna. Dar pridekim kvailiuka Vasturiju ir gaunasi visa puokste feilu. Su Garino jau seniai reikejo atsisveikinti kai jis pats terbas jau krovesi. Nenustebsiu jei po sio sezono sitas Garino klounas baigs karjera pinigu kapsa is Zalgirio pasiemes.
2021-05-12
+5
Atsakyti
tai jau skamba kaip anekdotas. jei sitas lavonas liks kitiems metams, tai motiejunui iskart galima duoti metu kvailio apdovanojima.
2021-05-12
+2
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.