Izraelio čempionatas bus pratęstas burbule, legionieriai negali tuo patikėti

2021-05-14 14:48
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Nepaisant didelio užsienio žaidėjų susirūpinimo Izraelyje, vietinis krepšinio čempionatas bus užbaigtas burbule.

Nesibaigiant Izraelio ir Gazos Ruožo konfliktui, legionieriai ketvirtadienį išplatino pranešimą, kuriame prašė užbaigti sezoną, tačiau šiandien buvo paskelbta, jog sezonas kitą savaitę bus atnaujintas Eilate vyksiančiame burbule.

Pranešama, jog jei situacija šalyje pagerės, pirmenybių vykdymo tvarka grįš prie įprasto formato.

Po tokio lygos sprendimo dalis legionierių negalėjo tuo patikėti ir socialiniuose tinkluose reiškė kandžias replikas Izraelio pirmenybių atžvilgiu.

„Izraelio lyga, dar kartą parodėte pasauliui, jog pramoga yra svarbiau už žmonių saugumą“, – tviteryje rašė Tel Avivo „Maccabi“ amerikietis Othello Hunteris.

Rišono „Maccabi“ legionierius Darrylas Monroe į šią Hunterio žinutę sureagavo, sakydamas, jog negali tuo patikėti, o nuošalyje neliko ir Ukrainoje rungtyniaujantis D.J. Stephensas.

„Tai yra neįtikėtina. Jie konstatuoja, jog išvykimas dėl saugumo kenkia komandoms, o tai reiškia, kad žmonių gyvybės nėra tokios svarbios, kaip sezono užbaigimas“, – piktinosi Stephensas.

Dar ketvirtadienį eilė Izraelyje rungtyniaujančių amerikiečių susibūrė į bendrą pokalbių platformą ir per savo socialinius tinklus išplatino viešą pareiškimą. Žinute dalijosi tokie krepšininkai kaip Othello Hunteris, C.J. Harrisas, Tyrusas McGee, Joshas Nebo, Suleimanas Braimoh, Stantonas Kiddas, Elijah Thomasas, Darrylas Monroe ir kiti.

Pateikiame bendro pareiškimo vertimą:

„Pasitarę ir ilgai diskutavę su savo bičiuliais (žaidėjais iš užsienio) visose komandose, mes priėjome prie išvados. Mūsų bendras noras, jog sezonas būtų nutrauktas, siekiant mūsų asmeninio, mūsų šeimų saugumo bei psichologinės gerovės.

Vertiname lygos pastangas saugiai mus perkelti į Graikiją, Kiprą ar kitą užsienio šalį, tačiau nes nelipsime į jokį lėktuvą, nebent jis skristų tik namo. Mūsų požiūriu, keliauti šiuo metu yra ypač rizikinga, todėl tai būtų galima pateisinti vienu atveju – jeigu vyktume namo, pas savo šeimas ir artimuosius. 

Keletas krepšininkų saugiau jaučiasi likdami Izraelyje ir nenori niekur vykti. Mes palaikome jų sprendimą.

Atsižvelgiant į visus scenarijus, krepšinis šiuo metu – mažiausią rūpestį keliantis dalykas. Kad ir kaip mylime krepšinį, mylime tai, ką darome, mylime savo sirgalius ir mėgaujamės galimybe žaisti aukšto lygio Izraelio pirmenybėse, visgi mes negalime kurti geriausio produkto aikštelėje, kai šalyje įsiplieskusi situacija verčia nerimauti.

Taika ir meilė visiems. Likite saugūs!“

Pasak Izraelio žiniasklaidos, per ginkluotas atakas Gazos Ruože jau žuvo virš 100 žmonių.



Komentarai:

Edgaras
Per paskutinį dešimtmetį gal kokius 2 kartus laimėjo lygą??? xd Stipriai perspaudei. 6 kartus čempionais tapo per paskutinį dešimtmetį.
2021-05-14
+5
Atsakyti
Česiukas
Aš manau, kad tai nelegalu. Kaip galima rizikuoti krepšininkų sveikata ar net gyvybe. Be to, Izraelio lyga jau neteko jokios prasmės. Tel Avivo Maccabi turi Eurolygos A licenziją. Jeruzalės Hapoel ir Holono Hapoel rungtyniaus Čempionų lygoje, o Europos taurėje savo atstovų neturės, tai stipriausi klubai jau net nesistengia laimėti, jiems ši lyga neturi jokio prestižo.Manau tie klubai dėl to turėtų gėdytis, nes jeigu jau krepšininkai yra pasamdyti ir gauna atlyginimus tai turi visuose turnyruose stengtis iš visų jėgų. O dabar Tel Avivo Maccabi per paskutinį dešimtmetį gal kokius 2 kartus laimėjo lygą, nors visada surenka geriausią sudėtį, netikiu, kad tokie rezultatai atsitiktinumas.
2021-05-14
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.