Priimtas sprendimas dėl „Ryto“ ir „Šiaulių“ ketvirtfinalio serijos

2021-05-14 16:40
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Penktadienį vykusiame skubos tvarka sušauktame LKL valdybos posėdyje 9 iš 12 valdybos narių nutarė, jog „Šiaulių“ klubas turi teisę tęsti dalyvavimą „Betsafe-LKL“ čempionate grįžus po saviizoliacijos.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ žiniomis, Vilniaus „Ryto“, Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ atstovai siūlė, jog šiauliečiai verstųsi turimais penkiais sveikais žaidėjais, o tris krepšininkus integruotų iš jaunimo piramidės. Jei to padaryti nepavyktų, šie trys klubai siūlė Saulės miesto komandai skirti techninį pralaimėjimą.

Tokia praktika buvo taikoma Europos turnyruose, kai atsiradus koronaviruso atvejams komandoje, susirgę žaidėjai izoliuodavosi, o likę – žaidė.

Sezono metu visoms komandoms susidūrus su COVID-19 buvo sudaromos sąlygos tęsti dalyvavimą čempionate sugrįžus po ligos, todėl siūlymui Šiaulių komandai taikyti techninį pralaimėjimą didžiąja dauguma nebuvo pritarta.

„Ryto“ ir „Šiaulių“ komandos ketvirtfinalio serija prasidės kitą savaitę:

  • Pirmoji „Ryto“ – „Šiaulių“ dvikova vyks gegužės 20 dieną.
  • Antroji „Šiaulių“ – „Ryto“ dvikova vyks gegužės 22 dieną.
  • Jei reikės, trečiasis susitikimas vyks Vilniuje gegužės 23 dieną.

Dėl pakeistų ketvirtfinalio serijos datų, koreguojamas ir „Betsafe-LKL“ pusfinalių tvarkaraštis.

Pirmoji pusfinalio dvikova numatyta gegužės 24 dieną. 



Komentarai:

Saule
"Jei to padaryti nepavyktų, šie trys klubai siūlė Saulės miesto komandai skirti techninį pralaimėjimą." Kai patiems sudrycio primyztkelniams buvo taikomos islygos sezono metu tylejo rudasias surauke, dabar matai triochalos apsimyze nes bijo ir pries Siaulius kristi :DDDDDDDD
2021-05-14
+3
Atsakyti
Anonimas
Čia pasiticiojimas iš vilniečių kiekviena diena lošt 4 runktines nū jus malacei zkl.
2021-05-14
-4
Atsakyti
Anonimas
Na jei Šiauliai tikrai negali žaisti su nesergančiais žaidėjais, tai tada lieka tik lose-lose situacija - arba Šiauliai gauna techninį pralaimėjimą, arba atidedamos rungtynės ir Rytui didelis tarpas prieš jas, ir trumpas tarpas po jų... Visgi, iš šių dviejų lose situacijų, mažiau lose situacija yra palaukti Šiaulių pasveikimo. Geriau jau viena ar dvi komandos pakenčia su pertrauka ir vėliau su rungtynių maratonu, nei kad Šiauliai negalėdami žaisti dėl žmogiškų priežasčių, išvis prarastų galimybę išsiaiškinti kas stipresnis sportiniu keliu. Juk Šiauliai 10d. be treniruočių tikriausiai vis tiek Rytui bus pakankamai palankus varžovas, neturėtų jie labai privargti prieš pusfinalį, ypač kai turės tiek dienų poilsio iki ketvirtfinalio.
2021-05-14
-3
Atsakyti
Galėtų Žalgiris puse komandos dėl covid susirgti ir lkl finale Rytas triumfuotu sausai pergales, įskaičius Žalgiriui technini pralaimėjimą serija 3:0 plius dar už praeitus metus, kai nebuvo playoffu ir Žalgiriui davė už dyka čempionų titulą, kas per absurdas, mest nx ta Žalgiri į šiukšlių dėžę arba nuleisti į unitazą šlykšti kaimo žalių vikšrų komanda.
2021-05-14
Atsakyti
Anonimas
nesazininga kazkas is situ komandu tures labai mazai poilsio pries pusfinali nors rytas cia ir neprieko
2021-05-14
Atsakyti
Anonimas
Tokio tvarkarascio nei blogiausiam priesui nelinkeciau, bet del ryto px. Nuo vasario ilsisi ir eilini karta snapus per daug iskele, tai bus proga irodyti, ko verti.
2021-05-14
-5
Atsakyti
Anonimas
Zjbs, puiki lyga. Rytas per 4dienas 3macus zais. Kabelis ruosis savaite. Kas per zmones.
2021-05-14
+7
Atsakyti
Skaityk straipsnį
parašyta aiškiai Žalgiris,Rytas,Kabelis
2021-05-14
-2
Atsakyti
Kas per nesąmonė? Jei viskas kaip tikėtasi baigsis - Lietkabelis savaitę galės ruoštis pusfinaliui, Rytas - pusdienį? sužaidęs galimai 3 rungtynes per 4 dienas? Nu čia wow...
2021-05-14
+12
Atsakyti
Šiauliai
Įdomu, kas buvo tie 3 prieš :)
2021-05-14
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 29

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.