Paaiškėjo dar trys NBA legendos, kurios bus įtrauktos į „Šlovės muziejų“

2021-05-16 13:36
Nuotr.: AP – Scanpix
Nuotr. AP – Scanpix

Praėjusią naktį praūžus Jameso Naismitho „Šlovės muziejaus“ ceremonijai, tapo aišku, kurie krepšininkai savo pavardes išgirs kitąmet.

Marcas J. Spearsas iš ESPN praneša, kad į „Šlovės muziejų“ kitąmet bus įtraukti Benas Wallace‘as, Paulas Pierce‘as ir Chrisas Webberis.

Wallace‘as taps pirmuoju krepšininku, patekusiu į „Šlovės muziejų“, kuris nebuvo pašauktas NBA naujokų biržoje.

2004 m. jis su Detroito „Pistons“ tapo NBA čempionu. Savo gynyba išsiskyręs Wallace‘as keturis sykius buvo pripažintas geriausiai besiginančiu krepšininku ir tiek pat kartų išrinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Dar tris kartus Wallace‘as buvo patekęs į antrąjį simbolinį NBA penketą, o dusyk – į trečiąjį. Per savo karjerą puolėjas vilkėjo Vašingtono „Wizards“, Orlando „Magic“, Detroito „Pistons“, Čikagos „Bulls“ bei Klivlando „Cavaliers“ marškinėlius.

„Pistons“ į arenos palubes yra iškėlę trečiuoju numeriu pažymėtus Wallace‘o marškinėlius.

Wallace‘o karjeros vidurkiai siekia 5,7 taško, 9,6 atkovoto kamuolio bei 2 blokus.

Pierce‘as taip pat yra tapęs NBA čempionu, kuomet trofėjų į viršų kėlė 2008 m. atstovaujant Bostono „Celtics“. Jis taip pat buvo pripažintas 2008 m. finalo serijos MVP.

Pierce‘as 10 kartų žaidė NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir tris sykius pateko į trečiąjį simbolinį NBA penketą.

„Celtics“ ekipoje Pierce‘as žaidė nuo 1998 iki 2013 m., o 34-uoju numeriu pažymėti marškinėliai yra iškelti į „TD Garden“ arenos palubes. Palikus Bostoną, Pierce‘as taip pat atstovavo Bruklino „Nets“, Vašingtono „Wizards“ bei Los Andželo „Clippers“ komandoms.

Pierce‘o karjeros vidurkiai siekia 19,7 taško, 5,6 atkovoto kamuolio bei 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

Weberis 1993 m. NBA naujokų biržoje buvo pasirinktas pirmuoju šaukimu ir pateisino savo vardą – buvo pripažintas geriausiu metų naujoku.

Puolėjo pozicijoje žaidęs krepšininkas taip pat 5 kartus buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, po kartą įtrauktas į pirmąjį bei trečiąjį simbolinį NBA penketus, o tris sykius – į antrąjį simbolinį penketuką.

Per visą savo karjerą Webberis gynė „Golden State Warriors“, Vašingtono „Wizards“, Sakramento „Kings“, Filadelfijos „76ers“ bei Detroito „Pistons“ komandų garbę.

„Kings“ į namų arenos palubes yra iškėlę ketvirtuoju numeriu pažymėtus Webberio marškinėlius.

Weberio karjeros rodikliai siekia 20,7 taško, 9,8 atkovoto kamuolio bei 4,2 rezultatyvaus perdavimo.



Komentarai:

senai Wallace turejo but hall of fameris. visiskas juodadarbis, vienas megstamiausiu krepsininku, tik gaila, kad youtubej nedaug jo highlightu galima rasti.
2021-05-16
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.