LKL komentatoriai vieningi – „Žalgiris“ pusfinalio seriją laimės sausai

2021-05-24 16:21

„Betsafe-LKL“ čempionate įsibėgėjus atkrintamosioms varžyboms, paaiškėjo visi keturi pusfinalio dalyviai, o jau pirmadienį Kaune startuoja pirmosios poros – Kauno „Žalgirio“ ir Utenos „Juventus“ – serija iki trijų pergalių.

Tiesioginę pirmojo mačo transliaciją stebėkite nuo 18.30 val. per BTV televiziją.

Nemuno saloje prasidėsiančią seriją abi komandos pasitinka turėdamos skirtingus statusus. Žalgiriečiai pirmenybių istorijoje dar nėra pralaimėję pusfinalio serijos. Tuo tarpu uteniškiai jame yra lankęsi vos dukart ir peržengti šio barjero iki šiol nesugebėjo.

Fotogalerija

Negana to, „Juventus“ negalės verstis trimis itin svarbiais krepšininkais – Vaidu Kariniausku, Martynu Gecevičiumi ir Ignu Vaitkumi.

„Juventus“ puikiai supranta, jog jie jau laimėjo žaisdami pusfinalyje ir kad jie gali iškovoti bronzą, – savo nuomonę apie artėjančią akistatą dalijosi vienas iš „Betsafe-LKL“ komentatorių Karolis Tiškevičius. – Čia yra jų tikslas. Bent viena pergalė prieš „Žalgirį“ būtų bet kokių galimybių viršijimas.“

Be Tiškevičiaus tinklalapis LKL.lt pakalbino dar du čempionato balsus – Benediktą Petkų ir Vaidą Čeponį bei paprašė visų jų pateikti savo įžvalgas ir prognozes apie kovą dėl pirmojo bilieto į čempionato finalą.

– Ką apie abiejų komandų sportinę formą ir galimybes šiuo metu pasako laimėtos ketvirtfinalio serijos prieš „Pieno žvaigždes“ ir „CBet“?
K.T.:
Aš manau, kad nieko tai nesako, dėl to, kad nepaisant „Žalgirio“ užtikrintos pergalės prieš „Pieno žvaigždes“, mes net nematėme nieko panašaus į „Žalgirį“. Kauniečiai žaidė puse kojos, pirmose rungtynėse nežaidė ketvirtam kėliny – išsijungė iš rungtynių, antrame mače pirmus du kėlinius vaikščiojo ir tik paskui prisivertė žaisti. Tai yra visa galva geresnė komanda už bet kurią kitą.

O apie Utenos „Juventus“ irgi mažai ką sako, nes reikia prisiminti, kad uteniškiai žaidė prieš dalinai net protestuojančią „CBet“. Ir tai dar turėjo šiek tiek vargelio antrame mače. Galvoju, kad geriausiai šitą kovą nusakė Žygimantas Skučas vienoje iš mano laidų. Jis sakė – jeigu „Žalgiris“ bus motyvuotas, šansų nėra jokių. Čia ir klausimas – kiek „Žalgiris“ sugebės save užsimotyvuoti daugiau nei ketvirtfinalyje. Jeigu jie bus atsipūtę, „Juventus“ gali bandyti tuo pasinaudoti.

B.P.: „Juventus“ laimėta serija, manau, puikiai parodo, kad jie yra ant geros bangos ir yra nusiteikę rimtai, nes Prienai paskutiniu metu demonstravo puikią emocinę būseną ir formą aikštėje.

„Žalgirio“ laimėta serija, akivaizdu, kad nieko nestebina. Suprantama, kad kauniečiams serija nekėlė didelės baimės ir jaudulio, „Žalgiris“ nepersistengė, padarė tiek, kiek reikia ir laimėjo.

V.Č.: Nedaug ką pasako, nes Pasvalio komanda daug silpnesnė už „Žalgirį“, o „Juventus“ krepšininkai stipresni už Prienų ekipą. Be to, pastaroji ketvirtfinalyje dėl žaidėjų traumų ar ligų buvo ne visos sudėties.

– Kokios aplinkybės turi susidėlioti, kad uteniškiai bent kartą įkąstų „Žalgiriui“?
K.T.:
„Žalgiris“ turi būti nepilnai susikaupęs, „Juventus“ turi tampytis tris kėlinius, kad būtų arti „Žalgirio“ ir tada jau pasinaudoti kažkokia fortūnos dovana – pataikyti tritaškius metimus. Be sėkmės puolime ir be „Žalgirio“ atsipalaidavimo tikėtis bent vienos pergalės neįmanoma.

B.P.: Kad „Juvė“ laimėtų ir bent kartą įkąstų „Žalgiriui“, turbūt paprasčiausiai reikia itin prasto „Žalgirio“ pataikymo ir „Juventus“ žaidimo virš savo galimybių. Kortos tam tikrai gali sukristi bent kartą, „Juvė“ šį sezoną parodė, jog gali kautis su visais ir tikiu, kad ateis į seriją su „Žalgiriu“ ne kapituliuoti.

V.Č.: Kad Utenos klubas įkąstų „Žalgiriui“, kauniečiams turi labai nekristi tritaškiai. Tada Žydrūno Urbono auklėtiniai galėtų tankinti gynybą baudos aikštelėje. Be to, „Juventus“ žaidėjams reikia branginti kamuolį. „Juventus“ yra viena dažniausiai klystančių ekipų lygoje. Kauniečiai moka efektyviai išnaudoti varžovų klaidas. Uteniškiams padėtų lengvabūdiškas žalgiriečių atsipalaidavimas, bet, manau, kad tokios varžovų malonės „Juventus“ nesulauks.

– Kurių žaidėjų mikrodvikovą bus įdomiausia stebėti? Kodėl?
K.T.:
Aišku, kad pagrindinis „Juventus“ ginklas yra Mindaugas Kupšas ir kad jie bandys išnaudoti savo aukštaūgį, bet skirtingai negu prieš kitas „Betsafe-LKL“ komandas, Kupšas neturi jokio ypatingo pranašumo. Taip, jis aukštesnis už bet kurį „Žalgirio“ krepšininką, bet kad tai būtų faktorius, kuris keltų grėsmę ir dėl to reiktų pergyventi – taip nėra.

B.P.: Natūralu, kad Jankūno ir Skučo mikrodvikova turėtų būti įdomi, žinant abiejų žaidėjų stilių ir praeitį, tačiau kieta kova turėtu vykti ir tarp Kupšo bei Lauvergne‘o.

V.Č.: Bus įdomu stebėti ne vieną mikrodvikovą. Labiausiai laukiu Joffrey Lauvergne‘o ir Mindaugo Kupšo bei Pauliaus Jankūno ir Žygimanto Skučo akistatų. Intriguoja, kaip prancūzas tvarkysis su gerokai aukštesniu oponentu. Pauliaus ir Žygio dvikovos įdomios ir tuo, kad jie nevengia itin kietos kovos ties pražangos riba, kartais bando pergudrauti teisėjus savo vaidyba ar pražangomis, kurios arbitrams sunkiai pastebimos.

 Serijos baigties spėjimas.
K.T.: „Žalgiris“ 3-0.

B.P.: „Žalgiris“ laimės 3-0.

V.Č.: 3-0 „Žalgirio naudai.

– Kuris žaidėjas taps serijos MVP?
K.T.: Thomasas Walkupas.

B.P.: Serijos MVP – Nigelas Hayesas. Nebus Vaitkaus, žmogaus, kuris „Juventus“ gretose vienas stipriausių vienas prieš vieną gynyboje ir neabejotinai pagrindinis trečias numeris komandoje, todėl be jo stabdyti „Žalgirio“ puolėją bus labai sunku.

V.Č.: MVP taps vienas iš „Žalgirio“ žaidėjų. Kuris, labai sunku pasakyti. Burdamas iš kavos tirščių spėju, kad tai bus Marius Grigonis (juokiasi).



Komentarai:

Jeigu tokie zinovai sako, kad bus 3-0, tai akivaizdu, jog bus 4 ar net 5 rungtynes.
2021-05-25
-4
Atsakyti
X
palaikisiu Juventus
2021-05-24
+1
Atsakyti
hmz
svarbu čeponis rungtynių metu sausai nesėdėtų wahahaha
2021-05-24
+2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.