Aštrios kritikos auklėtiniams negailėjęs Urbonas: „Keletas žaidėjų šiandien – tragedija, svetima gėda“

Jonas Lekšas
„BasketNews.lt“
2021-05-24 21:36

Utenos „Juventus“ Lietuvos čempionams jų tvirtovėje priešinosi vieną kėlinį. Antrajame kėlinyje svečiai paleido vadeles, pirmiausia gynyboje, ir Kauno „Žalgiris“ pabėgo negrįžtamai.

Spaudos konferencijoje po dvikovos „Juventus“ vairininkas Žydrūnas Urbonas negailėjo kritikos savo auklėtiniams.

„Žalgiris“ yra „Žalgiris“, o mes buvome verti vieno kėlinio savo „Juventus“ vardo. Po to kažkas sau leisdavo surizikuoti ar nesąmonę padaryti. Keletas žaidėjų šiandien – tragedija, koktu buvo žiūrėti ir nepatogu už juos, svetima gėda“, – aštrios kritikos auklėtiniams negailėjo Urbonas.

Fotogalerija

„Galima sakyti, kad trečią-ketvirtą kėlinius panašiai sužaidėme, nes žaidė tie, kurie nesivaikė statistikos – tęsė Urbonas. – Nežinau, kalbėsime, spręsime problemas. Mes suprantame, kad čia „Žalgiris“, ne esmė yra laimėti, bet po pirmo kėlinio mes žaidėme kaip Babrungas, nieko neįžeidžiant. Prasčiausia komanda, kokia buvo žaidusi. Tai va taip žaidėme antrą kėlinį, tragedija. Aišku, tokie yra čempionai, kurie neatleidžia jokių klaidų.“

Trečiadienį vyksiančioje atsakomojoje dvikovoje Utenoje Urbonas mato aiškų rezervą – būtina sumažinti klaidų skaičių.

„Negalime išmėtyti šitiek kamuolių, 20 klaidų. Su „Žalgiriu“ žaidžiant 20 klaidų yra viskas, gali susidėti lagaminą ir važiuoti namo. Šitą dalyką reikia išspręsti ir buvo epizodų, kur tiesiog negalime taip prarasti kamuolių. Koncentracija, pametėme galvas ir tik bendru komandiniu žaidimu mes galime pabandyti kažką priešpastatyti prieš „Žalgirį“ ir čia ne apie pergales kalbu“, – sakė Urbonas.

Garsiai per visą Lietuvą nuskambėjo Urbono sprendimas išleisti Igną Vaitkų į trijulių rinktinę, tačiau krepšininkui netrukus skilo pėda. Urbonas pripažįsta, jog šią žinią sutiko skaudžiai.

„Skaudu yra prarasti žmogų, bet čia ar Ignas, ar kažkas kitas. Taip, tai yra praradimas, aš priėmiau sprendimą, aš šioje vietoje kaltas ir tema – uždaryta“, – kalbėjo Urbonas.

„Juventus“ strategas taip pat atskleidė, jog dar tikisi šį sezoną sulaukti grįžtančio į rikiuotę Martyno Gecevičiaus, tačiau vargu, kad jo sugrįžimas įvyks pusfinalio serijoje.



Komentarai:

Sunku
Geras treneris tas Urbonas ir taip daug pasiekė su Juventus,tik gal ambicijos per didelės
2021-05-25
+11
Atsakyti
tavo spaudos konferencijos yra svetima gėda. kolchoznikas su viena raukšle smegenyse
2021-05-25
+1
Atsakyti
Ane
Žydrūnas Urbonas kietas tik spaudos konferencijos, o kaip treneris jis yra nulis.
2021-05-25
Atsakyti
Lkl
Taigi LKL ir yra 10tuke ir nenorėkit,kad butų,kaip Acb ar VTB
2021-05-24
-5
Atsakyti
asas
visos lygos idomios vtb, acb, adrijos finalas, italijos finalai, turkijos, net prancuzijos..na bet lkl tai dieve padek..kaip gali buti tokia neidomi lyga..panasiai kaip izraelio..dvi prasciausios lygos europoje
2021-05-24
+1
Atsakyti
Aha
Šileriui duotum Juventusą tai gautų ant 40,dar gerai sustovėjo,kaip be Kariniausko,Gecevičiaus ir Vaitkaus!
2021-05-24
+8
Atsakyti
3x3 tegu zalgiriecius pasiima :))
del vaitkaus kokia tema uzdaryta? Apsijuokei pries visa Lietuva. Gaila kad Skersis negali taves atleist, atai lektum kaip rope. Babrungas? ka jis turejo minti?
2021-05-24
+6
Atsakyti
Tiesiog
Tiesiog tokia realybė ir tiek,bet Skučas ir pjovė grybą šiandiena.Aišku nelabai,ką gali priešpastatyti Žalgiriui Juventus
2021-05-24
+8
Atsakyti
tomygun
Ko noreti jeigu trenerio pozicijoje klounas ?
2021-05-24
+7
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 12

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.