Prieš mūšį pusfinalyje – Šaro ir Rodriguezo pokštai

2021-05-27 14:52

Antrame Eurolygos finalo ketverte kaip treneris dalyvaujantis Šarūnas Jasikevičius sako nejaučiantis jokio didesnio spaudimo nei prieš trejus metus, kai su Kauno „Žalgiriu“ pasiekė Eurolygos finišo tiesiąją Belgrade.

Šį kartą jis stovi prie „Barcelonos“ komandos vairo, kuri laimėjo Eurolygos reguliarųjį sezoną ir dėl to yra laikoma favorite triumfuoti finalo ketverte Kelne.

Visgi Šaras tikina visada sau keliantis vienodus reikalavimus, todėl šių metų varžybos Kelne jam nebus kitokios nei prieš trejus metus Belgrade.

„Manau visada sau ir savo komandai deduosi vienodą spaudimą. Tas pats buvo ir su „Žalgiriu“, – spaudos konferencijoje Kelne sakė Jasikevičius. – Prieš trejus metus, anot žiniasklaidos, mes gal ir nebuvome favoritai, bet vykome į Belgradą su mintimi bandyti laimėti.

Niekas nesikeičia, bandysime laimėti rytoj. Tą patį bandėme padaryti ir Belgrade. Tai – finalo ketverto esmė, visos keturios komandos, kurios čia atvyksta, tiki, kad gali laimėti.“

Pasak Šaro, spaudimas prieš tokio lygio rungtynes yra normalus, todėl kiekvienas turi su tuo tvarkytis.

„Jeigu jauti spaudimą, turi bėgti greičiau, turi labiau koncentruotis ties dalykais, kuriuos gali kontroliuoti: gynyba, kitus mažus, bet būtinus dalykus, kuriuos gali kontroliuoti. Tai yra svarbiausia“, – sakė Jasikevičius.

Šaras ketvirtadienį kartu su „Barcelonos“ žvaigžde Nikola Mirotičiumi ir pusfinalio oponentais, Milano „AX Armani Exchange“ vyriausiuoju treneriu Ettore Messina ir įžaidėju Sergio Rodriguezu, dalyvavo specialioje spaudos konferencijoje Kelne.

Nors dar ir nelaimėjęs Eurolygos kaip treneris, Jasikevičius yra keturis kartus čempionas kaip žaidėjas, o tai jis padarė su trimis skirtingomis komandomis. Lietuvis yra vienintelis toks žaidėjas Eurolygos istorijoje.

Rodriguezui spaudos konferencijos vedėjas Joe Arlauckas priminė šį faktą ir tuo pačiu tai, kad ispanas kartu su komandos draugu Kyle’u Hinesu pretenduoja pasivyti Šarą pagal šią kategoriją.

„Galvojau paprašyti Šaro patarimo, bet jis greičiausiai suteiktų neteisingą informaciją“, – juokėsi Rodriguezas.

„Mesk su kaire. Mesk su kaire“, – iš karto patarimus puolė dalinti Jasikevičius, taip sukeldamas juoką spaudos konferencijų salėje.

„Jasikevičių sekiau nuo mažens, jo visi pasiekimai tik primena, kaip sunku tai pasiekti“, – netrukus pridėjo Rodriguezas.

Nors ir turi daug patirties finalo ketvertuose, Jaskevičiui varžybose Kelne bus ypatingos kaip ir visiems jų dalyviams – dar niekada finalinės Eurolygos kovos nevyko be žiūrovų.

„Barcelonos“ treneris bandė dėl to juokauti, bet tuo pačiu pripažino, kad tai – didelė netektis.

„Gal žaidėjai labiau klausys trenerio, nežinau, ar tai geriau ar ne. Taip gali labiau padėti savo žaidėjams, kai grįžta į gynybą, jie tave girdi, – kalbėjo Jasikevičius. – Bet aišku vienas gražiausių finalo ketverto dalykų yra fanai. Tam suorganizuoti buvo daug laiko, bet čia, deja, turėsime žaisti be žiūrovų.“

Greta Jasikevičiaus sėdėjęs „Barcos“ lyderis Nikola Mirotičius sulaukė klausimų apie nelaimėtą MVP titulą – jis vakar buvo įteiktas Vasilije Micičiui.

Pagal naudingumą Mirotičius reguliariajame sezone buvo pirmas Eurolygoje (vid. 21,9 naud. balo), tačiau atkrintamosiose buvo tik savo paties šešėlis (vid. 7,6 naud. balo).

„Esu ten, kur noriu būti – su „Barcelona“ finalo ketverte, – sakė Mirotičius. – Man būtų smagu laimėti MVP titulą, bet kur kas svarbiau būtų laimėti su komanda. Pabaigoje niekas neprisimena individualių apdovanojimų, prisimena komandinius titulus. Nenoriu prisidėti sau spaudimo, bet čia atvykau laimėti su komanda.“



Komentarai:

blt kokie pokštai
jau tas trienierius ne tik kašę išmano beveik kaip maskatunas bet ir prie bajieriaus kaip koks olegajevas ar kitas komykas. nu žvengeu taip jau juokinga buvo kaip per spalio 18 d.
2021-05-27
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 1

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.