Atamanas užtikrintas: „Larkinas bus žmogus, kuris laimės mums titulą“

2021-05-28 22:15

Stambulo „Anadolu Efes“ lemiamas Eurolygos pusfinalio akimirkas žaidė be savo MVP, kita komandos žvaigždė prametė svarbius baudų metimus, tačiau Turkijos klubas vis tiek žengė į finalą. O ten, pasak trenerio Ergino Atamano, jo ekipa atrodys geriau.

„Anadolu Efes“ penktadienį pusfinalyje 89:86 pranoko Maskvos CSKA komandą, nors vienu metu pirmavo 21 taško persvara.

Mačo pabaigoje rusai tris kartus galėjo persverti rezultatą, tačiau metimai skriejo pro šalį.

Fotogalerija

„Pirmus tris kėlinius žaidėme savo įprastą krepšinį, tobulą krepšinį, NBA stiliaus krepšinį, – po dvikovos skambiai kalbėjo Atamanas. – Judinome kamuolį su nuostabiu Micičiaus organizavimu, radome metimus su Beaubois ir Simonu. Tada ketvirtajame kėlinyje CSKA pakeitė gynybą, mes pavargome, pradėjome daryti klaidas, žaidėjai, pakilę nuo suolo, pradėjo klysti. Sustresavome, per paskutines dvi minutes padarėme daug klaidų. Šiaip ar taip, radome būdą laimėti.“

Beveik 36 minutes žaidęs ir praktiškai be keitimų rungtyniavęs Vasilije Micičius pelnė 25 taškus, tačiau likus žaisti 3 minutes jis gavo penktąją pražangą.

Po mačo paklaustas, ar Micičius neturėjo daugiau pailsėti, ir ar finale bus kitaip, Atamanas nebuvo konkretus.

„Vasa yra MVP, jis žaidė nuostabiai, gal nusipelnė kiek daugiau poilsio iki paskutinio kėlinio, bet jis mūsų puolime žaidė tobulai“, – sakė Atamanas.

„Jeigu Larkinas šiandien būtų žaidęs savo įprastą žaidimą, būtume perlaužę rungtynes, – pridėjo treneris. – Šiaip ar taip, dabar esame finale, o žvaigždės nori žaisti finale.“

Aikštėje tik 10-ąją mačo minutę pasirodęs Larkinas per kiek daugiau nei 19 žaidimo minučių surinko 11 taškų, bet realizavo tik 2 baudas iš 4 ir prametė abu metimus dvikovos pabaigoje.

Po susitikimo Atamanas Larkinui skyrė daug dėmesio.

„Šiandien nebuvo Larkino diena, – sakė „Anadolu Efes“ strategas. – Vienas dalykas, Micičius ir Beaubois žaidė labai gerai. Shane’as įėjo į rungtynes po 9-10 minučių. Nėra lengva žvaigždei įeiti ir žaisti taip vėlai, nes lūkesčiai dėl jo yra labai dideli. Po to jis suklydo įėjęs į aikštę antroje pusėje. Aš bandžiau jį laikyti aikštėje, bet mačiau, kad jis jis buvo nusivylęs. 

Man patinka pabaigti rungtynes su Micičiumi ir Beaubois, bet Micičius gavo penktą pražangą ir pabaigėme rungtynes su Larkinu. Gal visi galvoja, kad Larkinas nežaidė gerai, tai gal ir teisinga, bet jis pelnė 11 taškų ir tai buvo svarbūs taškai. 

Tikiu, kad jis finale žais nuostabiai, jis – finalų žaidėjas, geriausias Eurolygos žaidėjas. Šį sezoną jis turėjo problemų, bet tikiu, kad jis bus žaidėjas, kuris laimės mums titulą.“

Atamanas dar kartą pabrėžė, kad svarbiausias sezono kovas žaisti be žiūrovų nėra malonu ir buvo galima paieškoti kitokių sprendimų.

„Tokios žvaigždės kaip Larkinas mėgsta žaisti su žiūrovais, – sakė Atamanas. – Vakar UEFA Europos lygos finale buvo 15 tūkst. žiūrovų. Gerai, gal krepšinyje tas sunkiau įgyvendinama, bet, manau, kad buvo galimybė žaisti su 20-25 proc. užpildymu, kaip dabar vyksta Ispanijoje, Rusijoje, Lietuvoje, NBA. Gal pakalbėsime apie tai ateityje.“

CSKA trečiajame kėlinyje atsiliko 39:60, o po 30 žaidimo minučių turėjo 16 taškų deficitą. Visgi net tada jie nenuleido rankų ir likus minutei Nikita Kurbanovas dvitaškiu sumažino skirtumą iki minimumo (86:87).

„Kai atsilikome 16 taškų skirtumu, sakėme žaidėjams, kad tikime, jog galime laimėti, tai yra įmanoma krepšinyje, – sakė CSKA treneris Dimitris Itoudis. – Žaidėme žemu penketu, rungtynės pasviro į mūsų pusę ir galėjome turėti kitokią baigtį. Aišku, dėl to mums kartu burnoje, bet sveikinimai „Efes“ patekus į finalą.“

Paskutinėje atakoje, CSKA komandai atsiliekant 86:88, Willas Clyburnas po minutės pertraukėlės nusprendė mesti iš toli. Anot Iitoudžio, jo komandos lyderis galėjo rinktis iš kelių variantų.

„Labai apgailestauju, jog negalėjau jo pailsinti prieš lemiamas akimirkas, kad Willas būtų truputį šviežesnis, – sakė Itoudis. – Jis priėmė gerą sprendimą, buvo pasirinkimas veržtis, mesti iš toli, ar numesti kamuolį į kampą Ivanui Uchovui arba Darrunui Hilliardui.“



Komentarai:

Visi jus atsilupe
atamanas beleka sneka tokiems debilams kaip jus. Tas pats larkinas ar vase butu i vezes istatyti gal pas kita treneri ir nebutu tokie ahujieni zaidejai kaip yra dabar. leidzia viska atamanas aikstej,tiesiog megaujas krepsiniu zmogus. kai bambukai raso su tokia sudetim bet koks treneris laimetu,tai jus juoka keliat. simonas kuriam jau turetu pelenai is subines eiti ,atrodo ,kad taip isimylejas krepsini , kaip pirmokas darzeli isimylejas pirma savo meile. Atamanas gera aura moka sukurt komandai , gal nera pats taktiskiausias treneris ,bet kartais to ir nereikia, kaip matom. zaidejai myli ji ,o jis zaidejus. taip ir turi but.
2021-05-30
-2
Atsakyti
Lol
sitie kebabai laimetu viska su normaliu treneriu
2021-05-29
+3
Atsakyti
Anonimas
Svarbu kad ismete teroristines valstybes propagandini kluba. Na o finale kaip bus taip bus.
2021-05-29
-1
Atsakyti
Atamanas
Tik visiskas mausas pirmaujant 21 tasku neduoda pailseti lyderiui.
2021-05-29
+21
Atsakyti
Vf
kai kirs saras sitam bulkausiui pliuha gales varyt i turkija degintis
2021-05-29
+11
Atsakyti
kebabas kosmose visiskam. teisingai komentatorius sake kad pradzioj larkin laike nereikalingu, nedave zaist tai poto jis ir vare pro sali viska. be larkin barcos nepaims tikrai
2021-05-28
+1
Atsakyti
Ratamanas
Faktas Atamanai kad tai nebusi tu kuris laimejo bent vienas rungtynes.
2021-05-28
-8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 7

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.