Geriausias LKL jaunasis žaidėjas Jokubaitis: „Labai daug padėjo treneris Schilleris“

2021-05-29 12:20
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Betsafe-LKL rungtynėse šeštadienį Kaune Rokui Jokubaičiui bus įteiktas geriausio sezono jaunojo žaidėjo apdovanojimas.

Šio apdovanojimo savininkas išaiškėjo lygos surengtame balsavime, kuriame 50 proc. balsų priklausė Lietuvos sporto žurnalistams, o likę 50 proc. atiteko lygos atstovams. Jie turėjo išrinkti, kuris iš žaidėjų, gimusių ne anksčiau kaip 2000 m., buvo verčiausias tokio titulo.

Rinkimuose triumfavo ryškiai kitus kandidatus pagal balsus aplenkęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Rokas Jokubaitis, nurungęs Vilniaus „Ryto“ talentą Augustą Marčiulionį. Taip pat geriausio jaunojo žaidėjo balsavime figūravo Mareko Blaževičiaus, Arielio Hukporti, Domanto Vilio, Tomo Digbeu ir Abramo Cankos pavardės.

Šį sezoną metami dvitaškiai

61%
23,5
Pataiko: 23,5
Taiklumas: 61,0%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 31
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Joffrey Lauvergne

Apdovanojimą nuskynęs žalgirietis šiemet ant parketo praleisdavo po 20 minučių, per kurias pelnydavo 8,3 taško, išdalindavo 4 rezultatyvius perdavimus, sugriebdavo 1,6 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po 9,6 naudingumo balo.

Dar prieš keletą savaičių Jokubaitis pretendavo ir į Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimą, tačiau šią garbę iš jo nugvelbė Madrido „Real“ išaugintas talentas Usmanas Garuba. Su LKL.lt kalbėjusio mažeikiškio teigimu, analogiškas titulas Lietuvoje jam šiek tiek kompensuoja neiškovotą Eurolygos statulėlę.

„Tikrai smagus apdovanojimas. Netikėta žinia, kažkiek tikėjausi, nors pernelyg tikrai nesikoncentravau. Toks apdovanojimas man tikrai šaunus, žinant, kad šiemet nusileidau Usmanui Garubai keliais balsais dėl Eurolygos kylančios žvaigždės apdovanojimo. Dabar tai – kaip paskatinimas, tikrai šaunu“, – džiaugėsi 20-metis.

„Žalgirio“ gynėjas teigė prieš sezoną nesitikėjęs tiek smarkiai išaugusio vaidmens ir ant jo pečių krentančios didelės atsakomybės. Visgi įsitikinęs tvirtu trenerio Martino Schillerio pasitikėjimu, Jokubaitis pamažu vis labiau ėmė ir pats tikėti savo jėgomis, nepaisant sezono eigoje atsiradusių žaidimo duobelių.

„Naujas ar ne naujas treneris, vis tiek pažadais jie nenori dalintis, – darbo su dabartiniu savo treneriu pradžią prisiminė krepšininkas. – Reikia užsitarnauti, ypač kai naujas treneris. Pasirengimo pradžioje man asmeniškai nesisekė taip gerai, kaip tikėjausi. Tų minučių, pasitikėjimo nelabai tikėjausi. Galvojau, kad žaisiu, bet kad tai darysiu lemiamomis minutėmis ar nuo manęs spręsis kažkurios rungtynės, tikrai negalvojau.

Sezono eigoje buvo ir bangavimų, bet čia yra normalu. Kai pagalvoju, ko tikėjausi sezono pradžioje, ir ką užsitarnavau pabaigoje, tai skiriasi kaip diena ir naktis.“

Kalbėdamas apie kitų žmonių indėlį į šį titulą, Jokubaitis suskubo padėkoti treneriui Schilleriui, kuris nuo pat sezono pradžios pademonstravo didžiulį pasitikėjimą anksčiau ribotą vaidmenį turėjusiu Kauno ekipos talentu. Pasak jo, jautėsi, jog treneris išties rūpinasi asmeniniu žaidėjo tobulėjimu.

„Faktas, kad treneris tikrai daug prisideda prie tokio apdovanojimo, nes iš jaunimo išspaudė ką gali geriausio. Galime jam padėkoti, ir aš asmeniškai. Daug jis man padėjo – daug video peržiūrų, darbo po treniruočių ties silpnosiomis vietomis. Daug niuansų, kur pats pagalvoji, kad treneris stengėsi ir nori, kad man kuo geriau sektųsi“, – dėkingumą specialistui iš Austrijos išreiškė Jokubaitis.

Po šio sezono 193 cm ūgio gynėjas labiausiai džiaugiasi gausiai pasisemta patirtimi. Per aikštėje praleistą laiką jam pavyko pagerinti atakų organizavimo įgūdžius ir įsitvirtinti aukščiausiame lygyje.

„Patirties bagažą prisikroviau didelį, nes su tuo minučių kiekiu aikštelėje patirtis auga. Situacijų skaitymas, kai daugiau žaidi laiko, geriau pajauti komandos draugus. Išmokau įvertinti tam tikras situacijas, su kuriomis nesusidurdavau. Išskirtinio dalyko neturiu, bet, manau, per šį sezoną labiausiai papildžiau patirties bagažą ir išmokau nesutrikti vyrų krepšinyje“, – labiausiai džiuginusį aspektą išskyrė krepšininkas.

Jokubaitis, nors yra vienas jauniausių ekipos žaidėjų, jau gali vadintis komandos senbuviu, kadangi 2020-2021 m. sezonas jam jau ketvirtasis „Žalgirio“ gretose. Ir nors rūbinėje jauno žaidėjo etiketės gynėjas nesikrato, žengdamas ant parketo jis pamiršta pase įrašytus skaičiukus ir bet kokius egzistuojančius autoritetus.

„Šiaip komandos viduje dar jaučiasi, kad esu vienas jaunesnių, bet aikštelėje jau vis tiek stengiesi apie tai negalvoti. Nesinori savęs sumenkinti. Dar jaučiasi jaunuolio etiketė, bet taip ir turi būti – vis tiek dauguma komandos draugų labiau patyrę, jie dalija patarimų, nori, kad man geriau sektųsi, mato, kad kažkur su tuo jaunatviškumu padarau klaidelių. O aikštelėje nesinori apie tai galvoti, kad esi jaunas ar silpnesnis. Turi pamiršti tuos dalykus ir išėjęs kovoti kaip lygus su lygiais“, – savo mentalitetą apibūdino žaidėjas.

Dabar Jokubaičio laukia itin intensyvus laikotarpis. Pasibaigus svarbiausioms LKL kovoms daug poilsio žalgirietis neturės. Jo pavardė buvo įtraukta tarp 15-os kandidatų, kurie sieks vietos olimpinėje atrankoje žaisiančioje Lietuvos vyrų rinktinėje.

Sėkmės atveju, krepšininkui atsivertų durys sudalyvauti ir Tokijo olimpinėse žaidynėse, o šalia viso to dar reikia paminėti ir liepos pabaigoje vyksiančią NBA naujokų biržą, kurioje, anot įvairių prognozių, Jokubaičiui žadamas šaukimas antrajame rate.

Vis tik lygindamas šį tarpsezonį su praėjusiu, prioritetą rinktinei teikiantis žalgirietis neslepia džiaugsmo – tokia darbinga ir įvairių iššūkių kupina vasara yra kur kas įdomesnė nei pernykštė, kai laiką reikėjo išnaudoti tik asmeniniam darbui.

„Vasara laukia tikrai darbinga. Tikėkimės, kad sezonas baigsis kuo greičiau ir dar tektų poilsio mums, kai kuriems „Žalgirio“ lietuviams, prieš olimpinę atranką ir stovyklą. Visa koncentracija bus ties rinktine, o ties NBA naujokų birža – dar sunku pakomentuoti, nes vis tiek nepavyks visko susiderinti, kad spėčiau ir į rinktinę, ir nuskristi į Ameriką pasidaryti treniruočių, čia bus beveik neįmanoma. Aišku, priklausys, kaip pasirodysim atrankiniam turnyre.

Taip, vasarėlė laukia tikrai darbinga, poilsio mažai, bet kai pagalvoji, geriau jau tokia vasara, negu praeita – labai daug laisvo laiko, individualus darbas, nors tai irgi neišėjo į bloga. Bus nauja patirtis su vyrų rinktine prieš rimtą turnyrą. Tokia vasara, kokia laukia – aš dėl jos džiaugiuosi“, – mintimis apie laukiančius iššūkius dalijosi Jokubaitis.



Komentarai:

xxvc
As uz Hukporti.
2021-05-29
-1
Atsakyti
prie saro toliau butu visokiu vasturiju dubleriu,ir tik austrui turi dekot uz toki puiku sansa.kvailas bus jei susivilios barcos pinigais ir garbe nes prie to antikrepsinio kuri propaguoja jasikevicius jaunam zaidejui suzibet gerokai sunkiau.
2021-05-29
-4
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 2

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.