„Žalgiriui“ dėkojantis Walkupas: „Buvo metas, kai nebūčiau kaltinęs, kad mane atleido“

2021-06-11 17:12
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Trejus metus Kauno „Žalgiriui“ atstovavęs amerikietis Thomasas Walkupas savo karjeros etapą užbaigė susižerdamas naudingiausio LKL finalo serijos žaidėjo laurus ir palikdamas Kauną kaip vienas geriausių gynėjų Europoje.

2018 m. į „Žalgirį“ iš Liudvigsburgo MHP klubo Vokietijoje atvykęs krepšininkas lengvo starto Kaune neturėjo. Prisijungęs prie Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos komandos Walkupas kurį laiką išgyveno prisitaikymo aukštesniame lygyje turbulenciją, tačiau transformaciją į įžaidėjo poziciją dar pirmaisiais metais pradėjęs amerikietis savo darbu ir pastangomis įkūnijo tikrą sėkmės istoriją.

Krepšininkas nuo kito sezono persikels į Pirėjo „Olympiacos“ klubą, kurį pats nubaudė 2020–2021 m. Eurolygos sezone perimdamas kamuolį iš Kosto Slouko ir pelnydamas pergalingą dvitaškį.

Thomas Walkup

Thomas  Walkup
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: SG
Amžius: 28
Ūgis: 193 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Teksasas, JAV

Paskutiniame savo interviu su žaliais marškinėliais Walkupas pasakojo apie nepamirštamą karjeros etapą Lietuvoje.

„Daug laurų už tai (tobulėjimą – past.) atitenka treneriams Šarūnui Jasikevičiui ir Martinui Schilleriui. Nerealu būti tokio amžiaus žaidėju ir toliau tobulinti savo žaidimą. Buvau su treneriais, kurie ne tik bandė perteikti savo sistemas, bet ir mokė žaisti geriau. Tai visos progreso pagrindas. Man pasisekė, kad dirbau su jais, gerai, kad galiu toliau mokytis“, – pasakojo Walkupas.

Per trejus rungtyniavimo Kaune metus Walkupas ne tik užsirekomendavo kaip tikras gynybinis buldogas ar patikimas atakų organizatorius, bet kaip ir linksmų plaučių ir Lietuvą bei Kauną mylintis vyrukas. Krepšininkui glostė širdį sirgalių žodžiai, kurie amerikietį skelbė esant „beveik lietuviu“.

„Pirmiausia, man didžiulė garbė, kai žmonės taip kalba. Žinau, kad vietiniai yra daugiau uždaresnio būdo, todėl apie bet kurį žaidėją nebus taip pasakyta. Nežinau, ar tai iš pradžių buvo tik pokštas, ar kalbėta rimtai, bet jaučiuosi pagerbtas. Žinau, kad aš ne lietuvis, bet, manau, kad puikiai pritapau prie lietuvių, mėgavausi gyvenimu Lietuvoje“, – teigė Walkupas.

Jau po trečiųjų LKL finalo serijos rungtynių, dalindamas čempioniškus interviu, Walkupas jautė, kad tai galėjo būti jo paskutinis pasirodymas su žaliai baltais marškinėliais. Kaip pasakojo pats žaidėjas, vien tokia mintis privertė susimąstyti ir sužadinti daug emocijų.

„Prieš kelias dienas, po trečiųjų LKL finalo serijos rungtynių, vien mintis apie tai, kad tai galėjo būti mano paskutinis mačas Kaune, giliai palietė širdį. Kai ėjau duoti porungtyninio interviu, buvo labai daug emocijų. Visi aplink džiaugėsi. Nors arenoje buvo gal tik 10 procentų užpildytų vietų, jaučiau bėgančias emocijas kūne. Kaip bebūtų, „Žalgiris“, ypač pirmajame mano sezone čia, suteikė man galimybę.

Gerai, galbūt nusipelniau savo šanso vėlesniu pasirodymu, bet pirmajame sezone jie tikėjo manimi, kol aš suradau savo žaidimą. Buvo metas, kai nebūčiau kaltinęs „Žalgirio“, jeigu jis mane būtų atleidę. Žaidžiau prastai. „Žalgiris“ man parodė ištikimybę. Toks atsidavimas liks amžinu iš abiejų pusių“, – aiškino Walkupas.



Komentarai:

vilnietis
Walkup: "As nezinau kur zaisiu kita sezona". Pyst, kita diena sutartis su Oly. Na, sekmes jam ten. 🙁
2021-06-11
-3
Atsakyti
Anonimas
ne jus maximos gruscikeliai ji teisti ar suprasti :) oly yra oly ir jokie zalgiriai dar simtus metu jiems neprilygs :)
2021-06-11
Atsakyti
alioalio
dar vienas dejo skersa ant zalgirio and kauno fanu.......ant kiek deja visi ant zalgirio....su tokiais pirkiniais kaip giffey,cavanought ir kitais baltaoodziais neattletiskais be talento,....zalgiris turetu pakeisti pavadinima i baltosios varnos ar Neaatletiskieji Baltieji
2021-06-11
-1
Atsakyti
Madridista
Thanks Thomas for your passion and great memories, you are one or our own. Love and respect dude!
2021-06-11
-2
Atsakyti
Rytietis
O kur tavo istikimybe?
2021-06-11
-5
Atsakyti
Thomasai, jeigu būtum išėjęs į top4 eurolygos komandą tokią kaip Barsa, Efes ar Milanas, gal niekas nebūtų nustebęs, bet šiuo atveju nuvylei nueidamas į chaosą - Olympiacos. 3 metų kontraktas, kaži iš kur graikų balaganas šitas tiek pinigų turi. Siūlo orinius kontraktus, bet net pusei sezono nepraėjus prasideda žaidėjų išvažiavimai ir kiti trollinimai, kai algos nepareina. Apžvelgiant visą oly organizaciją - pastaruosius 5 metus turbūt yra žemiau Žalgirio. Taip, kad šis ėjimas yra didelis žingsnis atgal, o ne į priekį.
2021-06-11
-1
Atsakyti

Komentuoti

Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.