Su „Olympiakos“ ateitį susiejęs Walkupas: „Darysiu viską, kad mano finalo ketverto svajonė išsipildytų“

2021-06-12 19:10

Pasibaigus Kauno „Žalgirio“ sezonui, komandą vienas po kito paliko vieni pastarųjų metų kauniečių lyderių. Vienas iš jų – daugelio Eurolygos klubų medžiotas Thomasas Walkupas, kuris pasirinko Pirėjo „Olympiakos“ komandą ir pasirašė su graikais trejų metų sutartį.

Amerikietis prisistatė legendinio Graikijos klubo gerbėjams ir prasitarė, jog yra laimingas, galėdamas pratęsti karjerą Pirėjuje.

Šį sezoną pelnomi taškai

47%
78,6
Pelno taškų: 78,6
Taiklumas: 47,1%
Vieta lygoje: 11
Geriausias pasiekimas: 105
Blogiausias pasiekimas: 53
Daugiausia pelno: Aleksandr Vezenkov

„Esu labai susijaudinęs ir laimingas, nes žaisiu istoriniame klube. Aš žinau visą „Olympiakos“ istoriją, kuri per pastaruosius metus nėra ten, kur turėtų būti. Darysiu viską, kad mano finalo ketverto svajonė išsipildytų. Ši komanda savo sudėtyje turi legendinių Europos krepšininkų, kurie žino, kaip laimėti“, – mintimis su oficialia „Oly“ svetaine dalinosi buvęs žalgirietis.

Paklaustas, ką žino apie šio legendinio Graikijos klubo istoriją, Walkupas prisiminė, ką jam pasakojo buvę bendražygiai – Šarūnas Jasikevičius, Zachas LeDay ir Augustine'as Rubitas.

„Aš žinau labai daug, taip pat žinau, ką reiškia „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ derbis. Labai daug man apie tai pasakojo Šaras, taip pat girdėjau istorijų iš Augustine'o ir Zacho, kurie yra daug kartų dalyvavę šiame derbyje. Tai mane labai jaudina ir žinau, kad šios rungtynės yra kažkas įspūdingo. Taip pat žinau, kokie reiklūs yra mūsų fanai ir tikiuosi, kad pandemija pasibaigs bei jie sukurs nuostabią atmosferą“, – kalbėjo amerikietis.

Paprašytas įvardinti, kodėl pasirinko „Olympiakos“ klubą, Walkupas išskyrė dvi priežastis.

„Noriu rungtyniauti šalia legendinių žaidėjų, kurie puikiai pažįsta Eurolygą, tai buvo vienas pagrindinių faktorių, kodėl atvykau čia. Jeigu pandemija leis, aš taip pat turėsiu galimybę patirti puikią atmosferą, kurią sukurs mūsų fanai“, – pasakojo triskart LKL čempionas.

Nuo 2019-ųjų gegužės „Olympiakos“ nežaidžia Graikijos čempionate, tačiau, pasak Walkupo, jis puikiai žino visą situaciją ir tai amerikiečio nė kiek nejaudina.

„Aš puikiai žinau, kas nutiko per pastaruosius metus. LeDay tuo metu žaidė Pirėjuje ir man nušvietė visą situaciją. Visiškai apie tai negalvoju, – teigė Walkupas. – Ir Zachas, ir Augustine'as apie žaidimą čia atsiliepė tik geriausiais žodžiais: organizacija, žmonės, miestas – viskas čia puiku. Mes, žaidėjai, turime būti pasiruošę, ir nesvarbu, kiek rungtynių per savaitę žaisime. „Olympiakos“ yra puiki komanda ir faktas, kad ji nežaidžia Graikijos lygoje, neturėjo nė menkiausios įtakos mano sprendimui.“

Koks yra amerikiečio ryšys su „Olympiakos“ treneriu Georgios Bartzoku? Anot Walkupo, jiedu rado bendrą kalbą nuo pirmųjų pažinties minučių.

„Treneris Bartzokas yra puikus, jis yra Eurolygos čempionas, taip pat nuvedė Krasnodaro „Lokomotiv“ iki finalo ketverto. Tai pasako labai daug apie jo lygį. Kaip treneriai renka informaciją apie žaidėjus, lygiai taip pat žaidėjai renka informaciją apie trenerius. Supratau, kad jis ne tik yra geras treneris, bet ir geras žmogus. Jis papasakojo, ko iš manęs tikisi, koks yra jo kito sezono planas ir man tai labai patiko. Noriu, kad jis nenusiviltų mane pasikvietęs ir tikiuosi, jog kartu pasieksime daug gerų dalykų“, – mintimis dalinosi „Oly“ naujokas.



Komentarai:

Steponas
Tai su Žalgiriu jau buvo Final 4, tai atseit dbr nori vėl i Final4 ar jau laimėt,nelabai ikirtau,bet bet kokiu atveju tai neimanoma,geriau būtų i Macabbi ėjęs ar Efesą..
2021-06-13
-5
Atsakyti
mod123
Kazkaip atrodo, kad ne su Oly reiketu tos svajones siekt...
2021-06-13
+12
Atsakyti
Justas
norejo pasakyt top 8? LOL
2021-06-13
-9
Atsakyti
Geras
nepyk Tomai ,bet po Zalgirio tavo svajone bus su kita komanda papult i top 8,deja bet tokia tendsncija gyvena visi buve zalgirieciai
2021-06-13
Atsakyti
eee
Kad Olympiakoso final4 šansai nedaug geresni už Žalgirio, jei išvis geresni. Pažadėt graikai pažadėjo, taip būna visada, o laikas parodys kaip ten su minutėm, su graikiška tvarka, su algų mokėjimais ir aplamai final4 bus
2021-06-12
+12
Atsakyti
Abu
Tiek Walkupas tiek Griginis Trim Sezonam ✌ Walkupui Bus Ka pakalbet Apie tai Kaip ateme Kamuoli is Kosto Sluco 😁
2021-06-12
+14
Atsakyti
Pamąstymas
Kodėl to negalėjo pasakyti apie Žalgirį? Panašu, kad Motiejūno verkšlenimai dėl būsimo biudžeto padarė savo - kas norės žaisti komandoje, kuri sau projektuoja žemesnius tikslus negu prieš tai.
2021-06-12
-10
Atsakyti
Anonimas
jei del grigonio galima suprasti, tai walkup sprendimas nepaaiskinamas. Nebent PM siule centus jam
2021-06-12
+2
Atsakyti
fgf
Nieks nenori, be Jankio, rinkti LKL ziedus.
2021-06-12
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 16

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.