Prie rinktinės prisijungęs Maskoliūnas – apie Kalniečio situaciją ir neatvykusius žaidėjus

2021-06-17 20:59

Prie Kaune plušančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ketvirtadienį prisijungė vyriausiasis komandos treneris Darius Maskoliūnas.

Su „Barcelona“ prieš keletą dienų Ispanijos čempionu tapęs specialistas ketvirtadienio vakarą jau vadovavo nacionalinės ekipos treniruotei, kurioje plušėjo visi iki vieno rinktinės nariai.

Nors pasiruošimas olimpinei atrankai, kuri vyks birželio 29-liepos 4 dienomis Kaune, užtruks beveik dvi savaites, Maskoliūnas bandys per šį laiką kiek įmanoma labiau sustyguoti lietuvių žaidimą kol kas svarbiausioms vasaros kovoms.

„Tiek, kiek jų yra – tiek yra, nei daugiau, nei mažiau, – po vakarinės treniruotės apie mažą pasiruošimui skirtų dienų kiekį kalbėjo Maskoliūnas. – Planą turime pasiruošę, bandysime per kelias treniruotes ir draugiškas rungtynes, kurias turime iki atrankos, atšlifuoti ir kažkiek pasiruošti, kad atrodytume kaip komanda ir daugmaž žinotume, ką mes žaidžiame ir ko mes norime, ką mes bandysime išnaudoti.“

Rinktinės vairininko teigimu, kandidatų sąrašo korekcijos, kurias teko atlikti per pastarąją savaitę, pernelyg didelių sunkumų nesudarė, kadangi su žaidėjais buvo nuolat palaikomas ryšis ir stebima jų situacija.

„Buvome pasidarę sąrašą žmonių. Maždaug dėliojomės, su žaidėjais bendraudavau, ypatingai su tais, kurie turi kažkokių problemėlių, su jais pastoviai bendraudavau. Tai nebuvo kažkokie netikėtumai.

Kalbant apie Igną, po pirmo pokalbio viskas atrodė gerai, o po to jis priėmė sprendimą tokį, kokį priėmė, tai vienintelis netikėtumas. Visa kita – tiek Ulanovo, tiek Gudaičio, tiek Mačiulio situacija – aš pastoviai turiu kontaktą. Kalbėjau su tais žaidėjais asmeniškai, žinau jų situaciją, turiu jų pažadus ir tiek“, – kalbėjo ekipos strategas.

Treneris taip pat pakomentavo ir rinktinės kapitono Manto Kalniečio padėtį. 34-erių įžaidėjas kol kas sportuoja pagal individualų planą ir prie komandinių treniruočių turėtų prisijungti jau artimiausiomis dienomis.

„Mantas jau po truputį juda. Manau, kad dviejų dienų bėgyje matysime pilną paveikslą, kada jis bus pasiruošęs šimtu procentų“, – tęsė strategas.

Galiausiai buvo paliesta ir dviejų NBA aukštaūgių – Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio – tema ir tai, kaip šiedu bokštai olimpinėje atrankoje dalinsis minutėmis ant parketo.

„Žiūrėsime pagal priešininką, dabar sunku pasakyti. Faktas, kad stengsimės, jeigu bus galimybė, ir kartu juos naudoti, ir atskirai. Daug labai komandų žaidžia vadinamą small-ballą. Iš vienos pusės, puolime turėtume persvarą, bet gynyboje būtų problematiška. Vėlgi – negaliu kažkaip pasakyti, kad bus taip ir anaip, žiūrėsime, kaip žaidžia priešininkas, per kur jį mušti“, – apie rinktinės lyderių situaciją pasakojo Maskoliūnas.



Komentarai:

idomucha
Nereikia to maciulio... jis lėtas pvz pries donsiciu reiks greitu dvieju gyneju... zinoma bauduotis... sf bendzius ir kuzminskas... aukstu irgi yra gal Luka pradės trajakus mėtyt
2021-06-20
-11
Atsakyti
O apie nekviestus žaidejus irgi kalbejo?
kur D Mo, makalo tu krūva? Dar mažai prisimakalojai, dar noretum nuo lenkų gaut jo? nes slovenai tai sues mus. oj tu makalas makalas, tiek vilciu buvo deta po negyvelio adomaičio ir žliumbiko kazlėko. kiek vešiesi žmoniu draugelio statusu? varysi kaip kazlekas po pora, ar užteks vieno? Mačiulis jauciu best friend tavo makalai, jo? abu tik papizdelint galit, kaimiečiai. žurnalistai bailiai net nepaklausia tiesioginių klausimų - Sabo komunizmas skandina musu krepšini, geda federacijai.
2021-06-18
+4
Atsakyti
August
zibena i lt vyr trenerio pazicija
2021-06-18
-2
Atsakyti
As
Kviesk greičiau Mačiuli, žiūriu į nuotraukas ir plika akim matosi, kad trūksta SF/PF KOVINGO, protingo, patikimo
2021-06-18
+2
Atsakyti
Tomas
Maskoliūnas gauna gerą algą iš LKF, o mums po atrankos bus
2021-06-17
+2
Atsakyti
Jgg
Kol tas asilas treniruos rinktinė tol mes apsoliucei nieko nepasieksi pamatysite jis negali būti vyr. Treneriu
2021-06-17
-5
Atsakyti
Netikiu, kad su situ treneriu iveiksim Slovenija.
2021-06-17
+14
Atsakyti
oi tas makalas is kowno
2021-06-17
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.