Prie slovėnų rinktinės prisijungė dar vienas NBA krepšininkas

2021-06-21 10:11
Nuotr.: USA Today – Scanpix
Nuotr. USA Today – Scanpix

Lietuvoje olimpinio kelialapio sieksianti Slovėnijos rinktinė sulaukė antrojo NBA krepšininko – prie Luka Dončičiaus sekmadienį prisijungė ir sezoną Denverio „Nuggets“ ekipoje baigęs Vlatko Čančaras.

24-erių 203 cm ūgio puolėjas sezoną užbaigė birželio 12 dieną.

Antrąjį sezoną NBA sužaidęs slovėnas vidutiniškai rinko po 2,1 taško ir 1,2 atkovoto kamuolio.

„Džiaugiuosi vėl būdamas su vaikinais, jausmas tikrai yra puikus, – Slovėnijos krepšinio federacija cituoja Čančarą. – Visada smagu sugrįžti į namus, garbė žaisti Slovėnijos rinktinėje. Tai buvo mano pirmoji treniruotė, mane vis dar veikia laiko skirtumas. Prireiks šiek tiek laiko, jog įprasčiau prie mūsų žaidimo sistemų. Lietuvoje turėsime tobulėti nuo rungtynių iki rungtynių. Tikiuosi geriausio.“

Kartu su Čančaru prie rinktinės prisijungė ir Aleksejus Nikoličius, kuris baigė sezoną Prancūzijoje. Po šių papildymų Slovėnijos rinktinėje treniruojasi visi 15 krepšininkų.

Slovėnijos rinktinė savo šalyje treniruosis iki birželio 25 dienos, o tuomet išvyks į Kauną.

Slovėnija sužaidė dvejas draugiškas rungtynes, kuriose dukart įveikė Kroatiją.

Kaune vyksiančioje olimpinių žaidynių atrankoje Slovėnija grupėje žais su Angola ir Lenkija. Kitoje grupėje rungtyniaus Lietuva, Pietų Korėja ir Venesuela.

Į olimpines žaidynes pateks tik atrankos turnyro nugalėtoja.

Slovėnijos rinktinės kandidatai: Jaka Blažičius, Vlatko Čančaras, Jakobas Čebašekas, Žiga Dimecas, Luka Dončičius, Zoranas Dragičius, Gregoras Hrovatas, Janas Kosi, Miha Lapornikas, Edo Muričius, Aleksejus Nikoličius, Klemenas Prepeličius, Maticas Rebecas, Luka Rupnikas, Mike'as Tobey.



Komentarai:

Eh
Sirvydis su pora metų daugiau patirties. Netoli identiškumo.
2021-06-21
-5
Atsakyti
djgaffer
Paverkim dabar,nes pas slovėnus monstras Čančaras atvyko.Super žaidėjas,daug geresnis už Luką,net 2 tšk.meta,viskas,mums šansų nėra,olimpiados nėra,baisu,tegul visi mūsų žaidėjai baigia dabar karjeras,o federacija pasako FIBAI,kad rinktinė žais su mėgėjais žaidėjais ir tik prieš Liuksemburgus,Kosovus ir albanus.😁 Aš čia aišku sarkastiškai kalbu,nes net šlykštu žiūrėt,kaip yra bijoma tų slovėnų.Dar ne prieš tokius mūsiškiai žaidę,amerikonus yra nugalėję,tai gal baigim pagaliau verkti dėl varžovų.Jie mūsų bijo,ne mes jų galų gale!!!Būsim olimpiadoj,mažiau pergyvenkit.
2021-06-21
+4
Atsakyti
x
nereikia verkti , mes tokius du NBA žaidėjus net į rinktinę neėmėm .
2021-06-21
Atsakyti
Darko
ko čia visi šikat į tas kelnes. jei gausim ir gerai, gi nėr tada ką veikt olimpiadoje. Manau slovėnai mūsų labiau bijo.
2021-06-21
+5
Atsakyti
Jonas
negasdinkit, musu ir taiptu jau prisisike I kelnes, makaluotojas isprotes.
2021-06-21
-12
Atsakyti
Visi
bijo...
2021-06-21
-2
Atsakyti
Baisu darosi
nu ir atbalados makaluotoja, jau vien pagalvojus kas Luka bandys stabdyti baisu darosi...grigonis, butkevicius??? sedekerskis???deja bet liksim be olimpiniu...
2021-06-21
Atsakyti
ciongas
Ponas 2,1 taško.
2021-06-21
-1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 13

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.