Ambicingi „Mavericks“ užmojai: vasarą sieks persivilioti Leonardą

2021-07-02 09:16
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Luka Dončičiui solidaus pagalbininko ieškantis Dalaso „Mavericks“ klubas nusitaikė į Los Andželo „Clippers“ žvaigždę Kawhi Leonardą.

Kaip praneša „The Ringer“ apžvalgininkas Kevinas O‘Connoras, Leonardą į savo gretas bandys persivilioti Majamio „Heat“ ir „Mavericks“, tačiau būtent Dalaso ekipos šansai yra laikomi realesniais.

O‘Connoro šaltinių teigimu, kai kurių NBA komandų vadovai „Mavericks“ laiko rimta grėsme siekiant persivilioti Leonardą, nes Dalaso klubas savo algų kepurėje gali sukurti vietos maksimalios vertės kontraktui.

Taip pat pridedama, kad Leonardas užmezgė puikius santykius su naujuoju „Mavericks“ generaliniu vadybininku Nico Harrisonu, kuomet krepšininkas reprezentavo „Nike“, o Harrisonas buvo šios kompanijos vadovu.

Leonardas šią vasarą gali tapti laisvuoju agentu, jeigu pasinaudos galimybe nutraukti esamą sutartį. Jeigu puolėjas nuspręstų tokia galimybe nepasinaudoti, jis artėjantį sezoną uždirbtų 36 mln. JAV dolerių.

Jeigu Leonardas priimtų sprendimą nenutraukti sutarties, jis taip pat galėtų su „Clippers“ sudaryti naują ketverių metų 181,5 mln. dolerių kontraktą, kuris įsigaliotų nuo 2022-2023 m. sezono. Tokiu atveju Leonardas per artimiausius penkis sezonus uždirbtų 217 mln. dolerių.

Leonardas reguliariajame sezone šiemet fiksavo 24,8 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

Atkrintamosiose puolėjas sužaidė 11 susitikimų, per kuriuos vidutiniškai rinko po 30,4 taško, 7,7 sugriebto kamuolio bei 4,4 rezultatyvaus perdavimo. Vis dėlto Leonardo sezoną anksčiau laiko užbaigė dešiniojo kelio traumą, dėl kurios jis praleido paskutinius aštuonis susitikimus.



Komentarai:

BoobieDede
Gal Luca labiau į Clippersus? :D :D :D Kawhi gimęs Los Andžele, tai jis namie žaidžia, sunkoka būtų patikėt, kad paliktų namus dėl teksaso. Kažkaip ten Dalase gandeliai eina, kad Luca nebus toks Dirkas :D
2021-07-02
-3
Atsakyti
Anonimas
Paliko San Antoniju, kad griztu i Dalasa ? Kas per kliedesiai, cia tokios naujienos durneliam orentuotos kur nesigaudo kontekste NBA.
2021-07-02
-1
Atsakyti
Anonimas
reikia lukai salia solidaus pastiprinimo,reikia
2021-07-02
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.