Kuzminskas – apie derybas su „Zenit“, sezoną Krasnodare ir karjerą baigusį Spanoulį

2021-07-08 12:35
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Į Sankt Peterburgo „Zenit“ persikėlęs Mindaugas Kuzminskas klubo svetainei davė pirmąjį interviu, kuriame aptarė derybas su Rusijos klubu, pokalbius su Artūru Gudaičiu bei kitus aspektus.

Kuzminskas pripažino, jog derybos su Sankt Peterburgo ekipa praėjo itin sklandžiai.

„Visų pirma, norėčiau priminti, kad visi krepšininkai nori žaisti kuo aukštesniame lygyje, – sakė puolėjas. – Mano kontraktas ėjo į pabaigą ir tuomet sužinojau apie „Zenit“ dėmesį.“

Šį sezoną metami dvitaškiai

56%
18,1
Pataiko: 18,1
Taiklumas: 56,2%
Vieta lygoje: 17
Geriausias pasiekimas: 24
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Alex Poythress

Girdėjau daug gerų dalykų apie trenerį Pascualį, patį klubą, be to pasikalbėjome su Artūru. Įprastai tokiems sprendimams paskiriu nemažai laiko, tačiau šįkart viskas praėjo labai greitai“, – pridėjo Kuzminskas.

– Ar Artūras skatino atvykti į „Zenit“?
– Su Artūru esame draugai, tačiau jis man nedarė jokio spaudimo. Taip jau nutiko, kad kartu žaidėme Milane bei rinktinėje, o dabar sužaisime ir „Zenit“.

– Kaip įvertintumėte praėjusį sezoną su „Lokomotiv“?
– Norėčiau pradėti nuo to, kad „Loko“ pirmą kartą istorijoje reguliarųjį užbaigė antroje vietoje. Manto Kalniečio trauma turėjo didelę įtaką pusfinalio serijoje su UNIKS. Bet kokiu atveju, manau, kad turėjome gerą sezoną.

Iš asmeninės pusės, sezono pradžioje sirgau ir tam tikrą laiką negalėjau rodyti geriausio krepšinio. Po naujųjų metų pasiekiau savo lygmenį, tačiau nemėgstu kalbėti apie save ir leidžiu tai daryti kitiems.

– Rusijoje praleidote pusantrų metų. Kokį įspūdį jums paliko ši šalis?
– Man pasisekė, kad teko gyventi tokiuose nuostabiuose miestuose kaip Milanas, Niujorkas, Atėnai. Krasnodaras taip pat paliko puikų įspūdį: geras oras, skanus maistas ir nuostabūs žmonės, kurie visada buvo pasirengę padėti.

Be abejo, įsimylėjau rusiškas pirtis, kurias su Mantu lankydavome labai dažnai po to, kai mums jas parodė Vitalijus Fridzonas. 

– Kokią nuomonę susidarėte apie VTB Vieningąją lygą?
– Manau, kad tai antra stipriausia lyga Europoje. Artėjantį sezoną trys klubai žais Eurolygoje, o tai daug ką pasako. Be abejo, yra sunkumų su ilgais skrydžiais, laiko zonomis, tačiau tokia jau ta Rusija. 

– Vassilis Spanoulis paskelbė apie karjeros pabaigą. Ką apie jį pamenate?
– Be išskirtinio darbo treniruotėse, jis buvo pavyzdinis žmogus už aikštelės ribų. Jis turėjo visas geriausias įmanomas savybes. Būti geriausiu žaidėju nėra svarbiausias dalykas, kur kas svarbiau yra būti geru žmogumi.



Komentarai:

matau jau kelo komentavo, bet iš karto užkliuvo ir man: "Būti geriausiu žaidėju nėra svarbiausias dalykas, kur kas svarbiau yra būti geru žmogumi." Mindaugai, nusiimk šitą bloką. Nes tokia nuostata gadina tavo karjerą, net jei taip ir nemanai. Būk dabar geriausiu žaidėju. Geru žmogumi galėsi pabūti po karjeros.
2021-07-08
+4
Atsakyti
lol
Kuzmynas neprapuls. Labai perspektyvus rusijos sportininkas. O ir baigus sporto karjera su ta savo sypsena gales pasidaryt karjera televizijoje ar reklamoje. Orbit bez sakhara.
2021-07-08
-1
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Iki šiol keista,kad Maskolius nenaudojo jo svarbiausiose atrankos rungtynėse.Kai nėra kur trauktis,tai išbandai visus įmanomus variantus,gal kažkuris suveiks.Bet juk Maskolius bendrai vadovavo,tai gal ir nereiktų stebėtis jo debiliškais sprendimais.O Kuziai sėkmės,dar reikalingas jis stipriems klubams,šaunuolis.
2021-07-08
+2
Atsakyti
Anonimas
Būti geriausiu žaidėju nėra svarbiausias dalykas, kur kas svarbiau yra būti geru žmogumi - viska apie jį pasako šita frazė :D minkštas jisai, jam svarbu pabūti geru žmogumi
2021-07-08
+8
Atsakyti
Anonimas
nu pamatysim ar kuzminskas sieke eurolygos lygi. nes prie tokio trenerio jai ne suzibes tada ,gales europos taureja zaist iki pensijos.
2021-07-08
+3
Atsakyti
Šaunuolis Mindaugas!!!
2021-07-08
+4
Atsakyti
vilnietis
VTB lyga stipresne uz ACB? 🤡
2021-07-08
-11
Atsakyti
Anonimas
kiek cia budulisku komentaru. kritikuokit kazkaip nesidergdami. nes tik savo menkavertiskuma parodot.
2021-07-08
+10
Atsakyti
alioalio
Na kai jo mama pasake,kad iki 15 metu nesiojo pampersus,viskas pasidare aisku apie sita veikeja ale krepsininka
2021-07-08
Atsakyti
Lol
"Būti geriausiu žaidėju nėra svarbiausias dalykas, kur kas svarbiau yra būti geru žmogumi" - jam tiktu buti kunigu
2021-07-08
-4
Atsakyti
Anonimas
koks lopas
2021-07-08
-5
Atsakyti
Anonimas
Jau sitas skystablauzdis tai visur turi pamineti, kad labai ilgai ir sunkiai priimineja sprendimus, visai kaip bobos :)
2021-07-08
-8
Atsakyti
Anonimas
tau tik krekenavos desreles reklamuot, aviuk.
2021-07-08
-3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 15

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.