Olimpinė legenda Schmidtas: „Jeigu kažkas ir sumuš šį rekordą, norėčiau, kad tai būtų Luka“

2021-07-26 22:37
Nuotr.: 2017 Getty Images
Nuotr. 2017 Getty Images

Ankstyvą pirmadienio rytą įvykęs Lukos Dončičiaus benefisas buvo toks įspūdingas, kad pasiuntė visą pasaulį ieškoti olimpinių žaidynių rekordų. Slovėnų vunderkindas savo olimpiniame debiute sukratė 48 taškus. Ir čia nėra klaida – 48. Beveik pusšimtį.

48 taškai – antras geriausias rezultatas olimpinių žaidynių istorijoje ir aukščiausias rodiklis per pastaruosius 33 metus. 48 taškus olimpines žaidynėse yra pelnęs ir Lietuvoje gimęs australas Eddie Palubinskas.

Kas yra pirmasis? Legenda, 5 olimpiadų dalyvis ir Brazilijos krepšinio mohikanas Oscaras Schmidtas, kuris 1988 metų Seulo olimpinėse žaidynėse į Ispanijos krepšį atseikėjo 55 taškus, užfiksuodamas iki šiol nepamuštą rekordą. Tiesa, Luka pirmadienį privertė jį susvirduliuoti.

Toks pasirodymas sukėlė grandininę pasaulio reakciją: pasisakė tokie garsūs atletai kaip Manu Ginobili, Kendrickas Perkinsas, J.J. Barea, Andrew Bogutas ir buvęs Lukos komandos draugas Slovėnijos rinktinėje – Goranas Dragičius.

Pasisakė ir olimpinio rekordo savininkas Schmidtas. Tinklalapis BasketNews pabandė susiekti su 63-ejų brazilų krepšinio legenda ir šis atsiuntė atsakymą per Brazilijos krepšinio federaciją.

Schmidtas nevyniojo žodžių į vatą ir kalbant apie jo pačio rekordo pamušimą, turi savo favoritą.

„Aš esu didžiulis Lukos fanas ne vien dėl jo įgūdžių, bet dėl aistros žaisti už savo gimtąją šalį. Jeigu kažkas ir sumuš šį rekordą, norėčiau, kad tai būtų Luka“, – rėžė penkiskart olimpinių žaidynių dalyvis.

Schmidtui priklauso visa puokštė olimpinių rekordų. Jis yra pirmas pagal pelnytus taškus (1093) ir įmestus taškus per vieną olimpiadą (338). Taip pat snaiperiui priklauso aukščiausias visų laikų taškų vidurkis per vienerias olimpines žaidynes (42,3).

Schmidtas viename interviu yra pripažinęs, jog ne kartą turėjo galimybę žaisti NBA, tačiau dėl tuometinių taisyklių nebūtų galėjęs atstovauti nacionalinei rinktinei ir iš patriotizmo savo šaliai už Atlanto neišvyko.



Komentarai:

ed
Iš viso, kam tie rekordai rūpi ? Šaunuolis Luka, kad tokių š nesivaiko, kaip pvz. Westbrookas, vieną sezoną praktiškai žaidė vardan rekordų, savo trigubu dublių... Luka komandos bičas, žaidžia dėl pergalės !
2021-07-27
-1
Atsakyti
Anonimas
kas čia per mada su tuo "sukratė"?:D visur visi kalbėdami apie Lukos pasirodymą naudoja tik šitą veiksmažodį. "įmete", "pelnė", "surinko" jau nebe kieta?
2021-07-27
-3
Atsakyti
Anonimas
doncicius yra robotas ir taskas:D
2021-07-27
-7
Atsakyti
ayo
Gal uzteks apie ta Donciciu rasyti tiek daug? Eina LeBrono karjera i pabaiga, tai radote nauja Broniu kur apie kiekviena jo pirstelejima (ar apie kiekviena interviu kur jo minimas vardas) irgi rasysite dabar?
2021-07-26
-3
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Žaidėjas,kurio rekordus dar ilgai nieks nepagerins.Na,Luka parodė,jog bent jau vieną galima pamušti,bet kitus tai sunkiai.Norint tai padaryti,turi pastoviai žaisti olimpinėse ir turėti aukštą taškų vidurkį.Šiuo metu gal tik Luka ir gali tai padaryti,tik bėda,jog slovėnai pirmą kartą apskritai žaidžia olimpiadoje ir sunku tikėtis,jog dabar ims ir sudalyvaus dar keturiose iš eilės.Iš JAV kažkas galėtų,bet ten visada daug naujų žaidėjų žaidžia.Mes stabilūs su olimpinėm,atmetus šitas,bet neturim labai gero taškų darytojo.Todėl Schmidto taškų rekordai dar ilgai gyvuot gali.
2021-07-26
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 6

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.