Scariolo atidavė pagarbą puolime strigusiam Dončičiui: „Jis parodė savo klasę, psichologinę stiprybę“

2021-08-01 16:13

Be pralaimėjimų iki tol olimpinėse žaidynėse žengusi Ispanija pirmąją nesėkmę patyrė prieš pat atkrintamąsias. Pasaulio čempionai krito prieš Slovėniją, kuri šią vasarą žengia be kluptelėjimų, o į priekį slovėnus tempia Dalaso „Mavericks“ žvaigždė Luka Dončičius.

Vis dėlto 48 taškus pirmose savo olimpinėse rungtynėse sukratęs Luka šiandien nebuvo pats pavojingiausias Slovėnijos žaidėjas puolime. Per 34 minutes Dončičius surinko 12 taškų ir iš žaidimo išsimetė vos 7 metimus, pataikydamas 2.

Nepaisant blankoko pasirodymo atakuojant krepšį, Luka darė kitus darbus – atkovojo 14 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Fotogalerija

Po mačo ispanų treneris Sergio Scariolo nukėlė kepurę prieš varžovų lyderį.

„Slovėnija – gera komanda ir tai nėra vien Dončičius. Aš esu pamalonintas, kaip Luka skaitė situaciją ir į ją sureagavo, – komplimentus žarstė italas. – Jis parodė savo klasę, psichologinę stiprybę, savo konkurencingumą ir supratimą, kas vyksta. Mes beveik pasiekėme tai, ką norėjome, bet reikia atiduoti pagarbą varžovui. Jie yra labai talentingi ir kovingi žaidėjai, net ir neskaitant Lukos.“

Pralaimėję slovėnams ir C grupėje užėmę antrąją vietą, ispanai ketvirtfinalyje susitiks su JAV rinktine, kuri prieš pat turnyrą turėjo favoritės statusą laimėti olimpiadą.

Paklaustas apie laukiantį ketvirtfinalio mūšį, Scariolo dar nežinojo savo varžovų, tačiau išreiškė nerimą dėl savo žaidėjų būklės.

„Esame atsistatymo režime ir nesame pasiruošę kitam varžovui, net jei ir tai, kas laukia mūsų ketvirtfinalyje, pareikalaus tiek jėgų, kiek dabar turime, – nerimavo Scariolo. – Mes turime atsistatyti per vieną dieną ir pasiruošti kovoti, kaip mes visuomet ir darėme. Ispanija yra ir buvo legendinė komanda, kuri sugebėjo būti konkurencinga ilgus metus, nesvarbu, kokie žaidėjai mums atstovaudavo, nesvarbu, kaip keitėsi kartos. Mes tiesiog turime išlikti savimi ir išlaikyti savo identitetą.“

Ketvirtfinalis tarp JAV ir Ispanijos rinktinių startuos antradienį 7.40 val. Lietuvos laiku.



Komentarai:

Anonimas
djgaffer Toks jau tas Luka-kai neina rinkt taškų,jis kitais būdais padeda rinktinei juos pelnyti.Dėl to ir vadinamas vunderkindu bei visais kitais epitetais.Tai žaidėjas,kuris tiesiog gimė tam,jog žaistų krepšinį ir pakeltų jį į kitą lygį.Ir jis yra puikus pavyzdys,kad net ir nebūdamas labai atletiškas ar fiziškai stiprus,vistiek gali tapti dominuojančia jėga.
2021-08-01
+5
Atsakyti
Anonimas
tiek usa tiek slovenijai laisvas kelias i finala. o ten usa ims.
2021-08-01
-5
Atsakyti
Anonimas
kazkuri europos komanda bus finalinke 100%
2021-08-01
-5
Atsakyti
Anonimas
Nais
2021-08-01
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 5

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.