Prieš laukiančią akistatą su Dončičiumi – Batumo pokštai: „Galime pasikviesti Kawhi“

2021-08-04 22:11

Jau ketvirtadienį Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalyje į tarpusavio dvikovą stos Slovėnijos ir Prancūzijos rinktinės. Prieš artėjančią dvikovą Prancūzijos puolėjas Nicolas Batumas nestokojo geros nuotaikos.

Paklaustas apie laukiančią akistatą su Luka Dončičiumi ir kaip jį reikėtų stabdyti, Batumas atsigręžė į komandos draugą Los Andželo „Clippers“ gretose.

„Galime pasikviesti Kawhi (Leonardą)“, – šmaikštavo Batumas.

Šmaikštų palinkėjimą Dončičiui paskyrė ir buvęs Prancūzijos krepšininkas Stephenas Brunas.

„Luka, aš tikrai tave myliu, bet tikiuosi, kad ketvirtadienį žaisi š*dinai. Taip, kaip Kristaps su „Mavs“, – tviteryje rašė Brunas.

Kol kas Slovėnijos rinktinės žvaigždė olimpinėse žaidynėse fiksuoja beveik trigubą dublį siekiančius rodiklius – 26,3 taško, 10 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus.

„Slovėnai yra Europos čempionai ne be priežasties, – surimtėjęs pratęsė Batumas. – Luka vis dar nėra pralaimėjęs su rinktine, tačiau sutinku, kad jis – ne vienintelis geras žaidėjas šioje komandoje. Be abejo, Luka yra vienas geriausių, o gal net geriausias pasaulio žaidėjas.“

„NBA atkrintamosiose bandėme viską, tačiau jis vis tiek rinko daug taškų. Nepaisant to, čia tikiuosi kitokių rungtynių nei JAV. Pasikartosiu, kad Luka yra pirmoji žvaigždė, bet pažiūrėkite, kaip su vokiečiais žaidė Zoranas Dragičius. Mike‘as Tobey taip pat tapo solidžiu pastiprinimu“, – užbaigė Batumas.

Tuo metu vyriausiasis Vincentas Collet prieš laukiančią dvikovą taip pat teigė, kad susikoncentruoti tik į Dončičių būtų klaidinga.

„Be abejo, negalime leisti Dončičiui pelnyti 50 taškų, bet galvoti tik apie vieną žaidėją būtų klaida, – komentavo Collet. – Stebėjau slovėnų mačą su Ispanija, kuomet Luka turėjo problemų su pražangomis, bet jo komandos draugai sužaidė puikiai.“

„Slovėnija – komanda, turinti fantastišką lyderį, kuris yra apsuptas nepriekaištingai sustyguoto orkestro. Jie žino vienas kitą labai gerai, vienas kitu pasitiki ir laukia, kol Luka perduos kamuolį. Slovėnai taip pat išsiskiria neeiline kovingumo dvasia. Bus tikrai sunku“, – pridėjo Prancūzijos rinktinės strategas.

Savo ruožtu Aleksandras Sekuličius pažymėjo, kad prancūzai gali pasigirti itin gera ir gilia sudėtimi.

„Laukia milžiniškas iššūkis ir komandinė gynyba bus labai svarbi, – sakė Slovėnijos vyr. treneris. – Kiekvienas žaidėjas privalės žinoti savo užduotį bei suvokti, iš kur ir kada ateina didžiausias pavojus.“

„Mes galime pradėti nuo to, kad prancūzai turi fantastišką gynėjų liniją, pradedant Evanu Fournier ir baigiant Nando De Colo. Tuomet negalima nepaminėti patyrusio Batumo ir vieno geriausio NBA centrų Rudy Goberto. Būtent todėl turėsime atiduoti daug energijos“, – tęsė Sekuličius.

Strategas taip pat pripažino, kad Dončičius šiose olimpinėse žaidynėse matė praktiškai visas įmanomas gynybas.

„Luka vėl bus pagrindinis taikinys. Žaidėme ketverias rungtynes ir visose buvo skirtingos gynybinės taktikos. Luka atrasdavo atsakymus, tačiau tuo pačiu pasinaudodavome atsiradusiomis erdvėmis ties kitais žaidėjais“, – užbaigė Sekuličius.

Prancūzijos ir Slovėnijos rungtynės startuos ketvirtadienį 14 val. Lietuvos laiku.



Komentarai:

Anonimas
djgaffer Susitiks dvi nepralaimėjusios rinktinės,laukia tikras krepšinio vakarėlis.Ir vieni,ir kiti turi savų pliusų,tik gal slovėnai kol kas užtikrinčiau atrodo.Tiesiog tobulai susiliejus ir subalansuota komanda,kurios atsiranda vos kartą per dešimtmetį.O Lukos tikrai francai nesustabdys vien dėl to,kad jis mėgaujasi svarbiausiose rungtynėse,tada jis jaučiasi geriausiai.Taip kad,francam laukia sunkus pusfinalis.
2021-08-04
+5
Atsakyti
Anonimas
Bet koks Lukos geras aikstes matymas,jeigu dengia dviese,sunku taskus daryt,tai nemeta,nesistengia daryt taskubet kokia kaina visada suranda kam perduoti kamuoli laisvam
2021-08-04
+1
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 3

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.