Be medalio debiutinėje olimpiadoje likęs Dončičius plakė save: „Neturėčiau taip elgtis“

2021-08-07 17:52

Gražiai besiklosčiusi Slovėnijos krepšinio pasaka baigėsi liūdnai. Nė vienerių rungtynių iki pusfinalio šią vasarą nepralaimėję Europos čempionai lemiamos atakos metu suklupo prieš prancūzus, o mače dėl trečiosios vietos turėjo pripažinti medalių išalkusių australų pranašumą bei liko per žingsnį nuo prizininkų pakylos (93:107).

Po mačo Slovėnijos rinktinės lyderis 22-ejų Luka Dončičius neslėpė apmaudo dėl paleistų medalių ir kaltino save už netinkamą elgesį. Tiek mače su prancūzais, tiek rungtynėse dėl trečiosios vietos Dončičius užsidirbo po techninę pražangą ir nevengė aštrių diskusijų su arbitrais.

„Pagarba Australijai. Jie sužaidė nuostabiai ir negaliu kitaip sakyti. Atrodė, kad jie negali pramesti ir, žinoma, jie to nusipelnė, nes žaidė geriau už mus. Aš labai didžiuojuosi savo komanda, tačiau jaučiuosi blogai dėl savo tautos, kurie mus palaikė Slovėnijoje. Aš žinau, jog visi mus palaikė ir mes norėjome jiems laimėti medalį.

Fotogalerija

Visi buvome susikoncentravę, tačiau buvome per daug emocionalūs abejose rungtynėse, ypač aš. Aš turiu iš to pasimokyti ir tikrai neturėčiau taip elgtis. Mes žaidėme savo šaliai, kurioje mus palaiko 2 milijonai žmonių ir norėjome jiems parvežti medalį. Buvome toli nuo savo šeimų ir, patikėkite, atidavėme visą save“, – po mačo kalbėjo Luka.

Lukos du prieš du partneris, natūralizuotas amerikietis Mike'as Tobey teigė, kad didžiulės įtakos nesėkmingam olimpiniam finišui turėjo dramatiškai pralaimėtas pusfinalis prieš Prancūziją.

„Mes buvome tiek psichologiškai, tiek fiziškai išvargę nuo pusfinalio, – po mačo pripažino 13 taškų surinkęs puolėjas. – Buvome per vieną ataką nuo finalo. Yra sunku atsitiesti po tokios nesėkmės ir dar Patty Millsas sužaidė nuostabų mačą. Skaudu taip pralaimėti, bet turėjome puikų turnyrą. Komandos buvo fenomenalios ir negaliu sakyti, jog nesikovėme. Žiūrint į bendrą paveikslą, buvo sėkminga vasara.“

Po pralaimėto bronzinio finalo slovėnų vyr. treneris Aleksandras Sekuličius priminė pasauliui, jog jo komanda turėjo kur kas ilgesnę vasarą nei daugelis jų varžovų bei negailėjo pagyrų savo auklėtiniams.

„Iš visų pusfinalių komandų, bet buvome vieninteliai, kurie žaidė atrankos turnyre. Tuo metu turėjome pasiekti piką ir yra labai sunku pasiekti dar vieną piką, ypač tokiame turnyre, kaip šis. Vis dėlto mes šokiravome pasaulį, visi mūsų bijojo. Aš žinau tai. Visi bijojo Dončičiaus ir Prepeličiaus. Mes esame kartu du mėnesius ir aš jais didžiuojuosi“, – užtikrintai kalbėjo strategas.

Vis dėlto po mačo Sekuličius pametėjo akmenį į FIBA daržą ir tiek tviteryje, tiek spaudos konferencijoje tarp eilučių užsiminė, jog nebuvo patenkintas teisėjavimu prieš savo žvaigždę Dončičių.

„Noriu pasakyti dar vieną dalyką: šis vyrukas (Dončičius) kiekvienose rungtynėse žaidžia prieš penkis žmones, o jie prieš jį daro įvairius dalykus. Aš suprantu jo pyktį, bet jis turi būti apsaugotas“, – rėžė treneris.

Tviteryje Sekuličiaus žinutė skambėjo taip:

„Tokie žaidėjai, kaip Luka Dončičius, kada nors turi būti apsaugoti.“

Pats Luka buvo kiek kitos nuomonės ir vėl kaltino save.

„Man yra 22-eji ir aš turiu iš to mokytis. Tai yra jų būdas pabandyti įlįsti į mano galvą,  o jei aš juos įsileidžiu – tai yra mano klaida“, – kalbėjo 20 taškų mažajame finale pelnęs Dončičius.

Nepaisant nesėkmės, slovėnų snaiperis Klemenas Prepeličius nestokojo pozityvo ir žvelgė į šviesą rinktinės ateitį.

„Aš noriu išskirti vieną labai pozityvų dalyką. Šiemet man bus tik 29-eri, o esu vienas vyriausių rinktinės žaidėjų. Mūsų laukia puiki ateitis. Luka yra jaunas, Vlatko taip pat, ir kiti žaidėjai taip pat yra jaunesni už mane. Taigi, turėsime dar daug galimybių iškovoti medalį ir tai nėra paskutinis žodis, kurį Slovėnija tarė FIBA krepšinio pasaulyje“, – kalbėjo gynėjas.



Komentarai:

Anonimas
man asmeniškai jis atrodo kaip lytine auka
2021-08-08
-4
Atsakyti
Anonimas
djgaffer Luka dar jaunas,bet mąstymas neeilinis.Pats supranta,jog karščiavosi,emocijos paėmė viršų.Čia ir yra dažna jaunų žaidėjų bėda,kad per didelį norą tu labiau pakenki komandai,nei jai padedi.Bet jis su laiku susitvarkys,net neabejoju.O Prepeličiaus optimizmas įkvepiantis,tik viena bėda.Pirma jiems dar reiks patekt į tuos FIBA turnyrus.Na,į kitų metų EČ jau patekta,bet prisimenant atrankas,tai į kitus turnyrus bus velniškai sunku patekt.Nes tiesiog nėra pas juos daug aukštos klasės žaidėjų,atmetus NBA ir EL žaidžiančius,panašiai,kaip su latviais.Tai atrankose jiems bėdų bus.
2021-08-08
Atsakyti
Anonimas
Tas gaidys jau žaidžiant prieš Lietuvą turėjo būti išmestas iš aikštės, nes bliudlaižis neužsidarė. Bet lašininei žvaigždei niekas nešvilps.
2021-08-08
-1
Atsakyti
Anonimas
Doncicio naudai ir taip buvo svilpiama pakankamai daug, tegu nesvaigsta, kad reik ji saugot. Isverkia jis tas prazangas
2021-08-08
Atsakyti
Nu jau per daug pažadais nesimėtik prepeličiau, Slovėnija turbut jau koki 100 metų Olimpiados nematis, buvo pirmas ir vienintelis šansas Tokijuje medali iškovot bet tuom nepasinaudojot.
2021-08-08
+4
Atsakyti
Anonimas
Vis delto juodaodziai turi privalumu,daugiau istvermes,geresni fiziniai duomenys,nemaciau ,kad jau ten amerikieciai labai stengtusi po pirmo pralaimejimo vistiek zinojo,kad uz visus stipresni ir laimes
2021-08-07
-4
Atsakyti
Anonimas
nemegstu doncic, tai gali but saliska, padiskutuojam. Realiai doncic nesuzaide nei vienu varzybu pries rimtus varzovus. ispanai, prancuzai ir australai uzdenge ji. na surinko jis tuos trigubus, bet kai reikejo nepatempe. klaidu daug, taiklumas prastas, sprendimai ir nekokie. pavargo? o kodel mills nepavargo? durant? jauniausias is superstaru buvo, grupej 1 rimtos varzybos, ketfirtfinalis ir lengvas. kur galejo pavargt? yra diskusiju kodel porzingis prastai atrodo. ziurint slovenus galima suprast kodel. Geras zaidejas negali zaist su doncic, nes tiesiog negauna kamuolio. ok tokie grybai kaip prepelic ar tobey tai naudojas proga, doncic pasas o tie meta, kad tam assista uzskaitytu. bet rimti zaidejai negali taip lost. panasiai kaip harden, westbrook, wall ir pan. necempioniski zaidejai, statistikos vergai
2021-08-07
-5
Atsakyti
Anonimas
Matesi,kad Doncicius pervarges,tie trumpi metimai i lanka nuovargio zenklas,nera lengva visas rungtynes gerai zaisti kai pries tave dvigubinama ginyba
2021-08-07
-1
Atsakyti
Esu Dalaso fanas ir šiaip Slovėnai man labai primena Lietuvą daug požiūriu, tik man kažkiek net neramu dėl Lukos. Toks jaunas, o jau turi savo NBA komandą, skrenda pas jį NBA treneria komandos treneris su žvaigždėmis, kad tik pratęstų kontraktą... Jis protingas vaikis, bet jeigu jo aplinkoje bus daug padlaižių, jis gali pradėti priimti neteisingus sprendimus... Tikiuosi ta šlovė jo talento neužgoš.
2021-08-07
-2
Atsakyti
Anonimas
Galejo Lukai ir blogiau baigtis. Pvz jaunystei butu persipises galva ir tektu uz Ryta lost...
2021-08-07
Atsakyti
Anonimas
nebeverk gavai ko buvai vertas parvesi y slovenija bulbini medali, nebutum toks pasikeles gal butu viskas kitaip maziau kalbu su teisejais ir butu viskas gerai bet pasijautiai per didele zviozda
2021-08-07
+8
Atsakyti
Anonimas
lietuviu nepagaidino, pagaidino makaliunas, butu sedekerdkis, tikrai butu luka uzdengtas, o kai dimsa pastato pries lasiniuoti, nieko negalima ir kito tiketis. tadas nebutu juo visai isjunges, bet pristabdes butu, tad cia makaliunas kaltas
2021-08-07
Atsakyti
> Anonimas
Lašiniais apaugęs vikšras pagaidino raumeningus liesus lietuvius. Didžiuojiesi to? Ir dabar lietuviai sėdi dugne, kad ir kaip to nenorėtumei.
2021-08-07
-5
Atsakyti
ha, net naturalizuotas zaidejas medalio negarantavo, taip ir reikia jum. karma is a bitch.
2021-08-07
+3
Atsakyti
Anonimas
eik eik, fuksai baiges, kai pasirode rimtesnes komandos, nugalejot viena veteranu komanda ispanija ir tiek, geriau pirkit kokua kita zviozda kad galetumeteka nors laimet, abgailetina komanda kuri naturalizuoja visokius smikius, liurbiai, net is grupes nebutumet iseje turbut, be tobey, dar 3 metai luka pabegios, ir nuo svorio keliai neislaikys , galimos traumos (tikrai nelinkiu) , nes jau 22 lasiniais apauges, storas nerangus viksras, tad sekmes grizt i realybe su savo uleb team grajokais smaukytis du rumunijom, jusu laikas neilgas, jums iki LT dar toli toli.
2021-08-07
+4
Atsakyti
Anonimas
baigesi pasaka, su geru treneriu europos cempionate sunesiosim grupeje
2021-08-07
+3
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 31

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.