Vyriausio „Lietkabelio“ žaidėjo etiketės atsikratęs Lipkevičius džiaugiasi naujuoju Europos taurės formatu

2021-08-20 17:13
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pasiruošimą tęsiančiame Panevėžio „Lietkabelio“ liko penki žaidėjai, kuriuos žaidė komandoje ir praėjusiame sezone.

Vienas jų – kapitonas Vytenis Lipkevičius, kuris Panevėžyje pradeda jau ketvirtąjį sezoną. 32-ejų puolėjas juokavo, kad dabar nebebus vyriausias ekipoje, kadangi atvyko 35-erių Kasparas Berzins.

Interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei Lipkevičius apibūdino prabėgusį sezoną, kalbėjo apie dabartinę komandos sudėtį ir pasikeitusį Europos taurės formatą, kuris į Panevėžį pakvies itin garsius vardus.

Vytenis Lipkevičius

Vytenis  Lipkevičius
Pozicija: SF
Amžius: 32
Ūgis: 198 cm
Svoris: 98 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

– Kaip prabėgo atostogos?
– Tikrai labai greitai, jeigu lygintume su pernai metais, kadangi buvo keliais mėnesiais trumpesnės. Su šeima buvome užsienyje pailsėti, tada sportavau ir prasidėjo treniruočių stovykla.

– Jaunimas vasarą skiria tobulinti kažkokius elementus. O kaip elgiasi veteranai?
– Tokiame amžiuje jau reikia derinti viską. Sportuoti būtinai reikia, nes visiškai sustoti yra labai pavojinga. Daugiau darbo būna su fizinio rengimo treneriu. Pasigydžiau minimalias traumas, pastiprinau kūną ir tiek.

– Kaip įvertintumėte praėjusį sezoną?
– Būtų labai geras, jeigu būtume patekę į Europos taurės antrą etapą ir būtume žaidę LKL finale, tada nebūtų prie ko prikibti. Dabar sezoną įvertinčiau geru aštuonetu. Sezono pabaigoje galėjome geriau, ypatingai serijoje su „Rytu“. Turbūt ir Vinaleso situacija kažkiek išderino komandą. Visi pasimokėme iš praėjusio sezono klaidų, tad kibsime į darbus bei bandysime kažką nustebinti.

– Kaip jums atrodo dabartinis „Lietkabelis“?
– Su Kasparu juokavau, kad nebūsiu vyriausias komandos žaidėjas. Pernai mums pristigo patirties, kas lemdavo didelius bangavimus, kai po gerų rungtynių sekdavo labai prastos. Dabar turėsime įdomų mišinį jaunų ir patyrusių žaidėjų.

– Ar visus naujokus pažįstate?
– Su Oreliku žaidėme Prienuose, kažkada Žemaitis ateidavo pasportuoti iš „Žalgirio“ dublerių. Prieš daugumą esu žaidęs, tad visi pažįstami. Tikrai dėl to problemų nebus ir rasime bendrą kalbą.

– Ar pasikeitęs Europos taurės formatas yra naudingas „Lietkabeliui“?
– Žinoma, kad naudingas. Pažiūrėkite, kokie varžovai grupėje. Tiek žaidėjams malonu žaisti prieš tokius varžovus, tiek sirgaliams turėtų būti įdomu ateiti į areną ir stebėti rungtynes. Tiek mums, tiek miestui bus šventė. Norėtųsi, kad kandžiotume visus varžovus ir kovotume dėl pergalių kiekvienose rungtynėse.



Komentarai:

Lūzerių
chebrytė. kaip ir kiti iš degalinės su vengru treneriu.
2021-08-21
+14
Atsakyti
Savas
sveikatos Lipkei, neprarask kovingumo, kuri pastoviai iki siol rodei. Sekmes komandai, tikim ja ir lakiame starto
2021-08-20
+9
Atsakyti
Cepkelis
lauksim geru rezultatu. komanda nuteikia optimistiskai
2021-08-20
-7
Atsakyti
eskimas
nu laukiam sezono naujo, visai simpatiška komanda atrodo
2021-08-20
-2
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 4

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.