Kompromisas rastas: „Lietkabelis“ kitą sezoną namų rungtynes žais Panevėžyje

2021-08-30 12:18
Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Praėjusį sezoną LKL bronzos medaliais pasidabinęs Panevėžio „Lietkabelio“ klubas šią vasarą pasipildė net septyniais naujais žaidėjais ir netrukus vėl pradės treniruotes namų aikštėje Panevėžio „Cido“ arenoje, rašoma pranešime spaudai.

Dėl pasikeitusio Europos taurės formato šį sezoną panevėžiečiai gyvai išvys dar daugiau tarptautinių rungtynių.

Nuo rugpjūčio vidurio Aukštaitijos sporto rūmuose besitreniruojanti „Lietkabelio“ komanda netrukus grįš į „Cido“ areną, kurioje namų rungtynes žaidžia nuo pat jos atidarymo 2008 metais.

Panevėžio klubas artėjantį sezoną čia planuoja sužaisti mažiausiai 15 LKL, vienerias Karaliaus Mindaugo taurės bei devynerias Europos taurės rungtynes.

Tinklalapis BasketNews kiek anksčiau skelbė, jog egzistavo tikimybė, kad „Lietkabelis“ namų rungtynes būtų priverstas žaisti Kaune, Pasvalyje arba Kėdainiuose.

Tokia situacija susidarė, mat baigiantis koncesijos sutarčiai tarp Panevėžio miesto savivaldybės ir „Cido“ arenos, „Lietkabelis“ iš arenos valdytojų sulaukė gerokai išaugusių nuomos įkainių. Buvo teigiama, kad už „Cido“ arenos nuomą „Lietkabelio“ buvo prašoma apie 300 tūkst. eurų per sezoną.

Palyginimui, tokia suma sudarytų maždaug ketvirtadalį artėjančio sezono klubo biudžeto. Anksčiau „Lietkabelis“ su „Cido“ arena pagal susitarimą dalijosi iš krepšinio renginių gautomis pajamomis.

Vis dėlto „Cido“ arenos vadovas Tomas Inčikas patvirtino, kad susitarimas buvo pasiektas ir džiaugėsi, kad Panevėžio ekipa liks sau įprastuose namuose.

„Jau daugybę metų dirbame su „Lietkabeliu“ ir labai džiaugiamės savo arenoje turėdami prestižinę komandą, sukuriančią šventę ne tik panevėžiečiams, bet ir visiems Lietuvos krepšinio aistruoliams, – sakė Inčikas. – Taip pat esame labai patenkinti pasikeitusiu Europos taurės formatu, nes tai reiškia, jog arenoje svečiuosis dar daugiau garsių užsienio klubų.“

„Nors savo arenoje neturime atskiros salės komandos treniruotėms, stengiamės sudaryti visas įmanomas sąlygas, kad žaidėjai galėtų vienoje vietoje ir rungtyniauti, ir treniruotis. Būdami vieni pagrindinių klubo rėmėjų, suteikiame išskirtines sąlygas ir stengiamės padėti viskuo, kuo tik galime“, – pridėjo Inčikas.

Septyniais naujokais savo komandos sudėtį šią vasarą papildžiusios Panevėžio komandos tikslai naująjį sezoną išlieka nepakitę – serbo Nenado Čanako auklėtiniai sieks patekti į kitą Europos taurės turnyro etapą ir būti tarp prizininkų Karaliaus Mindaugo taurėje bei Lietuvos krepšinio lygoje.

„Nors vasarą neįgyvendinome visko, ką buvome suplanavę, esame patenkinti komandos komplektacija, – sakė „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys. – Žaidėjai motyvuoti ir kai kuriems galbūt nėra taip gerai pažįstami, bet tai tik palieka intrigą.“

„Džiaugiamės pasiekę susitarimą su mūsų partneriais ir rėmėjais „Cido“ arena, todėl noriu jiems padėkoti už geranorišką požiūrį tiek praeityje, tiek ir dabar“, – pridėjo Purlys.

Purlys taip pat atkreipė dėmesį į palankiai pakeistą Europos taurės formatą.

„Naujasis Europos taurės formatas mums yra tikrai palankus, nes vietoje 10 vieno etapo rungtynių dabar turėsime bent 18, todėl panevėžiečiai vietoje 5 garantuotų mačų išvys beveik 10 rungtynių.

Negana to, tarp mūsų varžovų pamatysime ir tokias tituluotas komandas kaip Krasnodaro „Lokomotiv“ ar Badalonos „Joventut“ bei vieną įdomiausių šių metų Europos klubų – Belgrado „Partizan“, – komentavo Panevėžio klubo direktorius.

Vadovaujantis Lietuvos Vyriausybės nutarimu, nuo rugsėjo 13 dienos į Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynes bus galima patekti tik su Galimybių pasu, kas leis žiūrovais užpildyti didžiąją dalį beveik 7 tūkst. žmonių talpinančios „Cido“ arenos vietų.

Pirmosios „Lietkabelio“ naujojo sezono LKL rungtynės – jau rugsėjo 18 dieną namuose prieš Klaipėdos „Neptūną“.

„Galimybių pasas mums yra labai geros naujienos, nes sirgaliai pagaliau galės mėgautis krepšiniu be jokių apribojimų ir atstumų laikymosi. Džiaugiamės, jog pagaliau galėsime žaisti daugybės žiūrovų akivaizdoje, kurie mums yra labai svarbūs – visa mūsų veikla yra dėl mūsų fanų“, – užbaigė klubo direktorius Purlys.



Komentarai:

djgaffer
Bet kaip dabar juokingai skamba šitie Inčiko pasisakymai.Jie matai yra vieni pagrindinių rėmėjų ir stengiasi komandai sudaryti geriausias sąlygas.Bet praeitą savaitę tą buvo pamiršęs,kai norėjo komandą iš savo namų išgrūsti.O kai pavyko susitarti,staiga vėl viskas gerai,vėl čia mūsų komanda,džiaugiasi Eurocupo varžybomis.Ech,tas lietuviškas dviveidiškumas,vemt nuo tokių žmonių verčia.
2021-08-30
-9
Atsakyti
Vismantas
Blemba, bet Lietkabelio arenoj ir siaip ziurovai nera daznas reiskinys, klausimas kaip jie pritrauks juos, o jei dar ir pralaimines daznai, tai tikrai nebus teigiamas impulsas.
2021-08-30
-10
Atsakyti
EINA
labai džiugu kad žais kur ir turi žaisti
2021-08-30
Atsakyti
Anonimas
niekas neis ziuret to kabelio kaip visada apytuste arena bus
2021-08-30
+3
Atsakyti
to Hecarim
Tai daug kam tas krepsinis neidomus ir Vilniuje panasi sitaucija. Jeigu ne MILZINISKAS ziniasklaidos burbulas, eurolygos rungtyniu straipsniai pagirindiniuose salies naujienu portaluose virsuje ir t.t., susidomejimas butu dar mazesnis.
2021-08-30
+3
Atsakyti
Panevėžiečiai ateis į arena pažiūrėti kaip jų komanda bus daroma kiekvienose rungtynėse nieko gero jiems nešviečia, jei jau praeitas sezonas buvo dugnas tai šis sezonas su dar silpnesniu Lietkabeliu pramuš dugna.
2021-08-30
-7
Atsakyti
Šaunuoliai, kad susitarė, tik klausimas ar tikrai užpildys jie areną. Panevežys nors ir labiausiai besiskiepijantis miestas Lietuvoje, bet kažkaip jiems tas krepšinis neįdomus, kažkaip kiek susiduręs su žmonėm ten jiems futbolas įdomesnis. Kol dar buvo galima praeitam sezone eit į rungtynęs tai vos 500 žmonių susirinkdavo į EuroCup rungtynęs.. Tai įdomu ar su GP susirinks daugiau?
2021-08-30
+8
Atsakyti

Komentuoti

Vardas:      
  Prenumeruoti   Iš viso komentarų: 10

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.